Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki, aale sie za wami stesknilam 🙂
Wkoncu w domku, teraz mnie czeka pranie,prasowanie i sprzatanie eheh
Kurcze przylecialam tutaj a u was sie takie upaly zaczely 🙂
Bylam na usg w Polsce i pani doktor mi namieszalam w glowie eheh najpierw powiedziala ze widzi ogonek miedzy nogami a pozniej ze chyba jednak to nie ogonek wiec dalej nie mam 100% pewnosci, ale najwazniejsze ze dzidzia zdrowa o rosnie ladnie bo ma juz 700g 🙂
Musze pozniej poczytac co tam naskrobalyscie jak mnie nie bylo.
Buziaczki

• Mamusia
Aguska - wreszcie!!!Bo sie juz o Ciebie martwilysmy! Super ze dzidzi zdrowe..i duze juz! No i smiesznie..bedziecie miec niespodzianke przy porodzie pewnie 🙂 "Wybawilas sie" w Polsce?
No u nad upaly ba maxa..dla ciazowek to chyba srednio:/Dlatego ja plackiem na dzialce w cieniu leze! Dzis postaram sie wiecej lezec niz siedziec, ale cholera ciezko tak!:P
Buziaki i milego dzionka raz jeszcze dla wszystkich brzuszkow 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
A ja znowu utknęłam na patologii ciąży, leżę już 3 dzień - mała zdrowa jak rydz, 700 gram, za to mama znów dostała skurczy...
Nic się nie otwiera, szyjka ok, ale skurcze były tak mocne jak porodowe...badania w normie...podobno mam taką macicę...
może jutro mnie wypiszą...ale to nie zmienia faktu, że mam doła strasznego...
kroplówka, zastrzyk, nospa, magnez fenosterol...ogółem super...

• Mamusia
O matko! 😲 Akinimod współczuję... I nic nie można zaradzić żebyś więcej takich skurczy nie dostawała? Kurczę... nieciekawie Ci się porobiło. Na szczęście z małą wszystko dobrze. Trzymaj się dzielnie kochana.
Aguśka miło Cię znowu widzieć 🙂 Super, że z maleństwem wszystko dobrze i rośnie. Ale będziecie miec niespodziankę jak sie urodzi 😉
Miłego dzionka mamuśki! 😘

• Mamusia
Akinimod - cholera 😞 A wiesz, ze ja cos przeczuwalam?Nie wiem czemu, ale jak nie pisalas te 2 dni to sie niepokoilam o Ciebie:/ Dobrze ze szyjka zamknieta i dziecko zdrowe..to chyba te skurcze nie groza narazie porodem! Mowilam - masz lezec plackiem..nie ma prasowania itp..bo w dupsko ode mnie dostaniesz! Zycze zeby szybko przeszlo i zebys mogla w domku odpoczywac, bo szpital to na psyche nie sluzy 😞
Amelia - tez miewam takie spiecie jak za szybko wstane, ale porownujac bole itp to wydaje mi sie, ze to wiazadla sie spinaja! Musimy delikatnie..ja to w ogole jak wstaje to sie smieje z siebie, bo sie turlam po lozku:P

Ja nadal na dzialce..leze w cieniu 🙂 Brzuszek to mnie cmi ciagle...ale staram sie luzowac, bo panika mi szkodzi 😞 A co do stresu to ja Was rozumiem, bo jak cokolwiek sie dzieje nie tak, to sie boimy..jest jeszcze wczesnie i odliczamy dni i tygodnie! Ja to jeszcze mam kawal przed soba zanim odetchne troszke...Ja tez mam wizyte 9 maja i boje sie czy szyjka bedzie ok i jak tam to lozysko:/Ech..czasem plakac mi sie chce, ze nie mam zdrowej i spokojnej ciazy 😞

• Mamusia
Czesc kochane!
I znów mamy upały 😞 Normalnie fatalnie je znosze, co chwile słabo i poleguje 😞

Akinimod: kurcze ze tez Cie tak dopadlo 😞 Współczuje tego pobytu w szpitalu, ale dobrze ze dzieciaczek zdrowy 🙂 Oszczedzaj sie!!

