Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja OM miałam 25 listopada 🙂 To był pierwszy cykl starań i od razu się udało 😁
A w Wigilię ogłosiliśmy rodzince radosną nowinę, potwierdzoną już u lekarza - wtajemniczona była tylko moja siostrzenica, bo ona rozdawała prezenty spod choinki i kazałam jej ten na końcu wręczyć mojemu tacie 😁 Żeby było śmieszniej mój M. dostał w prezencie malutki torcik z pieluszek z różowymi dodatkami i życzenia pięknej córeczki 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti napisał(a):
Ja OM miałam 25 listopada 🙂 To był pierwszy cykl starań i od razu się udało 😁
A w Wigilię ogłosiliśmy rodzince radosną nowinę, potwierdzoną już u lekarza - wtajemniczona była tylko moja siostrzenica, bo ona rozdawała prezenty spod choinki i kazałam jej ten na końcu wręczyć mojemu tacie 😁 Żeby było śmieszniej mój M. dostał w prezencie malutki torcik z pieluszek z różowymi dodatkami i życzenia pięknej córeczki 😁 😁 😁

ale fajny prezent 🙂

• Mamusia
Karolciu prezentem były maleńkie jeansowe trampki 😁 Moi rodzice zastanawiali się przez chwilę o co chodzi i która z nas (mam jeszcze 2 siostry) ten prezent wsadziła pod choinkę 😉 A ja jestem najmłodsza i już będę mieć 2 dziecko 😁

• Mamusia
Doti napisał(a):
Karolciu prezentem były maleńkie jeansowe trampki 😁 Moi rodzice zastanawiali się przez chwilę o co chodzi i która z nas (mam jeszcze 2 siostry) ten prezent wsadziła pod choinkę 😉 A ja jestem najmłodsza i już będę mieć 2 dziecko 😁

cala rodzinka miala piekne swieta 🙂 moj M sie dowiedzial o dzidzi na swoje urodziny, wiec tez niezle wycelowaliśmy 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
pati1984 napisał(a):
a może zrobimy jakieś zestawienie wg terminów porodu, to będziemy wiedzieć które rozpakują się najpierw (teoretycznie)

mamy juz takie 🙂 w innym wątku wrzesniowek 🙂

a powiesz mi gdzie tego dokładnie szukać?

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
pati1984 napisał(a):
a może zrobimy jakieś zestawienie wg terminów porodu, to będziemy wiedzieć które rozpakują się najpierw (teoretycznie)

mamy juz takie 🙂 w innym wątku wrzesniowek 🙂

a powiesz mi gdzie tego dokładnie szukać?

http://brzuszek.net/forum,lista-mamus-jesiennych-2012,361,1135511.html,str=54#1168875

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
eh tam ja tak liczylam ze z OM ale to wychodzi miesiac w dupe jakoś tak dziwnie....ja licze tygodniami jest ok...zjadlam karpatke juz 4 kawalek 😁 wiec wiedzialam,ze do jutra nie bedzie...wczoraj juz Bartek zjadl 3 dzis rano 3 a ja 4 a zrobilam mala blaszke 😁
maluje pazury u nóg ale ciezko mi to idzie ☺️

no to nie wiem jak Wy liczycie, skoro okres miałyście w grudniu to:
- w styczniu zaczynał się 2 m-c
- w lutym - 3 m-c
- w marcu - 4 m-c
- w kwietniu 5 m-c
- w maju 6 m-c,
a Emilia miała OM w listopadzie, więc 28 maja zaczyna jej się 7,
czyli wszystko się zgadza, prawda?

no mi się wszystko zgadza 😉 i wychodzi dokładnie że 17 września będę miała skończone 9 miesięcy i 1 tydzień

wiadomo, że nam łatwiej tygodniami, ale tak jak Doti pisze, jak ktoś się pyta, który to miesiąc a ja odpowiadam tygodniami, to taką lekką konsternację obserwuję hehe 😉, więc zaraz szybko naprowadzam, który miesiąc 😉

• Mamusia
Najlepsze było to że dzień przed Wigilią leciałam do gina żeby potwierdził ciążę, bo chciałam przekazać 100% pewną wiadomość 😁 wymarzłam wtedy jak cholera, nabawiłam się kataru, ale było warto hahaha I teraz jeszcze okazuje się, że będzie dziewczynka, więc życzenie rodziców się spełnia 🤪

