Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wrocilam juz z wizyty u midwife. Mam zadzwonic do fizjoterapeuty, ktory przepisze mi odpowiedni pas sciagajacy, zeby kosci nie dawaly mi tak w kosc 🙃
Poprawil mi sie humorek, ze mnie calkiem nie olali.
I dostalam jeszcze informacje, zebym poprosila o specjalne rajstopy, ktore maja mi przeciwdzialac obrzekowi w czasie lotu do Polski i z powrotem.
I zamiast prysznica mam brac kapiel - krotka, w nie za cieplej wodzie, ale tez nie zimnej oraz przykladac sobie termofor do spojenia lonowego.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SUPER GRATULACJE SYNUSIA 🙂 U NAS BEZ ZMIAN MIAŁAM NADZIEJE ŻE SIĘ GIN POMYLIŁ ALE NIE DZIEWCZYNKA. W DOMU BĘDZIE BABINIEC. NAJGORSZE JEST ŻE DO CHŁOPCA TO MIAŁAM IMIĘ MARCINEK A DO DZIEWCZYNKI NIE MAM POJĘCIA. 🙃
ŚLICZNA GORĄCA POGODA :-)

• Mamusia
Rower myślę, że spokojnie jeszcze możemy co do rolek to jak ktoś umie super świetnie jeździć to myślę, że też. Ja w zeszłe wakacje dostałam rolki na 30 urodziny i uczyłam się jeździć było tyle śmiechu, że szok. Potem zaczęłam jeździć z wózkiem i szło mi dużo lepiej ale w tym roku sobie odpuszczam.

• Mamusia
Ja o aktywnosci fizycznej moge juz chyba tylko pomarzyc :/ dzies caly dzien utykalam :/ niech szybko uplynie te dwa tygodnie do spotkania z fizjoterapeuta, zeby wreszcie ten pas dostac. Podobno jesli utykam, to moge rowniez dostac kule do chodzenia.

• Mamusia
Gigus pewnie Ci magnezu badz wapnia brakuje w organizmie. W sumie teraz to jestesmy narazone najbardziej na ubytki wapnia.
A ja leze w lozku i przy kazdym obrocie jecze z bolu :/ biodra mnie mniej bola, ale kosc lonowa, to mam wrazenie, ze sie rozstapila i kiwa sie na boki. A maz skacze wokol lazienek - myje kibelki, plytki itd 🙃 a zazwyczaj mielismy podzielone obowiazki - ja lazienki, on pokoje 😎
Z jednej strony fajnie tak, ale z innej wolalabym byc mniej niepelnosprawna 🤢

nawet nie mam chęci wyjść z domu (w sumie pada deszcz) no ale miałam wcześniej więcej siły. moze ten magnez z potasem spróbuje?! własnie masuje sobie stopy a potem ide sie połozyc musza mi dzisiaj wybaczyc wszyscy. to chyba pierwszy taki dzien podczas ciazy 🥴

bardzo ładny ten fioletowy, ja się zastanawiam nad firmą a pro po smoczków i butelek.

no mi wczoraj odpadło pół zęba, całe szczęście ze 7 i nie widać a dentysta nie chce mi wyrwać. ale póki nie boli przezyje te 4 miesiace 😁
jakie ja mam parcie na lody 🤪

• Mamusia
Ze smoczkami i butelkami nie ma co szaleć ja kupiłam wszystko z TT potem się okazało, że mała butelki nie akceptuje smoczki z tej firmy też były ble. Jak kupiłam z nuka jest oki.
Myślę, że teraz avent jest przodującą firmą i wiele mam sobie ją chwali. Ale uważam, że na początek 1 smoczek i butelka to świat 😆

• Mamusia
Gigus z tymi lodami mam tak samo .... Czasem dwa dziennie pochłaniam i wcale bym na tym nie poprzestala, tylko rozsądek mnie powstrzymuje... Co do butelek - przy Natalii miałam z aventa i były super. A nad wózkiem nadal dumam... Bo widzę ze 3 funkcyjny na aluminiowej ramie można już kupić za 1000zl. I nie wiem czy wydać ten tysiąc na nowy bez marki czy używany np. Graco albo quinny ..... Niby bzdurne ale jednak męczy .