Aguska: Wreszcie jestes 🙂 rónież gratuluje ze wszystko ok 🙂 Nio i co do płci to rzeczywiscie dzieciaczek robi psikusy 🙂

Superbabeczko[/b Odpoczywja spokojnie 🙂 upały sa wstretne 😞 a przed ciążą potrwafiłam przeleżec plackiem cały dzien na słońcu 🤢

Wczoraj normalnie poljechalismy zamawiac płytki do lazienki i na miesjcu juz mi sie nie podobały 😮 i zmienilismy na inne. Nio i dzis je ogladam i juz mi sie nie podobaja, normalnie wstyd mi 🤢 Nio a pozniej juz na działeczce leżałam w cieniu i wypoczywalam 🙂 a jak tylko wrocilismy to sie slabo zrobilo i tetno ponad 100 skacze :/ kurcze i tak dzis sie trzyma 🤨 Nio ale skusilam sie na looooooodddddyyyyy 🙃 mam tylko nadzieje ze nei zaszkodza heheh

• Mamusia
Magdad - haha..z tymi plytkami mam to samo!Wybieralam i zmienialam pare razy..a teraz jak juz mamy projekt lazienki to mi sie nie podobaja juz:/Ale machnelam juz na to reka:P
Co do slabosci..to naprawde ta pogoda kiepska dla nas!Ja na sekunde na slonce wyszlam i zaslablam, wiec leze w cieniu!Niedlugo do domku wracamy na jakis obiad, bo dzien na kanapkach tylko 🙂

• Mamusia
nie piszę dużo, bo tutaj nie mam możliwości - niewygodnie z tym laptopem w łóżku...

Co czułam hmmm masakryczny ból, szum w uszach, nie słyszałam co mąż mówi i nie umiałam mu odpowiedzieć, a bólu nie da się opisać...

Superbaba - widzisz przeczucia się sprawdzają - za dużo prasowania :P
A co do psychiki, to jest ostatnio na słabym poziomie...

• Mamusia
Jakbys chciala pogadac albo co - to wyslij swoj numer na priv:* Kazdemu psychika by siadla Kochana...szpital to nie jest fajne miejsce, bo i sie napatrzysz i samotnie...Wspolczuje bolu, ale najwazniejsze ze mija i nie grozi porodem!Lez, bierz leki i wracaj wypoczywac do domku! Buziak

• Mamusia
hej dziewczyny
ja się ciągle wnerwiam.moja rodzina uważa mnie za kalekę przez to,że jestem w ciąży.miałam mieć udany weekend majowy,ale wszyscy naskakują na mnie,ze nie warto jechać,bo to,bo tam to.a ja chce po prostu odpocząć w gronie znajomych,z którymi już dawno się nie widziałam.
najśmieszniejsze jest to,że czuję się dobrze i gin powiedział,ze nie ma przeciwwskazań,żeby gdziekolwiek jechać.
aż chce mi się ciągle płakać jak o tym pomyślę 😞

• Mamusia
Ja też właśnie wyszłam spod prysznica i znów do łóżka.. Aj, wyleżałam dziś swoje.. ale tak non stop to można doła złapać..;/ trochę mnie to przeraża. Najgorzej jak mąż w pracy, Dziś caaały dzień sama byłam;/ i jutro od południa znów to samo 😞 ale jak trzeba to trzeba..

• Mamusia
Amelia - wiem co czujesz, bo w tygodniu wlasnie tak mam...sama w domku i raczej glownie polegujaca:/ Dola i depreche zlapac mozna...ech...trzeba jakos sily zbierac w te dni, gdy maz pod bokiem :P Ale najgorsze, ze ja plackiem nie umiem lezec..musze choc na chwile wstac...no nic - bede dumac potem!

• Mamusia
Superbabo- Ja też tak mam! najchętniej to bym ciągle pod jakimś pretekstem gdzieś łaziła 😉.. do kuchni po lody, po malinki, po kanapke itp 😁 😉 ale opłacało się.. brzusio jaki mięciutki 🙂 tak powinno być!a mały jaki zadowolony 😉 mama leżała cały dzień to ciągle fikołki robił 😉

• Mamusia
No to jak pomaga to to Kochana lez...ja nawet jak poleguje to miewam takie napiecia czasami i cmienie brzucha:/ Aczkolwiek jak mi lekarka powiedziala - lozysko przodujace nie boli..hehe:P No ale staram sie jak moge lezec, ale co chwila a to siku, a to cos do jedzenia, a to pranie wlacze...no bo inaczej to zwariowac mozna :P

• Mamusia
Takich upałów jeszcze kilka dni przed nami. Musimy to jakoś znieść tym bardziej, że to dopiero wiosna a połowa lata z wielkim brzuchem jeszcze przed nami.
A my byśmy sfajczyli mieszkanie dzisiaj 🤢 Mąż smażył kotlety no to się nadymiło i w kuchni i pokoju, jak to w małej kawalerce. Tylko ten dym jakos długo sie utrzymywał. Po ponad godzinie, jak mieliśmy wychodzić z domu, weszłam do kuchni sprawdzić czy wszystko wyłączone a tam ogień pod patelnią z resztką tłuszczu (a raczej juz węglem) bo mąż zapomniał kuchenkę wyłączyć 😮 Szczęście, że sie to nie zapaliło. Widać mężowi się udzieliło ciążowe roztargnienie 😉 Ale na osłodę i ochłodę poszliśmy na lody a potem popołudnie w parku spędziliśmy, oczywiście w cieniu bo w słońcu to kosmos :/