• Mamusia
Doti napisał(a):

świetny pomysł 😉
my poczęliśmy w pierwszy dzień Świąt 😁 😁 😁 😁 tak sądzę, hehe 😉

• Mamusia
inirtam napisał(a):
pati1984 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):
eh tam ja tak liczylam ze z OM ale to wychodzi miesiac w dupe jakoś tak dziwnie....ja licze tygodniami jest ok...zjadlam karpatke juz 4 kawalek 😁 wiec wiedzialam,ze do jutra nie bedzie...wczoraj juz Bartek zjadl 3 dzis rano 3 a ja 4 a zrobilam mala blaszke 😁

- w lutym - 3 m-c
- w marcu - 4 m-c
- w kwietniu 5 m-c
- w maju 6 m-c,

no mi się wszystko zgadza 😉 i wychodzi dokładnie że 17 września będę miała skończone 9 miesięcy i 1 tydzień

wiadomo, że nam łatwiej tygodniami, ale tak jak Doti pisze, jak ktoś się pyta, który to miesiąc a ja odpowiadam tygodniami, to taką lekką konsternację obserwuję hehe 😉, więc zaraz szybko naprowadzam, który miesiąc 😉

to mi wychodzi 28 sierpnia 40 tc

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
inirtam napisał(a):
pati1984 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):

- w lutym - 3 m-c
- w marcu - 4 m-c
- w kwietniu 5 m-c
- w maju 6 m-c,

no bo lekarze jak wyznaczają termin porodu to nie licza 40 tygodni tylko do daty OM dodają 9 m-cy + 1 tydzień, więc zawsze jest jakaś rozbieżność w terminie porodu liczona tymi dwoma metodami

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
inirtam napisał(a):
pati1984 napisał(a):
natalia23ona napisał(a):

- w lutym - 3 m-c
- w marcu - 4 m-c
- w kwietniu 5 m-c
- w maju 6 m-c,

no bo lekarze jak wyznaczają termin porodu to nie licza 40 tygodni tylko do daty OM dodają 9 m-cy + 1 tydzień, więc zawsze jest jakaś rozbieżność w terminie porodu liczona tymi dwoma metodami

to juz wszystko wyjasnia 🙂

• Mamusia
Witam.Ja OM miałam 24listopada 🙂 termin teraz mam na 4 września.Co wizytę to inny termin. Najpierw był 1 wrzesień, potem 10, 7, 5, 2 i teraz 4 🙂 ale kręci się w okolicach 🙂 Dziś ale parówa na dworze, udychać nie idzie, pewnie wieczorem lub w nocy będzie burza.Dziś się mierzyłam i od 7 lutego przybyło mi 20cm w talii 🙂 Dobrze że się mierzę co jakiś czas, będę wiedzieć przynajmniej ile miałam na początku ciąży, co prawda w lutym ale wtedy jeszcze brzuch był jak przed ciążą.Dorota widzę że możliwe że w sierpniu się rozpakujesz 🙂 w sumie możliwość taka jest u każdej z nas, szczególnie u tych z początku września 🙂 Ja bym chciała w sumie na końcu sierpnia urodzić jeśli nie oznaczałoby to komplikacji jakiś, bo chcę już zobaczyć moje maleństwo i utulić je 🙂 Tak sobie myślę,że dobrze chociaż że nie jest tak,że organizm kobiety zanim znów po porodzie przestawi się na normalny tryb,że nie ma takich objawów jak na początku ciąży- wymioty może z trzy miesiące itp....to byłoby straszne 🙂 hihi

• Mamusia
Powinnam już jechać do mechanika ale mi się nie chce 🙂 trzeba pozbierać dupsko i się ruszyć...a Maleńka tak fajnie skacze mi po brzuchu. Ja ostatnio właściwie nie czuję takich delikatnych muśnięć, tylko uderzenia jakby miała ADHD 🤪 cisza i spokój i nagle bach!
Ja mam nadzieję, że rozpakuję się w sierpniu, byleby nie na początku 😉

• Mamusia
initram ja caly czas to ogladam tzn Ewa w podrozy 🙂 uwielbiam takie programy 🙂 A moj brzuch sie faluje a faluje...i jakos teraz mnie wybrzuszyła mała po prawej stronie... 😁 i coraz bardziej mi krecha do gory od pepka idzie 🙂 🙂 a pępek w środku cały czas 🙂