Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej ...pozno juz, wiec nie dziwne, ze nikogo nie ma...ale jak ja bylam, to jak zwykle cisza, jak mnie nie ma to pogaduchy 😜 hehe. My zaliczylismy spacer i potem obcinalam mezusiowi wlosy bo zarosl jak zbojnik. Ja taka domowa fryzjerka 😉 😉
Monia, tylko bez stresow..podobna sytuacje mialam w rodzinie, no moze nie taka sama, ale generalnie tez niesprawiedliwosc sie siala.
No ale bedzie ok, bo inaczej byc nie moze, wiec glowka w gore.
Do jutra!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczynki,
Znów kilkanaście stron do nadrobienia 😉 wszystko przeczytałam a nie pamiętam już na co odpisywać, hehehe 🙃

Maiha nie przejmuj się, ja najpierw chciałam chłopca, potem wyszło, ze niby dziewczynka, cieszyłam się i jak się okazało, że jednak chłopak to czułam rozczarowanie… Ale już przywykłam do tej myśli i się cieszę tak samo jak córeczką 😉 Ponoć to własnie chłopcy są synkami mamusi 😉

Ja przed samym snem muszę się najeść, co najmniej jogurt, ale najczęściej dwie buły… a i tak koło 9-10 burczenie w brzuchu mnie budzi… Ten mój syn to straszny głodomor :P mam już 8kg na plusie od początku ciąży!

Dodi wyglądasz kwitnąco, to na pewno ta radość z powrotu męża tak bije od Ciebie 🤪

Co do golenia to póki mam wannę to kładę się jak biedronka na plecach i jakoś daję radę ogarnąć i nogi i bikini, ale jak już zamontujemy prysznic za tydzień to będzie gorzej… a nie wyobrażam sobie męża w roli golarki… 😮

Magdagulke u mnie w mieście są tylko miejsca dla rodziców z dzieckiem, a dla ciężarnych nie ma i czasem każę mężowi parkować na tych z dzieckiem – bo w końcu mamy dziecko, tylko, że jeszcze w brzuszku :P a tych miejsc jest zazwyczaj sporo, więc nikomu nie zajmujemy – no i mi na pewno ciężej dość z końca parkingu niż komuś z wózkiem dziecięcym…

A w kasach do teraz nikt mnie nie przepuścił – wszyscy udają, że nie widzą, ze ciężarna jestem, a jakoś nie mam odwagi chamsko się przepchać i wygonić innych, bo to kasa dla ciężarnych a ja brzuchata jestem… a brzuch widać bardzo wyraźnie, w końcu już prawie 6 miesiąc zaczynam…

To My big fat gypsy wedding widziałam kilka razy, ale już jakiś czas temu 🙂

Monia oby rozprawa przeszła szybko i po Waszej myśli 🙂 Trzymam kciuki!

A ja mam jakiś duży brzuch w stosunku do większości a to moja pierwsza ciąża, hehehe 🙃

Ale mały wczoraj wariował, chyba fikołki w brzuchu kręcił, bo wszędzie było go pełno, nawet mąż w końcu poczuł konkretne kopniaki, ależ się cieszył 🤪

A ten "jajnik" czy tam wiazadła (cholera wie co to w końcu mnie boli) nadal nie daje spać w nocy - ale w ciągu dnia mam spokój... to kujący ból po prawej stronie, praktycznie na zgięciu z nogą już...

Ale się rozpisałam, pewnie nie będzie Wam się nawet chciało czytać tych wypocin 😜

• Mamusia
alez tu dzis cisza 🙂

strzauka to tyle co ja 🙂 jupi juz myslalam ze to tylko my mamy taki apetyt hehe wklej brzusio 🙂

tez ogladalam my big fat gypsy wedding jak jeszcze do pracy chodzilam 🙂 teraz tylko ogladam seriale online i one born every minute bo mamy polsat wiec brak angielskich programow 🙂

mnie w kasach tez nikt nie przepusci heh ale na lotnisku jak lecialam we wtorek to specjalnie ubralam obcisla koszulke zeby miec wymowke jak bede mezczyzn o pomoc z torba prosic hihi dzwigac nie moge wiec sie przydali 🙂

a widzisz jednak chce nam sie czytac 🙂

• Mamusia
Nie martwcie się Dziewczyny, ja od początku pisałam, że mam duży apetyt, muszę coś zjeść średnio co 2h, czyli 2 śniadania, dwudaniowy obiad, podwieczorek i kolację, a pomiędzy małe co nieco 😉 Dziś zupa pomidorowa, która od wczoraj za mną chodzi. Ale mnie od rana głowa boli... 😞

