Tak donciu - matka adopcyjna tez moze byc w stanie karmic piersia. Wtedy chyba podaja oxytocyne i byc moze cos tam jeszcze a pozniej zasada taka sama jak normalnie, tzn czeste przystawianie dzidzi, duzo plynow itd, itd. A sama relaktacja ma wieksze szanse sukcesu im mlodsze dziecko, a najwieksze chyba jak zanim dziecko ukonczy 4 m-ce, ale nie jestem pewna.
Szkoda, ze faceci nie maja gruczolow mlecznych w cycach - mogliby karmic przy takiej zasadzie, jak powyzej 😁 Kobiety by rodzily, a fececi by karmili - 50/50, a co 😜😁
Kacper spał dziś w lozeczku, wieczorem bręczał pod nosem z pół godziny ale w końcu zasnął i z przerwami na mleko spał do 8 🙂 coś pięknego 🙂 pewnie dzień będzie gorszy bo zwykle tak jest, że jak noc spokojna to dzień masakra i odwrotnie...
hej dziewczynki!
haha fakt szkoda ze faceci nie maja gruczołów mlecznych 😁😁😁 moj kacper tez katar ma 😠 ehh zasrana pogoda..
my jutro do poradni neonatologicznej idziemy ciekawe jak maly sie rozwija 🙂 moim zdaniem jak normalne dziecko w tym wieku 🙂 unosi glowke do gory potrafi skupic wzrok na czyms wodzi wzrokiem za mna 🙂a i jak klade malego na brzuszku to podkurcza nozki i zaraz je prostuje przy czym posuwa sie troszke do przodu jak taki maly pedraczek 😁😁😁
hej 🙂 my już dziś po wizycie w laboratorium , Kubulkowi pobrali krew , a tak strasznie płakał 🤨 no i czekamy na wyniki. Mam nadzieję , że nie wyślą nas do szpitala ! 😮 w nocy 2 razy podałam Mu mleko modyfikowane Raz wypił 60ml, drugi raz najpierw przystawiłam Go trochę do piersi to potem wypił 40ml i miał już dość 🙂😁 i spał najpierw 3,5 godz a potem niecałe 2, i potem średnio co 2 godz się budził. w dzień śpi lepiej 🙂 a teraz cały czas na cycu 🙂 mam nadzieję że przybierze na wadze 🙂
Aga - moje starsze dziecie tez nie lubialo lezec na brzuchu - bardzo sie przy tym denerwowal. No chyba, ze na czyims 😜 hehe
Aniu - no to trzymamy zatek kciuki. A jak Majeczka? Lepiej sie cos czuje?
Jared za mna wodzi wzrokiem , ale nie jest zainteresowany przedmiotami, ma je w glebokim poszanowaniu 😜 Dzis tatus zabral go na usg bioderek, teraz tylko wyniki - mam nadzieje, ze wsjo ok. W poniedzialek health visitorka mi go zwazy i w ogole a w nast. poniedzialek mamy wizyte u lekarza taka ogolna po porodzie, oboje - ja i maly.
Co do oddania malego facetowi... To ja tez uwielbiam bliskosc malego ze mna, jak sie przytula itd itd - uwielbiam i moglabym tak caly czas 🙂 Z karmieniem piersia to juz roznie 😉 , tzn chyba nie moglabym tak caly czas 🤨 Ja bym facetom malego nie oddala, tylko dolozylabym im produkcje mleka - do odciagniecia i podania w butli przez mame 😁
Ja często po południu jak mąż wraca z pierwszej zmiany wychodze z domu połazić po sklepach, coś załatwić po nic nie robić z dala od domu. Wczoraj jak wróciłam mąż zapytał gdzie jutro wychodze po południu (czyli dziś) bo fajnie mu było z maluszkiem tak sam na sam, mieli miły męski wieczór. Zbyt dużo czasu to nie mam na swoje wypady bo co 2-3h musze mleko ściągać. Raz tylko wziełam ze sobą laktator do kosmetyczki jak szłam, tam mogłam spokojnie ściagnąć pokarm, gdzie indziej się nie da tj. np u fryzjera.
hej mamusie.Dawno mnie tu nie bylo.
