Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ziuta1234 napisał(a):
hej 🙂 byłam wczoraj z meżem na usg i powiem Wam - coś niesamowitego! Trafił nam się specjalista od chorób dzieci w brzuszkach i tak dokładnie obejrzał naszego dzidziusia i wszystko nam pokazał: paluszki, kosteczki, nerki, serduszko wszystko i co najśmieszniejsze powiedział, że na 70% będzie to dziewczynka 🙂
Pozdrawiam wszystkie Mamy w tę smutną pogodę!

na zwykłym usg?

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To było zwykłe usg, tylko z możliwością przełączenia na 3d i 4d (ale tego nie robiliśmy), podobno jakieś super ekstra. Myślę, że to ten lekarz był po prostu świetny i potrafił wszystko odpowiednio zlokalizować i zbadać. Czytałam dzisiaj w internecie jego życiorys, był na jakimś zagranicznym stażu dwuletnim związanym właśnie z badaniami USG, a do tego ma ten certyfikat, który pozwala mu wykonywać badania genetyczne.

• Mamusia
Ziuta1234 napisał(a):
To było zwykłe usg, tylko z możliwością przełączenia na 3d i 4d (ale tego nie robiliśmy), podobno jakieś super ekstra. Myślę, że to ten lekarz był po prostu świetny i potrafił wszystko odpowiednio zlokalizować i zbadać. Czytałam dzisiaj w internecie jego życiorys, był na jakimś zagranicznym stażu dwuletnim związanym właśnie z badaniami USG, a do tego ma ten certyfikat, który pozwala mu wykonywać badania genetyczne.

no tak,ale zwykłe usg to nie genetyczne jeśli nie przełączał na 3 czy 4D 🥴 chyba,że się mylę,ale mi nerki i to co wymieniłaś dopiero pokazano na 4D za które płaciłam 200zł i to w 26 tygodniu 🤪 więc dziwne,że na zwykłym usg w 13-14 tygodniu widział takie rzeczy,no nic,poczekamy na zdanie eksperta 🙂 sandry oczywiście 🙂

• Mamusia
Sadze ze w tak niskim tygodniu ciezko dokladnie sie przyjrzec takim strukturom jak np. nerki bo sa tak male ze szok... moze uwidocznic cos tam uwidocznil, ale na pewno nie jest w stanie okreslic czy sa zdrowe czy nie, bo po prostu sa za male...
no ale moze jestem do tylu 🙂)

• Mamusia
Hej dziewczyny , ja muszę Wam powiedzieć że na ostatniej wizycie moja gin na normalnym usg sprawdzała czy mały ma pęcherz moczowy , jelita w brzuszku , nerki itd. więc nie wiem o co z tym chodzi . 😲 Usg myślę że nie ma jakiegoś super ekstra nawet sprawdzała przepływ krwi w żyłach 🙂 , ponieważ martwiła się że te pęcherze u mnie w macicy to coś z maluszkiem.
Pozdrawiam.

• Mamusia
Ja idę 20 marca na prenatalne i 28 na usg. 🙂
a po świętach już Dojczland wita hehe 😁
posiedzę tam do połowy września jakoś, żeby zarobić siano dla dziecka 😉

a weekend mam zawalony szkołą... pierwszy dzień haha 🙃
także Mamusie dobranoc 😘

• Mamusia
Witam , ja dzisiaj z ogromnym bólem głowy wstałam , no ale cóż przy takiej paskudnej pogodzie to nie ma się co dziwić 🙂 Mąż mi kupił ostatnio apap bo tak mocno mnie głowa bolała ,że ledwo dałam radę bez tabletki , strasznie się męczyłam. A teraz je mam i boję się łykać ze względu na maleństwo 🥴
Pozdrawiam.

• Mamusia
O tak! Pogoda dzisiaj nie za ciekawa... Skrólili mi nawet wykłady o 2h więc super 🙂
zjadłam sobie sałatkę... A zaraz zjem czekoladkę jogurtową z chrupkami 🤪

w szkole uczyłam się o rozrodzie zwierząt 🤨 i przy okazji przypomnienie jak to jest u ludzi haha 😁

• Mamusia
Hej , ja chyba zwarjuje wolny dzień a ja o 7 na nogach 🙃 a gdzie spanie do 10 🥴
cały czas tylko toaleta i toaleta , aż się rozbudzę i koniec .
Teraz siedzę i piję kawkę , a moja rodzinka smacznie śpi 🙂 moja waga też na 61 na razie stoi chociaż jak się najem to wieczorem nawet do 61,5 dochodzi 😞 no cóż takie są uroki ciąży nie wszystko jest tak jakbyśmy chciały , ale tyle pięknych chwil przed nami ,że nie ma co myśleć o wadze 😁 pózniej zrobimy na forum temat "wrześnióweczki 2012 zrzucają zbędne kilogramy " i dzięki temu dalszy kontakt zapewniony 😜
Pozdrawiam w ten piękny , słoneczny dzień 😘