Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Pati u mnie na wsi nie ma taksowek, a nawet jakbym sie uparla i zamowila to nawet nie chce myslec ile za taka wycieczke by mi podliczyli 😉 😉 😉

lydzia ja nic jej do mleka nie dosypuje ale m. mowi ze wlasnie to mleko ma jakies dziwne wlasciwosci bo jak Lilka konczy butle to najczesciej robi bloga mine i odplywa 😁 😁

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Marta - my już zdecydowaliśmy, przyjeżdżamy w czwartek wieczorem. Co powiesz na piątkowy spacer?
Kominy, drinki a ta mi jeszcze spacer proponuje 🤪 🤪 🤪

Kurcze, słabo wypadłam z tym spacerem. Przy takiej konkurencji... czyszczenie komina, drink... odpadam 😞
No, ale cóż. Komin - nie da rady - od tego masz osobistego, drink- też nie bom karmiąca 😁 😁 😁
Pozostaje tylko spacer po parku, he, he. Razem z emerytami z sanatorium.
No dobra, dla zachęty - stawiam lody w "wiedeńskiej", albo naleśniki w "karambie" 🙃

• Mamusie
ooo siehankowa z Ksawisiem w domku - jak to dobrze 🤪
a my po obiedzie do Ikea pojechaliśmy,kupiłam sobie szafę na przedpokój hihi,bo mi ciągle miejsca brak na różności 🤔 i kupiłam Bartkowi na urodziny taki zamykany fotelik
[URL=http://fotofotki.pl/viewer.php?file=2468k6lxcy0tc6lzd3l3.jpg][IMG]http://fotofotki.pl/images/2468k6lxcy0tc6lzd3l3_thumb.jpg[/IMG][/URL]
tylko że niebieski
a cieszy sie jak gwizdek 🤪
zaraz kąpiel i kolacja więc mówię Wam już dobranoc 😘 😘 😘

wlasnie od dziadka wrocilismy,Norbert przespal tam 3 godz a w domu nie chcial spac wogole,teraz tez sie wierci w lozku 😞 mam nadzieje ze dzisiaj w nocy bedzie spal i nie zacznie znowu dnia od 2 w nocy 🤪
marta jo-aneczka fajnie macie,mozecie sie spotkac pogadac na zywo..eh..
brunia ja bym twojej tesciowej lopata przez leb dala,przytulic i do rowu 😠 babsko wstretne,gdzie sie takie rodza.Do czyjegos zycia to pierwsze zeby podyrygowac ale jej zwrocic uwage to obraza majestatu 😠
inez co do wczorajszych ulubionych rzeczy (oprocz przytulanek 😁 ) to wydaje mi sie ze to da sie pogodzic z maluchem.
nie masz ochoty na fifirifi bo sie sobie nie podobasz.To mezowi masz sie podobac 😉 dla niego jestes naj...*1000. A jak juz naprawde przeszkadzaja ci rozstepy (ja mam caly brzuch w tym dziadostwie,przy trzecim dziecku to bede chyba beben po ziemi ciagnac)to sprobuj z tym gorsetem 🙂 ja w takich chwilach o tym nie mysle,sie osobistemu w oczy patrze a nie na siebie. 😜
siehankowa ale fajnie ze juz w domku 🙂 twarda babka jestes nie daj soba pomiatac i walcz o wasze prawa w szpitalach.
daniela te pierdzioszki sa straszne,czasami moj tez placze prezy sie i widac ze go to boli.A czasami daje czadu jak seria z CKMu 😁

mapa napisał(a):
Mamusie ja dziś tylko z pytaniem, jak nosicie Maluchy?
W jakich pozycjach i tylko w ciuszkach czy w rożku lub innym "owijaku"?

Bo mi wodę z mózgu zrobili 🤢

powiedz tylko kto..znajdziemy ich 😠 😠 😁 😁
ja swojego to najczesciej trzymam tak jak do odbijania.Ma cyca przy sobie i zadowolony.Po tatusiu 😁 albo tak no..normalnie na recach.W samych ubrankach bez rozka.Kupilam dwa i sie zastanawiam teraz po co 🤔 raz moze w rozku byl

Znowu puścili trochę ciepła do grzejników ... na noc... a w dzień mamy marznąć 🤢 😮

Hmm Pati, a ty w co ubierasz Nadię na noc (no i wy wszystkie) bo ja zakładam body z krótkim rękawem i bawełniany pajac z długim..czy to za mało??

