U mnie na szczęście dzieciaki pomagają, noszą mi pranie do kratki albo na strych i jak ściągamy to też 🙂 fajna ta pomoc 🙂
Co do tej sapki, to wiem , że to naturalne, dziecko rośnie, łożysko się podniosło to uciska na przepone. Pod koniec ciąży opadnie będziemy mógłby swobodnie oddychać za to sikać będziemy co chwilę bo będzie ucisk na pęcherz 🤷♀️ takie uroki ciąży 😂
ja dzisiaj od 2 miałam problemy ze spaniem. 😞 mała tak się wypieła po lewej stronie pod żebrami, ból straszny nie mogłam się odkręcić - jeszcze pies wrocił do mnie i śpi przy brzuchu albo pod plecami ( co go do syna wyniosłam - wracał jak bumerang) - a ta czując go i jego ciepło wierzgała się cały czas, teraz śpi franca mała. Mąż mówi teraz ci nie daje spać vo będzie później, ja nic dostanie cyca i później pójdzie do siebie. Tu ją pies denerwuje ( nawet jak miałam rogala przy brzuchu w nocy bardziej wierciła się) .
Mi się woda zatrzymywała w pierwszej ciąży, ale urodziłam 31 sierpnia, więc całe lato chodziłam i jadłam dużo arbuzów.Teraz to wręcz odwrotnie, dziś mu obrączka z palca prawie spadła ..