• Mamusia
Czesc
No pusto tu.....
Jak to nie czytamy? Znaczy sie ja czytam, ja zwykle pisze cale opowiadania, taki styl 😜, kto wie, moze nikt mnie nie czyta...
Ja postaram sie wstawic brzuszek, ale jak maz wroci to mi pstyknie fotki.
Poki co mam przerwe na kawke. Juz mi wiecie, wszystko przeszlo, kawa pachnie pysznie, smakuje wspaniale, chce mi sie jej sporo, ale oczywiscie pozwalam sobie na jedna z ekspresu....czasami ciut po poludniu. Ale zaczne parzyc bezkofeinowa, to bedzie ok. Ja apetytu nie mam jakiegos specjalnego, na pewno nie jest wiekszy niz przed ciaza.
Co do brzuszkow, to moj taki wielgachny nie jest, chyba normalny, bardzo podobny mialam w pierwszej ciazy o tej porze. Wyjatkiem bylo to, ze w tej ciazy pokazal sie wczesniej, ale widze, ze sie brzucho "dogonil" i chyba nie eksploduje!

• Mamusia
Wróciłam do lekarza właśnie. Serduszko pięknie bije. I okazało się, że od ostatniego razu skróciła mi się szyjka macicy 😞 lekarz kazał się bardzo oszczędzać kompletnie nic nie mogę już robić .. 😞 kolejna wizyta 13. USG dopiero 16 🤨

buziaki brzuszki 😘

• Mamusia
Pampinka uważaj na siebie, oszczędzaj się a na pewno wszystko będzie dobrze.
Strasznie tu cicho dziś. A ja siedzę dzisiaj sama bo mąż do 20 w pracy :/ Byłam w parku, posiedziałam trochę, ale samej to nudno. Później poszłam na zakupy i w sklepie odkryłam, że zgubiłam 20zł 🤢 Jestem niesamowicie zła na siebie 😠 Trochę mi humor poprawił obiadek - kluski z twarogiem i zmixowanymi truskawkami - pychaaaa! 🤪

• Mamusia
Dodi Ty taka szczuplutka to możesz jeść i jeść 😉 Ja to czuję głód niemal bez przerwy ale czasem muszę się hamować z ładowaniem w siebie co by w tyłek nie poszło 😉 Ale na razie tylko brzuch idzie do przodu i mąż nie może się nadziwić, że mimo takiego bębenka mam wcięcie w talii, hehehe

Agadka brzuszek mi na razie stanął w miejscu, ale wieczorkiem poproszę męża żeby fotkę pstryknął to wrzucę 😉

Pampinka nie stresuj się tylko wypoczywaj a na pewno wszystko będzie dobrze 🙂

magdagulke ja w ciąży wypiłam na razie jedną kawę (plus kilka cappucino) ale na codzień przed ciążą też nie piłam. Taka raz na jakiś czas to chyba nie zaszkodzi 😉 ja to czasem nie mogę się oprzeć coca coli...

Dziś sobie tak pospacerowałam, ze aż się zmęczyłam 🙂 łaziłam 2h na dworze 🤪 a w niedziele nadal mamy plany na grilla, oby wypaliły 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki
Mi tez apetyt dopisuje i to az za bardzo ehehh 🤪
Musze jesc co 2 godz bo inaczej niedobrze mi sie robi i teraz juz wiem ze to z glodu zazwyczaj- ostatnio w sklepie na zakupach tak mnie zemdlilo i wlasnie z glodu bo jak pojadlam to wszystko przeszlo niewiem czemu ale cos mi sie wydaje ze to chlopak chyba bedzie 😜
Za tydz usg polowkowe to zobaczymy 🙂
Monia cos sie nie odzywa mam nadzieje ze rozpraw.a poszla im dobrze.

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂
Ja dzis mialam kiepski dzien...poklocilam sie z malzonkiem, bo skrzywiony od rana byl a to jedyne 2 dni kiedy jestesmy razem all dzien:/Wyszlam wpierw sama na bazarek, nie pomoglo to pojechalam do znajomej do kafejki..wypilam tam herbatke siedzac w ogrodku..poryczalam sie..ale znalazl mnie 🙂 Pogodzilismy sie, ale dzionek juz byl zmarnowany jakis...mam dola, nic mnie nie cieszy, na nic nie mam ochoty:/ Boje sie ze nerwica mi wraca..ale staram sie trzymac! Jeszcze serce mi dzis znow siada..polezalam chwile z mezem i z kotami, a potem wyciagnal mnie na zakupy, bo pizze domowa na kolacje wynyslilismy na poprawe humoru 😉 Wlasnie piecze sie w piekarniku..mniami!

Mam nadz.ze jutro bedzie mi lepiej..to serce tez mocno psuje mi humor:/Jutro naburodziny synka przyjaciol, wiec moze bedzie fajny dzien!

A bobo dzis znow mnie skopalo jak lezalam i ryczalam, az maz poczul kopa w bok:P
Brzuszki macie fajowe...moj jakos nie rosnie za bardzo...chyba 🙂
Buziaki..wpadne wieczorkiem po pizzy 🙂

• Mamusia
Hej
Matko ,pol dnia minela a ja sie czuje jak po maratonie. Ella postanowila, ze nie bedzie nosic pieluszki ale tez nie jest jeszcze przekonana do nocnika/kibelka i lipka. Co jej nie zaloze, to sciaga i pieluszke tez sciaga, nic jej nie stoi na przeszkodzie. Echhh, smieszna jest no ale...
No i sie zabralam za porzadkowanie ubran i popakowalam takie mocnoe zimowe, wyjelam letnio wiosenne, urobiona jestem, jak nie wiem. Az sie sama dziwie, ze sie tak zmeczylam. Ale sama jeszcze sie az tak dobrze nie czuje (aczkolwiek lepiej 😁) wiec moze po prostu sie zmeczylam szybciej...teraz usiadlam sobie na kawke bezkofeinowa i tv i zagladam do was jak zwykle o tej porze a tu jakos tak cicho....co jest? Niektorych dziewczyn to w ogole nie widac...
Superbaba, przykro mi, ze zle sie czujesz ale moze pizza pomoze! Taka na cienim czy grubym ciescie masz? Ja bym zjadla taka na grubym, domowej roboty, jak kiedys moja mama robila , mniam. A z mezem sie pokolocis i pogodzisz ale niepotrzebnie tylko nerwy zjechane. Wiem cos o tym...ja wstalam z nerwem na mojego...juz nie pamietam o co mi chodzilo. MNie dziewczyny tak bola biodra czy cos tam, pewno ta rwa....wczoraj myslam, ze nie dojde ze spaceru, podniesc ELli nie moglam w ogole jak babcia....przechodzi i nagle atakuje z duza sila. Nie wiem co tu robic, moze przejde sie do kregarza...tu oni popularni i w ogole. MOj maz byl dzisiaj, ale to normalny lekarz z dodatkowa specjalizacja, tylko jakby co to mi rtg nie zrobia, ale moze cos poradza....

• Mamusia
Jejusiu!!!Ale ta pizza byla pyszna..co prawda na cienkim, ale taka akurat upieczona, serek pol na pol kozi i zwykly zollty, troszke ostrego salami, szynka, pieczarki a ana spod taki ketchup dla dzieci 🙂 Mowie Wam pychota byla..nazarlam sie!!!

Ogolnie lepiej..tylko to serce szwankuje:/
A z tym bolem..to mnie lapie taki jak na samym dole kregoslupa ledzwiowego..wredy ani lezec ani chodzic i promieniuje az do nogi:/I to wlasnie lekarka nazwala rwa kulszowa..nie wiem ale czasem od tego zdycham:P

A w ogole to chyba do konca ciazy bede po zakupy wysylac samego meza, bo ja glodna wpadlam i wybralam pol rzeczy z polek:/Masakra jakas ale
Na wszystko mialabym ochote..hehe 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!
jak zwykle gdy naciskam "odpowiedz" to zapominam co mialam napisac!
he he no ogolnie zakupy na glodnego nie wskazane - wszystko sie przyda, wszystko dobre, wszystkiego by sie zjadlo, a potem zal wyrzucac bo sie marnuje niepotrzebnie
dodi super wygladasz, maz pewnie ciagle z bananem na buzi chodzi... 🙂
madzia - zdrowka!
a ja z waga to nie wiem jak liczyc, na poczatku schudlam ponad 5kg i prawie juz dobilam, bo jakos wolno tyje, w sumie dobrze 🙂
monia jak po rozprawie? mam nadzieje, ze jestes w pozytywnym szoku 😁
i dalej zabij nie pamietam co mialam napisac.... aaaaaaaa ja tez wszystko sumiennie czytam 🙂

