Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
dzień dobry,

no widzę, że większość nie przepada za swoimi teściowymi, ale wiecie co jest najgorsze??
że my też kiedyś nimi będziemy!!! 😁 😁 😁 😁 przerażające...

Isa, co tam u Ciebie takiego się dzieje?? Mam nadzieję, że z Szymkiem wszystko ok

Pauleczka, to naprawdę miałaś niezłą jazdy z tą teściową w szpitalu, jestem w szoku, żeby dorosła kobieta takie akcje odwalała przy ludziach, ale ordynator bardzo dobrze jej powiedział

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kurcze, a ja nie mam wagi a sama jestem strasznie ciekawa ile ważę...

chciałabym tak zejść do 53 kg, ale pewnie jeszcze mi brakuje, tylko pytanie ile..??? 😮

w każdym razie od Środy Popielcowej nie jem słodyczy, na razie jakoś daję radę i mam nadzieję, że uda mi się wytrwać do świąt 🙂
no i ze będą tego jakieś efekty

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂
U nas nocka w miarę ok. Pobudki o 1 na jedzenie, 3 i 5 na smoka.
Co do teściowych, to moja się ostatnio nawróciła 🙂 jakaś milsza jest i się interesuje co u nas... ciekawe na jak długo.
Dzisiaj jedziemy do siostry M. bo urodziła córeczkę i dziś wracają do domku, muszę jej jeszcze zawieść laktator, bo mam elektryczny medeli,, więc będzie jej lepiej ściągać niż ręcznym .
Pauleczka, co do wagi Milenki, to dosyć mało waży, ale może taki jej urok, Kuba urodził się z wagą 2160g, a teraz ma już sporo ponad 7500g i jest w 50 centylu czyli prawidłowo.

• Mamusie
AAAAA RATUNKu 😞 😞 😞
W domu mam 16 stopnie, w kuchni 18, bo grzeje piekarnikiem, końca awarii nie widać 😞 Pół miasta ma zimne kaloryfery, w internecie awantura 😞 Mały jest ubrany jak eskimosek, śpi pod kocykiem 🙂
Ja nie jestem wymagająca, zimna woda i chłód w domu mi nie przeszkadza, tylko boję się o małego i na dłuższą metę to zimno zaczyna męczyć. Na szczęście M kupił farelkę dziś rano... Zaraz Wojtek dostanie cyca i kaszkę i idziemy na spacer się zagrzać 😁
MASAKRA 😮

• Mamusie
Dzien dobry 🙂 Ja mam od dzis diete,musze sie zaopatrzyc w produkty...:P Maja jak wczoraj zasnela kolo 22 to dzis dopiero o 6:50 sie obudzila 🤪 🤪
Pauleczka moja tez wazy kolo 6kg a moze mniej niby jak sie z nia wazylam to roznica byla 6 kg...dzisiaj ide ja zwazyc bo dopiero szczepienia mamy na koniec kwietnia. Ale i tak widze ze Majka przybiera,bo ostatnio wypija nie mniej niz 100ml mleczka czyli 150 to jest norma a po godzinie jeszcze dojada z 80-90ml 😁 No i od dzis tez chce ją gnać do stalych obiadkow itd.tylko zę ona ich nie chce jesc 😞 masakra 😞

• Mamusie
u mnie na bank 🙂 hehe... bo w tym temacie "stoje" doslowniei w przenosni, podobnie jak bylo w ciazy... troche po bananach mnie rusza, ale wiadomo, nie moge zrec tylko bananów, zeby na wadze widziec mniej 😁 😜 hehe

Natalia, świetnie, że Majeczka tak ładnie je, wkrótce nadgoni z wagą, a na stałe moze nie jest jeszcze gotowa 🙂

