Skocz do zawartości

Wybór szkoły podstawowej w Warszawie | Forum o ciąży

Klaudiusz Walczak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrażenie że mogłabym zrobic doktorat bo moj research szkół był aż taki zaawansowany 
Odwiedziłam 11 placówek - od prywatnych przez spoleczne po publiczne. Ponieważ mniej więcej w połowie 2 klasy corki b edziemy się przeprowadzali - lokalizacja też była ważna. Aczkolwiek:
- gdziekolwiek by nie poszła to i tak trzeba sie wozić bo do najbliższej szkoły jest 3,5 km od nowego miejsca zamieszkania. Więc brałam pod uwagę szkoły które są "p drodze" do pracy
- zapisałam si edo grup fb praktycznie każdej z interesujących mnie szkół, poczytałam komentarze rodziców pod postami np. z informacjami i napisałam prov do tych rodzciów. Poroznawiałam w sumie z ok 60 rodzicami z tych szkół, zarówno z klas starszych jak i młodszych
- dla mnie wygrał - poziom, ale taki aby nie był to wyscig szczurów i nauka pod konkursy ale aby jednak szkoła przygotowala dziecko dobrze do egzaminów i pojscia do szkoły średniej, bez tony korepetycji po drodze.
Lokalizacja też ważna - aby było po drodze o pracy i wybór padł na szkołę która jest blisko dziadków aby córka mogła wracać sama np w 2 czy 3 klasie

Zdecydowałam się na Thames British School - jest to szkoła anglojęzyczna, w Warszawie mają kilka swoich kampusów. Jestem zadowolona, dzieci rozmawiają po angielsku biegle.

Obecnie jest to chyba najlepsza szkoła prywatna w Warszawie.