U nas z laktacja ie ma problemow,wykarmilabym wiecej dzieciakow haha 😉 Malenka zasypia sobie sama.Ogolnie lubi lezec na macie inter. i ogladaj abaweczki dookola 😉 Wczoraj ogladalam fotki ktore byly robione po porodzie i nie dowierzam ze moja niunia sie tak szybko zmienila 😉ale teraz jest cudowniejsza niz wczesniej nawet. 😉Usmiecha sie coraz czesciej jak sie wyglupiam z nia,smieje lub jak spiewam 😉))
Kacper ma dziś taka kolke od popołudnia że masakra, dopiero teraz mu przechodzi i pierdy puszcza... Płakałam razem z nim bo nic mu nie pomagało, tak krzyczał, mam wyrzuty sumienia, pewnie jakbym karmiła piersią nie cierpiałby tak, żałuję, że tak szybko zrezygnowałam ale teraz to już za późno 😞
agucha - ale jakbys byla zdeterminowana i systematyczna, to jeszcze masz szanse wrocic do cycusia, tylko Kacperek by sie musial chciec cycusia lapac, musialabys regularnie i czesto go przystawiac na jak dlugo tylko sie da, tak co 2-3h lacznie w nocy (albo nawet czesciej). Do tego duzo plynow i ewentualnie cos na polepszenie laktacji, jesli z tym bys miala problem. To wymaga duzej determinacji, ale jest mozliwe. Pisalysmy wlasnie o tym niedawno. Wpisz i poszkukaj na necie o relaktacji. Moze jeszcze sprobuj? 🤨Im mlodsze dziecko, tym bardziej to jest mozliwe. Kacperek nie ma jeszcze 2 m-cy, wiec a noz? 🤨
Madzia - a wiesz, spróbuje, co mi szkodzi. Zrobię co się da i zobaczymy. Tylko, że on cyca sam napewno już nie będzie chciał bo już wcześniej nie chciał, ewentualnie w kapturku. Niewiem czy teraz jest jakikolwiek sens wracać do piersi ale może mu to pomoże choć trochę o ile wogóle się uda 😞
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
MadziaW
Szkoda, ze faceci nie maja gruczolow mlecznych w cycach - mogliby karmic przy takiej zasadzie, jak powyzej 😁 Kobiety by rodzily, a fececi by karmili - 50/50, a co 😜 😁
agucha
michasia24
haha fakt szkoda ze faceci nie maja gruczołów mlecznych 😁 😁 😁
moj kacper tez katar ma 😠 ehh zasrana pogoda..
my jutro do poradni neonatologicznej idziemy ciekawe jak maly sie rozwija 🙂 moim zdaniem jak normalne dziecko w tym wieku 🙂 unosi glowke do gory potrafi skupic wzrok na czyms wodzi wzrokiem za mna 🙂a i jak klade malego na brzuszku to podkurcza nozki i zaraz je prostuje przy czym posuwa sie troszke do przodu jak taki maly pedraczek 😁 😁 😁
agucha
Ania_ust
my już dziś po wizycie w laboratorium , Kubulkowi pobrali krew , a tak strasznie płakał 🤨 no i czekamy na wyniki. Mam nadzieję , że nie wyślą nas do szpitala ! 😮 w nocy 2 razy podałam Mu mleko modyfikowane Raz wypił 60ml, drugi raz najpierw przystawiłam Go trochę do piersi to potem wypił 40ml i miał już dość 🙂 😁 i spał najpierw 3,5 godz a potem niecałe 2, i potem średnio co 2 godz się budził. w dzień śpi lepiej 🙂 a teraz cały czas na cycu 🙂 mam nadzieję że przybierze na wadze 🙂
Ania_ust
lubię karmić Kubusia , lubię tą naszą więź , jak się przytula 😉
MadziaW
Aniu - no to trzymamy zatek kciuki. A jak Majeczka? Lepiej sie cos czuje?
Jared za mna wodzi wzrokiem , ale nie jest zainteresowany przedmiotami, ma je w glebokim poszanowaniu 😜 Dzis tatus zabral go na usg bioderek, teraz tylko wyniki - mam nadzieje, ze wsjo ok. W poniedzialek health visitorka mi go zwazy i w ogole a w nast. poniedzialek mamy wizyte u lekarza taka ogolna po porodzie, oboje - ja i maly.
MadziaW
Ja bym facetom malego nie oddala, tylko dolozylabym im produkcje mleka - do odciagniecia i podania w butli przez mame 😁
doncia
doncia
daguza1234
U nas z laktacja ie ma problemow,wykarmilabym wiecej dzieciakow haha 😉
Malenka zasypia sobie sama.Ogolnie lubi lezec na macie inter. i ogladaj abaweczki dookola 😉
Wczoraj ogladalam fotki ktore byly robione po porodzie i nie dowierzam ze moja niunia sie tak szybko zmienila 😉ale teraz jest cudowniejsza niz wczesniej nawet. 😉Usmiecha sie coraz czesciej jak sie wyglupiam z nia,smieje lub jak spiewam 😉))
MadziaW
arnulka tez sie nie odzywa i to juz dluuuugo , tak samo Margaritae 🤨
ciekawe, co u nich... 😞
agucha
MadziaW
agucha