Pauleczka, u małej mojej siostry cuda wianki podejrzewali, bo dziecko nie przybierało... jeden mądry lekarz powiedział, że jak dziecko ruchliwe, to spala i taka widać jej natura 😉 urodziła się równo 3kg, a jak rok skończyła to ledwo 7 ważyła, dwa lata to ok. 9kg... do tej pory grubasem nie jest... w lipcu kończy 8 lat, a na wadze w porywach do 21kg, bo dobrym obiedzie i bez kupy 😜, a niska nie jest 😉
Także, być może taka uroda i Twojej małej 😉

ratunku!! moj syn siedziec nie, lezec tez nie... stac mu sie zachcialo!! 😮

• Mamusie
hejka 🙂
STO LATEK DLA IZUNI!!! 😘
Pauleczka Ula wazy 5940 a ma 68 cm wzrostu, czyli tez chudzinka, a lekarka nic nie mowila, ze za slabo przybiera...widocznie taka natura naszych dziewczyn 😉 z reszta faldki na nozkach ma, to nie jest tak zle 😁
Ula jak wczoraj zasnela tak obudzila sie dopiero 0 5.30, wypila cyca i dalej w kime do 8, ale ja za to nie moglam zasnac i jestem jakas snieta 😮 teraz znow troli od godziny, jak sie obudzi idziemy na spacerek 🙂 dzis dalam jej soczek jablkowy z hippa i jej bardzo smakuje, ten wczesniej mialam z bobovity i byl strasznie kwasny, ten o niebo smaczniejszy 🙂
Efek nie zazdroszcze tego zimna, masakra jakas 😲

a ja na wage az sie boje wejsc, teraz jak jestem u rodzicow ciagle jest czyms slodkim kuszenie, bo moja mama codziennie jakies ciasto piecze 😮 poza tym codziennie swiazy pachnacy chlepek, slodka buleczka, pelna lodowka 😁 a juz sie dmiescilam w moje ulubione spodnie, a po tym tyg znow bedzie placz, ze gruba jestem 😉

• Mamusie
Mixi,śliczne ząbki! A jaka duża już Wikunia 🙂
September, wszystkiego naj dla Izuni!
Inirtam, Kubuś ma tak samo, tylko stanie mu się podoba, bo siedzenie jest nudne :P
Niedługo kupię mu chodzik, to może jak paluszkami podłogi będzie dotykał a ja go będę wozić, to go zadowoli 🙂

• Mamusie
Wiki wróciła na samego cyca bo dynia ją uczuliła i znowu kupy nie robi , małpiszon mały.
Ale dzisiaj dostanie znowu maechewe z ziemniaczkami ,a wieczorem na deser jabłuszko (pierwszy nasz deserek).Mam jeszcze gruszki ,ale chyba zaczne od jabłka. 🙂

Ztymi chodzikami to tak jak ze skoczkami ile ludzi tyle opini .
Ważne ,żebyśmy my wiedziały co jest dobre dla naszych maluchów. 🙂

• Mamusie
madzia1988 napisał(a):
Inirtam, ile osób tyle zdań... Mój brat chodził w chodziku, ale w granicach normy oczywiście i nic mu nie było, ale za to był bardzo szczęśliwy 🙂

mówię z punktu widzenia hmm... specjalisty...
ale oczywiście, każdy ma prawo sam zdecydować 😉

• Mamusie
Dzień dobry.
Synek wstał przed 9 😁 a o 6 i 7 wstał na karmienie więc super nocka tylko o 6 zrobił malą przerwę na pogaduchy z miśkami na karuzeli 😁 Taki śmieszny jest, że padam czasem.
Sto lat dla Izuni
Wiki jakie piękne ma ząbki. U nas coś się zaczyna przebijać bo już widać na dziąsłach i mały coraz bardziej marudny ale kiedy wyjdzie? Nie wiadomo.
Sandra zmotywowałaś mnie do odchudzania tak pięknie spadasz z wagi. Dzisiaj zrobiłam sobie strażnika wagi i mam nadzieję, że dam radę bo jak do tej pory to dzień bez słodyczy był dniem straconym. 😠