Skocz do zawartości

Czerwcówki 2021🤰 | Forum o ciąży

Lilla

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny, dwa dni temu zobaczyłam poraz pierwszy w życiu dwie kreski na teście 😊 Według moich obliczeń jest to czwarty tydzień ciąży, a planowany termin porodu przypada na 6 czerwca. Za dwa tygodnie mam wizytę u ginekologa. Zastanawiam się czy wykonać przed wizytą beta HCG, czy poczekać na skierowanie przez lekarza. 

Dajcie znać jak Wy się czujecie i czy jest to Wasza pierwsza, czy kolejna ciąża 😊

• Lubię to! 1

Hej Lilla! Gratulacje!

Wydaje mi się że na skierowanie na badania musisz jeszcze poczekać. Lekarz je wypisze. Ja już kiedyś mówiłam lekarzowi że może szybciej zrobie np. HIV, tokso. Kazał mi odłączyć internet 🙂 

Jak się czujemy? Ciągle jemy (według internetu to nietypowy objaw).

To moja druga ciąża. Mam nadzieję że tym razem ją donoszę.

Pozdrawiam

• Lubię to! 1

Hej, jestem nowa😁wedlug kalendarza mam na 1czerwca porod, to moja pierwsza ciąża. Wizyte pierwsza mam 7pazdziernika. Wczoraj zrobilam badanie krwi Beta i wyszlo 523.43:) Kiedys jeden lekarz powoedzial mi, ze podejrzewa u mnie macice dwurożna. Oby bylo dobrze:( Pierwsza ciaza i stresa mam😁

Hej, chyba dołączę do grona. Dziś zrobiony tescior tylko dlatego, że mam dotkliwe piersi i metaliczny posmak w ustach , wynik pozytywny. Wzdyma mnie i jajnik boli jakby miesiączka była tuż tuż więc jestem bardzo zaskoczona wynikiem testu, może się pomylił? Trochę się obawiam bo mam za sobą już ciążę pozamaciczną i staram się nie nastawiać na nic choć od rana o niczym innym nie myślę 🤦. Mamy też już dwójkę brojów, 11 letniego Igora i 4letnią Adę. 

W dniu 30.09.2020 o 21:47, Joanna Mikołajczak napisał:

Hej, jestem nowa😁wedlug kalendarza mam na 1czerwca porod, to moja pierwsza ciąża. Wizyte pierwsza mam 7pazdziernika. Wczoraj zrobilam badanie krwi Beta i wyszlo 523.43:) Kiedys jeden lekarz powoedzial mi, ze podejrzewa u mnie macice dwurożna. Oby bylo dobrze:( Pierwsza ciaza i stresa mam😁

Hej, ja również mam wizytę 7 października! Daj znać, czy uda Ci się już usłyszeć serduszko maluszka 😉

W dniu 30.09.2020 o 13:54, Katarzynaa napisał:

Hej Lilla! Gratulacje!

Wydaje mi się że na skierowanie na badania musisz jeszcze poczekać. Lekarz je wypisze. Ja już kiedyś mówiłam lekarzowi że może szybciej zrobie np. HIV, tokso. Kazał mi odłączyć internet 🙂 

Jak się czujemy? Ciągle jemy (według internetu to nietypowy objaw).

To moja druga ciąża. Mam nadzieję że tym razem ją donoszę.

Pozdrawiam

Hej Katarzyna, również gratuluję!

Zdecydowałam się tak jak mówisz, poczekać na wizytę u lekarza i niczego nie przyspieszać.

Ja też narazie mam zdrowy apetyt. Mam nadzieję, że tak pozostanie.

Trzymam kciuki za Twoją ciążę,

Pozdrawiam 🙂

Gdzieś czytałam, że ciąża uczy czekania. Mnie uczy też żeby nie czytać tyle internetu. W piątek byłam u lekarza bo wyczytałam że może będzie bić serduszko. Lekarz się na mnie dziwnie popatrzył, stwierdził że przecież za szybko, zbadał i skasował swoje. Na plus że partner mógł ze mną być (wraca tylko na weekendy). Od tego czasu chyba bardziej to poczuł, że ktoś tam jest. 

Kociara rozumiem Cię dokładnie. Na pierwszej wizycie siedziałam i wyłam a lekarka się dziwiła. Jak przeczytała moją kartotekę to zrozumiała. Ale każda ciąża jest inna. Ja się boję czy zobacze bijące serduszko. Im więcej czytam tym bardziej stwierdzam, że na każdym etapie może się coś wydarzyć. Tylko po co czytać i myśleć? Życzę Ci dużo siły bo tylko spokój nas uratuje.

Hej dziewuszki. Jak się czujecie? Terminy same obliczalyscie, tak? Czy już oficjalnie od lekarza?

Mnie z wyliczen aplikacji wychodzi 10 czerwiec, znając mnie będzie to szybciej. Do lekarza nie jestem umówiona, nawet nie wiem do kogo się udać. O moim zaufanym ginu dziś się dowiedziałam, że zmarł ☹️ humor parszywy, najlepiej bym się zamknęła w ciemnym kącie.. ale jutro  będzie lepiej 😉

@Kociara u mnie samopoczucie bardzo zależy od dnia. Wczoraj cały dzień pobolewanie podbrzusza, uczucie zgagi, wzdęcia i senność. Dzisiaj czuję się zdecydowanie lepiej (jedyna oznaka ciąży - pobolewanie piersi).  Ja wyliczałam termin porodu korzystając z kalkulatorów w internecie (biorąc pod uwagę termin ostatniej miesiączki). Na początku miałam termin na 6 czerwca ale chyba coś źle wpisałam, bo później jednak 2 czerwca. 

Przykro mi, że musisz szukać nowego lekarza. Zawsze mniej stresu jeśli idziesz do kogoś zaufanego. Ale na spokojnie, popytaj może wśród bliskich i znajomych czy mają kogoś do polecenia. A jutro na pewno będzie lepszy dzień! Trzymam mocno za to kciuki 🙂

A skąd jesteście dziewczyny?

Edytowane przez Lilla

@Lilla jestem z opolskiego 🙂

@Kociara wierze że jest ciężko znaleźć lekarza. Ja już mam trzeciego. Pierwszy poinformował mnie o poronieniu i już nie umiałam do niego wrócić i na nowo mu zaufać chociaż zrobił wszystko co było w jego mocy. Drugi przebadał mnie tak, że bolało mnie wszystko łącznie z dzieckiem. Za to moja Pani Doktor siedzi dzisiaj przed ekranem i mówi: No pokaż się maluchu matce :D:D:D Mam nadzieję że przejdziemy wszystkie miesiące razem bo mimo że to świeża znajomość zdobywa moje zaufanie swoją empatią 🙂 

Kiedyś słyszałam że mam szukać lekarza który pracuje w szpitalu. Polecam też stronę [spam] 😉 

Dziewczyny jak tam Wasze małe serduszka?

serduszko.jpg

• Lubię to! 2

Hej. @Jula13  na to wychodzi, że ten sam dzień 😁. Ale to tylko aplikacja, moje ciążę szybciej się konczyly, (wtedy kiedy chciałam- miałam zagrożone ciążę i po długim leżeniu stwierdziłam, że już dość i czas rodzic na drugi dzień miałam bobasa przy sobie 😁)  mam nadzieję, że tym razem będę mogła funkcjonować normalnie do rozwiązania.

@Lilla  jestem z pomorskiego 😉

@Katarzynaa wow,już widać serduszko?

Obdzwoniłam koleżanki, i zarejestrowałam się do trzech lekarzy 🙉

Z jednego zrezygnuje bo zapisałam się na koniec (jakimś cudem się dodzwoniłam) do lekarza na NFZ na 23pazdziernika. Sądzę, że będzie już co nieco widać. Drugiego, na którym mi zależy dopiero 9listopad i to prywatnie. 

Przeszedł mi ból jajnika,czasem tylko zakluje. Czasem w głowie się zakręci. Metaliczny posmak w ustach mam ciągle, jeść się nie chce przez to. A kawa... Okropna ale piję bo bez niej bym spala na stojąco 😂

@Katarzynaa ojejku jaka piękna mała fasolka ! I pomyśleć że też mam coś takiego pod sercem pierwsza ciąża to wszstko wydaje się takie magiczne . Na kiedy masz termin ? Jestem Ciekawa czy u mnie będzie coś widać na wizycie bo się tak nie mogę doczekać że nie wiem czy nie za szybko idę do lekarza. Ale chyba nie wytrzymam z czekaniem dłużej 😂🥰

@Jula13 według ogólnodostępnych kalkulatorów dostane prezent na dzień dziecka. Według mojego lekarza ciąża jest jednak starsza. Nie szalej, nie pędź do lekarza za szybko. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Jak już pisałam przed tym badaniem byłam dwa razy u lekarza żeby się niczego konkretnego nie dowiedzieć. 

Masz racje pierwsza ciąża jest magiczna. Zazdroszcze tej nieopanowanej radości 🙂

@Jula13 nie spiesz się z lekarzem, Katarzyna dobrze radzi. 

Ja mam wizytę 23, zapisała bym się później ale nie jestem pewna czy zaszłam w ciążę we wrześniu czy w sierpniu (spóźnił mi się wtedy okres o tydzień a nigdy tak nie miałam, testy były wtedy ujemne)

@Katarzynaa czyli jednak będziesz majówką? Maj jest taki piękny, uwielbiam 😍

@Kociara @Katarzynaa spieszylabym się tak gdyby nie zdrówko , niestety ale muszę być predzej bo muszę wiedzieć jak postępować że wszystkim . Ale na szczęście rok temu udało się odstawić wszstkie leki więc jestem na dobrej drodze ! Co nie zmienia faktu że ciąża musi być pod ścisłą kontrolą 2 specjalistów ginekologa i drugiego lekarza prowadzącego

@Jula13 skoro problemy ze zdrowiem to lepiej szybciej do gina. Daj znać jak będziesz po wizycie 😍 

Moja 4latka ma jelitowke,, dwa dni bolał ja brzuch, wczoraj rano było super, po południu jak ja chwyciło to mi wymiotowała cała noc. Coś strasznego. Teraz w czasie pandemii nawet nie wiadomo gdzie jechać po pomoc.. 

Koniec końców dziś jest już w miarę ok. Ja rano też wymiotowałam i tak się zastanawiam czy to wina wirusa czy fasolki 🤔

Mało nas czerwcówek, prawda?

@Kociara dobrze ! Dam znać 🙂 o Tobie zdrówka bo jelitowki nikomu nie życzę a na pewno w ciąży 🙂 bedzie dobrze może to od fasolki . Ja na razie całkiem nieźle bo tylko jeden dzień miałam delikatnie mdłości ale nie wymiotowałam . Ale to dopiero początek nie cieszę się na zapas 😅