• Mamusia
Kurna no, dzwonilam do pediatry po wyniki, bo sie juz niecierpliwilam i akurat przyszly i Ella ma angine...ja pierdziele, taka mala. POnoc dzieci ponizej 2 latek wyjatkowo rzadko lapia angine...echhh. Bidulka. Obudzila sie zaplakana z drzemki i auuui auuuiiiii na gardelko i nie w humorze, jak nie moje dziecko....Luke pojechal juz po antybiotyk,poki co dalam jej przeciwbolowe i miche pycha zimnych lodow na gardelko. To takie okropne jak dzieci chore...wiem, ze sie powtarzam....
D brycz, dawno CIe nie widzialam :-)
Superbaba, podeslij troche pizzy. Moj maz nie lubi grzybow, wiec nigdy nie mam z grzybami 😞.

• Mamusia
Wspolczuje Elli biduka wiem jak to jest miec chore dziecko w domu-choc niekiedy moga nas zadziwic takie dzielne sa 🙂
Jak antybiotyk zacznie brac to naewno szybko jej przejdzie 🙂 zdrowka Ella
A ja wkurzona jestem sama na siebie dzisiaj maz mi kupil takie twarde cukierki pamietacie byly w Polsce kiedys takie maczki cos takiego jak krowka tylko bardzo twarde i oczywiscie plombe zgubilam przy nich 🥴
Kurcze a wczoraj bylam u dentystki na kontroli i wszystko oki bylo- no tak ale to bylo wczoraj .

• Mamusia
Aguska - ale pech:/

Madzia - ucaluj Elle. Wspolczuje serdecnie, bo dla doroslego angina to koszmar, a co mowic o malutkim dziecku 😞 Miejmy nadzieje, ze 1-2 dni i antybiotyk pomoze!

Ja juz w lozku, jeszcze jablko wchlonelam...pelna jestem a cos bym jeszcze dobrego zjadla:/ Leze, bo sredni humor i serce plumpa i plumpa:/

A w ogole czy to ma jakies znaczenie, ze np. dziecko bardziej lub mniej kopie? Moje to jakies ruchliwe sie zrobilo..mam andzieje, ze to nie swiadczy o nerwicy po mamusi;/

• Mamusia
Nie martw sie Superbabeczko bardziej ruchliwe jest bo i wieksze i ty bardziej to wszystko czujesz 🙂
U mnie tez dzidzia daje znac teraz o sobie bardziej kopie zazwyczaj pod wieczor bardzo 🙂 a z nerwica to juz niewiadomo ja ci powiem ze ja np wiem ze odziedziczyylam chyba ja po mojej mamie 😞 bo ona tez ma nerwice, ale to nie jest jakos udowodnione wiec nie ma sie co martwic na zapas.
Moja corcia ma 7 lat i nie widac zeby jakas bardziej nerwowa byla- normalnie jak dziewczynka w jej wieku.

• Mamusia
No ja nerwice mam stwierdzona: nerwica lękowa...i wiem, że lecze się i leczyć będę pewnie zawsze:/ Teraz i tak walcze sama, bo ani do lekarza nie chodze, ani leków nie biorę..i jakoś daję radę! To serce dodatkowo pewnie przez to daje się we znaki..cóż:/ A dziecko szaleje..wieczorami najbardziej, ale czasem i w dzień da kopa :P

A lenia to ja mam non stop:P A dziś jeszcze tego doła, że nic mnie nie cieszy...bleee...niech ta wiosna przyjdzie i zostanie, bo tak to w kratkę:/

• Mamusia
Superbaba no czym sie przejmujesz, znaczy, ze zdrowe fajne male a Ty sie od razu nerwicy doszukujesz , hehe 😉
Moje dziecie , to nienarodzone, to kopie sredniawo, ale zwykle czuje je jak siedze w spokoju albo leze a widac za dnia to az tak czesto sie nie zdarza.
Aguska, wspolczuje plomby...brrrrr.
D Brycz, wlasnie problem w tym, ze on tak bardzo nie cierpi grzybow, ze nawet na swojej polowce ich staram sie nie klasc.
Malutka ma sie lepiej, cudne leki dzialaja, antybiotyk o smaku truskawkowym wypila z checia ( Bogu dzieki) i prosila o jeszcze 🙃 Maz na obiado- kolacje robi zestaw sniadaniowy, pieczone ziemniaczki, smazone kielbaski sniadaniowe jajka i tosty i warzywka jakies. No i ok, jak dla mnie moze byc...