Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

W dniu 12.09.2020 o 14:15, brzuchatka90 napisał:

W sumie chyba ja.

Wg ostatniej.miesiaczki termin na 6 maja. Ale będę.miala cesarke która zapewnie będzie końcem kwietnia. Więc nie wiem na którym forum mam być. Czy kwietniowe czy majowe mamy

Cześć Brzuchatko!🙂 Czemu będziesz miała cesarkę jeśli mogę spytać? Nie chcesz rodzić naturalnie?

7 godzin temu, Klaudia995 napisał:

Cześć Brzuchatko!🙂 Czemu będziesz miała cesarkę jeśli mogę spytać? Nie chcesz rodzić naturalnie?

Powikłania podczas pierwszego porodu.

Pęknięcie krocza 3 stopnia, atonia macicy, 2 jednostki krwi. Moja ginekolog nie chce ryzykować po prostu.

• To smutne :-( 1

Cześć dziewczyny! :classic_smile:

Jak dobrze, że jeszcze trochę słonka, oby jak najdłużej bo nie cierpię jesieni!

2 godziny temu, brzuchatka90 napisał:

Powikłania podczas pierwszego porodu.

Pęknięcie krocza 3 stopnia, atonia macicy, 2 jednostki krwi. Moja ginekolog nie chce ryzykować po prostu.

Brzuchatko! Jestem w szoku :classic_ohmy: współczuję, kurczę...  to nie nacinali Cię? Jejku, ale się wycierpiałaś 😟

nie spodziewałam się, że tak też może wyglądać poród... no ale trzeba być dobrej myśli kochane. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.  

5 godzin temu, Angella napisał:

Cześć dziewczyny! :classic_smile:

Jak dobrze, że jeszcze trochę słonka, oby jak najdłużej bo nie cierpię jesieni!

Brzuchatko! Jestem w szoku :classic_ohmy: współczuję, kurczę...  to nie nacinali Cię? Jejku, ale się wycierpiałaś 😟

nie spodziewałam się, że tak też może wyglądać poród... no ale trzeba być dobrej myśli kochane. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.  

Nacięli, lecz jednak za późno.

Ja jestem raczej z tych drobnych. Waga przed ciążą 47kg. Waga do porodu 67.

Teraz jestem dobrej myśli. Oczywiście, że wolałabym naturalnie, lecz mój naturalny trochę wyglądał inaczej. Dlugo dochodziłam do siebie i teraz jest ryzyko. Dlatego CC.

3 minuty temu, Mama88 napisał:

Jest może jakaś dziewczyna co miala albo ma krwiaka? Tak jak ja? 😒

U nas stwierdzone dwa krwiaki podkosmówkowe. Ale zlokalizowane nad nie pod, więc nie będą miały ewentualnej styczności z łożyskiem. Dobrze rokujące, niewielkie, z resztą większość statystycznie wchłania się do połowy ciąży. Spokojnie! U nas było z tego tytułu plamienie, w ubiegłą środę zdiagnozowali, ponjutrze idę na kontrolę. Generalnie lekarz mówił, że widział gorsze krwiaki i wszystko kończyło się dobrze. Zalecenia - leżeć i się nie denerwować. Biorę mnustwo leków w związku z zapłodnieniem IVF więc one mają dobry wpływ na wchłanianie tych krwiaków. Także jestem dobrej myśli. Tobie też polecam pozytywne myślenie i zaciskam kciuki! 👍🏻

• Mamusie
19 minut temu, em87 napisał:

U nas stwierdzone dwa krwiaki podkosmówkowe. Ale zlokalizowane nad nie pod, więc nie będą miały ewentualnej styczności z łożyskiem. Dobrze rokujące, niewielkie, z resztą większość statystycznie wchłania się do połowy ciąży. Spokojnie! U nas było z tego tytułu plamienie, w ubiegłą środę zdiagnozowali, ponjutrze idę na kontrolę. Generalnie lekarz mówił, że widział gorsze krwiaki i wszystko kończyło się dobrze. Zalecenia - leżeć i się nie denerwować. Biorę mnustwo leków w związku z zapłodnieniem IVF więc one mają dobry wpływ na wchłanianie tych krwiaków. Także jestem dobrej myśli. Tobie też polecam pozytywne myślenie i zaciskam kciuki! 👍🏻

Ja w styczniu poronilam Przez krwiaki które były pod jajem płodowym i były duże teraz jest 1 cm na 1,2cm i jest obok niby moja Pani dr mowi ze idzie w mięsien 

Ja plamienia nie mam tylko bóle brzuszka co jakiś czas 

Dziękuję że odp za Ciebie (za Was) też trzymam kciuki 🤞 😘 

A masz może zdiecie z usg jak u Ciebie te krwiaki wyglądają 

Ja bym mogła dodać tutaj 

Edytowane przez Mama88

Teraz, Mama88 napisał:

Ja w styczniu poronilam Przez krwiaki które były pod jajem płodowym i były duże teraz jest 1 cm na 1,2cm i jest obok niby moja Pani dr mowi ze idzie w mięsien 

Ja plamienia nie mam tylko bóle brzuszka co jakiś czas 

Dziękuję że odp za Ciebie (za Was) też trzymam kciuki 🤞 😘 

Przy Lili krwiaków nie miałam, ale plamienia tak (wiec kto wie skąd to było). Teraz jako przyczynę plamień znaleźli krwiaki. Ale kazali leżeć - leżę i plamienia jak ręką odjął. Jestem m.in. na heparynie i relanium. Także ostro, ale wierzę, że lekarze wiedzą co robią ❤️

• Mamusie
3 minuty temu, em87 napisał:

Przy Lili krwiaków nie miałam, ale plamienia tak (wiec kto wie skąd to było). Teraz jako przyczynę plamień znaleźli krwiaki. Ale kazali leżeć - leżę i plamienia jak ręką odjął. Jestem m.in. na heparynie i relanium. Także ostro, ale wierzę, że lekarze wiedzą co robią ❤️

U mnie nie ma plaminia jak narazie 

Tu Ci pokaże zdiecie jak u mnie wygląda 

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży
  • Admin featured this temat