Mapa - jeżeli chodzi o noszenie dzieciątka to moja Jagoda już nie za bardzo chce być noszona w jakiś "opakowaniach"... najlepiej jej jest w pozycji "do odbicia" czyli w pionie z rękoma przewieszonymi przez moje ramię i główka opartą też o ramię, tak widzi dużo więcej niż leżąc i dośc często tak też usypia jak ją trzymam do odbicia, więc wygląda wtedy jak leniwiec 🤪 🤪 z tymi wiszącymi bezwładnie łapkami 🙂

siehankowa dobrze, że już jesteście w domku. Teraz będzie tylko lepiej. 🙂 Buziaki dla Ksawierka dzielnego bobaska.
mapa ja już od bardzo dawna noszę w samych ubrankach, praktycznie od powrotu do domu ze szpitala. Po prostu tak mi było dużo wygodniej i pewniej się czułam trzymając go. W rożku główka mi jakoś dziwnie uciekała.
Foga przepraszam Cię, że jeszcze nie wstawiłam Twoich fotek ale coś mój hosting zdjęć się zwiesił i nie mam jak dodać na sierpnioweczki. Może jutro mi się w końcu uda 🙂

• Mamusie
Wróciłam i niestety nie kupiłam tego aspiratora 🤢 nie było eh ale za to z bratem się zobaczyłam przyjechali na zakupy a do wawy mają 100km w sumie to spotkanie nie umowione, bo w sklepie, ale za to moja Emilcia dostała prezent grający do fotelika.

No a moj gin zaproponowal mi antykoncepcje i cerazette, ale moj m sie nie zgadza 😞
ktoś mówił, że odczuwa suchość przy... gorącym kominku... 😜
a więc mój gin wyjaśnił, że tak się dzieje po porodzie najpierw jest wydzielina duza, a jak dochodzi do tego i tamtego, to się ociera i jest nieprzyjemne, takze poleca żel stosować, mi zapisał jakiś na recpte, ale jeszcze nie kupiłam, bo nie było w aptece akurat.

Mapa ja małej wcale nie nosiłam w rożku za to pierwszą córkę zawsze póki nie nabrała ciałka. Tosię noszę w ciuszkach, w pozycji do odbicia lub na leżąco w taką "kołyskę"
Ubieram jej do spania pajacyki na gołe ciało lub kaftanik+śpioszki
Justyna dobre...seria z Ckm-u 😁 😁

• Mamusie
Siehankowa dużo zdrówka dla Ksawiera.

Mapa ja od poczatku noszę Julkę w samych ubrankach. Nawet w szpitalu rożek leżał na łóżku i spała w nim, a karmiłam bez. Ja nie umiem w rożku, dla wtedy jakoś za daleko jest, hehe pisałam już, że chyba cycki mam za krótkie 😁 😁 😁. Teraz używam rożka do opatulenia na noc, żeby Julce było przytulniej 🙂

jolajola81 napisał(a):
Foga napisał(a):
Dziewczynki, co wy robicie, że wasze dzieci tyle śpią???? 😮 😮 😮

Foga to chyba twoja Jagodka śpi za długo.? 😉

No tak Jola 😉 - dziś pobiła swój rekord... przez cały dzień może z godzinkę spała 🤪

A ja od porodu nie mogę oderwać się od herbaty... co chwila opróżniam kolejny kubek... przez całą ciążę miała wstręt do tego napoju... przedtem byłam smakoszem dobrej herbatki a teraz najbardziej smakuje mi ta......... najzwyklejsza marketowa, typu minutka 😮 😮 😮

lydziaa84 napisał(a):
bo Paninka maku jej do mleka dosypuje 😁 😁 😁 😁 😁 😁

hihi... moja babcia mówiła, że kiedyś z maku jakoś tam smoczki robili 🤪 🤪 🤪 i ciekawe czemu w opowieściach starszych babć dzieic zawsze były taaaaaaaaakie spokojne i dużo spały?? 😮 😮 😉

• Mamusie
mapa ja ubieram maluszka tak samo jak ty 🙂 i mam nadzieje że to wystarcza 😜
Foga Michałka nosze podobnie jak dziewczyny czyli tak jak do odbicia bo wtedy najwięcej widzi bądz na przodem do świata tak jakby siedział na krześle 😜 plecki oparte ma o mój brzuch a głowkę ma między piersiami.