Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3.3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

Hej nic nie reklamuje. Nie miałam zdj innego pod ręką to wstawiłam jakiekolwiek. Kiedyś zmienię.

To moja druga ciąża. Synek 23 kwietnia skończył 4 lata.

Zaszłam w ciążę w 5 cyklu starań.

Objawy takie, że wszystko mi śmierdzi i chodzę spać max 21. Wstaje 4 rano. W ciągu dnia zasypiam żywcem. 

Dzień dobry :) dołączam sie do grupy. Wstepnie z moich obliczeń z maleństwem widzimy się ok 19 kwietnia! A teraz czekamy do 5.10 na prenatalne, nie mogę się doczekac. Mówią że ciąża to piękny czas a ja od 5tc wymiotuję i jestem jak na diecie szpitalnej (juz 6tyg!) A jak z Wami ?

W dniu 30.08.2020 o 16:43, reNatkaa napisał:

Cześć Dziewczyny:-) robiłam test w poniedziałek i zobaczyłam dwie kreseczki!!! W pt widziałam się ze znajomymi i jakoś mnie tak zestresowali czy te kreski byly wyrazne i wgl..kupiłam drugi test i wyszło to samo,jak wyliczyło mi w internecie to powinnam moeć termin na 26.04. Do lelarza idę dopiero 3.09 to wtedy będę wszystko wiedziała dokładnie 🙂

ja też mam wyliczony termin przez lekarza na 26.04 

18 godzin temu, Gość Kamielabe napisał:

Dzień dobry 🙂 dołączam sie do grupy. Wstepnie z moich obliczeń z maleństwem widzimy się ok 19 kwietnia! A teraz czekamy do 5.10 na prenatalne, nie mogę się doczekac. Mówią że ciąża to piękny czas a ja od 5tc wymiotuję i jestem jak na diecie szpitalnej (juz 6tyg!) A jak z Wami ?

Hej ja tak samo ciągle wymioty i jeszcze w pracy siedzę więc ledwo żyję. Oby to szybko minęło. U mnie 11 tydz a prenatalne 01.10 😀

W dniu 25.08.2020 o 17:25, Mynia98 napisał:

Dziewczynki...oj to może ja faktycznie jestem w ciąży :classic_biggrin: dzisiaj byłam taka śpiąca po obiedzie, że musiałam sobie strzelić drzemkę. Jak myślicie? To też jest jakiś objaw ciąży w tym etapie? 

Ja akurat jestem w ciąży bliźniaczej. I termin mam na koniec kwietnia a początek maja. 

W dniu 23.09.2020 o 15:50, Gość Kamielabe napisał:

Dzień dobry 🙂 dołączam sie do grupy. Wstepnie z moich obliczeń z maleństwem widzimy się ok 19 kwietnia! A teraz czekamy do 5.10 na prenatalne, nie mogę się doczekac. Mówią że ciąża to piękny czas a ja od 5tc wymiotuję i jestem jak na diecie szpitalnej (juz 6tyg!) A jak z Wami ?

Ja na szczęście tylko mdłości, zmęczenie i ból brzucha... Nie zazdroszczę wymiotowania 🤭🙅 

Mam nadzieję że minie i reszta ciąży przejdzie jak po maśle ❤️ dużo zdrówka!

• Mamusie
9 godzin temu, Kinga Lewandowska napisał:

Ja na szczęście tylko mdłości, zmęczenie i ból brzucha... Nie zazdroszczę wymiotowania 🤭🙅 

Mam nadzieję że minie i reszta ciąży przejdzie jak po maśle ❤️ dużo zdrówka!

dziękuję. do końca tyg biorę jeszcze duphaston 3razy dziennie a pani dr mowila ze wzmaga on dolegliwosci żołądkowe więc mam nadzieję że już za parę dni odłożę i przejdzie. Póki co bardziej myślę że jestem chora przez złe samopoczucie i odbiera mi to radość z ciąży 😔

12 godzin temu, Ewa1992 napisał:

Ja akurat jestem w ciąży bliźniaczej. I termin mam na koniec kwietnia a początek maja. 

O jak fajnie! Ja też bym tak chciała 😃 Dwa za jednym razem i po krzyku :classic_laugh: Pewnie niezły szok dla tatusia hihi

A jak to znosisz? Masz jakieś dolegliwości? 

11 godzin temu, Kinga Lewandowska napisał:

hej dziewczyny, jak mija wam pierwszy trymestr? 🤭

Mi bardzo śpiącoo, ale nie narzekam, narazie tylko mdłości, delikatne bóle brzucha. Termin na końcówkę kwietnia 🤭🥰

Cześć Kinia 🙂

Mam to samo... ciągle bym tylko spała i jadła i tak na przemian 🤪 Jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę wyglądała jak hipcio 😬 Wy też macie takie napady jedzenia?

• Lubię to! 1

42 minuty temu, Mynia98 napisał:

O jak fajnie! Ja też bym tak chciała 😃 Dwa za jednym razem i po krzyku :classic_laugh: Pewnie niezły szok dla tatusia hihi

A jak to znosisz? Masz jakieś dolegliwości? 

Dolegliwości były przez tydzień wymioty. A teraz mam migreny każdego dnia. Dodam że to moja 4 ciąża i tak trochę warjuje bo jednak to ciąża bliźniacza i niczego niemoge lekceważyć. Mega radość i wyczekiwanie 🥰 na córeczki mam nadzieję ale nieważne co by było ważne by były zdrowe i wszystko dobrze się zakończyło. 

Godzinę temu, Mynia98 napisał:

Cześć Kinia 🙂

Mam to samo... ciągle bym tylko spała i jadła i tak na przemian 🤪 Jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę wyglądała jak hipcio 😬 Wy też macie takie napady jedzenia?

Ja mam straszną ciągote do kwaśnych potraw 😂

Cześć dziewczyny, termin mam na 25 kwietnia. Niestety od 6 tygodnia siedzę w domu.  Juz nie wrócę do pracy i pytanie do was jakie macie sposoby na nudy?

Przez ciągłe zawroty głowy i mdłości nie mam sił czytać książek czy ogladac jakichś seriali.  😞

Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie, aby ten czas jakos pożytecznie wykorzystać. Najlepiej jakbym mogła jeszcze w jakiś sposób na tym zarobić. 🤔

Niestety od 4 tygodnia mam ciągłe silne bóle brzucha, wcześniej pani ginekolog nastraszyła mnie poronieniem, ale zmieniłam lekarza, który dal skuteczniejsze leki. Ból jest trochę mniejszy, ale jednak zdarza sie wciąż okolo 5 razy w ciagu dnia taki silniejszy ból, ze musze sie szybko położyc. Albo jak sie zdenerwuje. 😢 Moze, któraś z was ma podobnie? Bo póki co ze wszystkimi osobami, z ktorymi rozmawiam to nikt nie miał takich boli. Jedynie moja babcia mówiła, ze wszystkie 3 ciąże przeleżała bo miala tak silne bóle brzucha, ze nie byla w stanie nawet obiadu zrobić. A pierwsza ciąża byla najgorsza.

U mnie tez pierwsza ciąża.

Od siedzenia w domu juz wariuję.

Na razie na wadze - 6kg, oby tak dalej 😅

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży