Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tak 14 września był .. bo myśmy sie starali jak najszybciej z tym że jeszcze sekcje zwłok mieliśmy po drodze ... w ogóle rozmawiałam z innym lekarzem z katowic i powiedział że ja bym go w domu miałam z respiratorem bo to była tak poważna wada że po pierwsze cudu potrzeby było żeby oni dali rade to zrobić a po drugie on by nie jadł nie oddychał i nie z pionizowałby się ;( to jest jakaś masakra ;(
no a wiadomo jeśli chce jakiekolwiek rodzeństwo dla niego ;( to nie prędzej niż za dwa lata

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja czekałam na pogrzeb ponad miesiąc bo też była sekcja i cyrki z wagą bo poniżej 500 gramowe dzieci chowają raz na 3 miesiące a mój mały miał 550 gram i zastanawiali się czy mogą Go pochować normalnie 😞 jeszcze poszliśmy na pogrzeb i okazało się że chowają z moim Damiankiem jeszcze dziewczynkę więc były 2 pogrzeby na raz 😞 Dario ja wiem że jeszcze urodzisz zdrową dzidzię Twoje aniołki w niebie pozwolą Ci się cieszyć zdrową dzidzią zobaczysz tylko nie możesz sie poddawać jest cholernie ciężko w następnej ciąży i 1000 głupich myśli stres ale ja wierzę że za te 2 lata odezwiesz się i pochwalisz swoim dzidziusiem 🙂
Madzik co tam porabiasz ja ide sie zaraz wyprysznicować i troche sie podmaluje bo wyglądam jak zombie 🤔

• Mamusia
o jejku ;( no mnie to proponowali tylko ja się nie zgodziłam bo to kurcze było takie że jedni mówili że to zwykła przepuklina a to już jest rutyna dla chirurgów dziecięcych... no ale kobieta na usg 4d wpisała 'body stal anomaly' i niestety się nie myliła a to jest tak rzadka i nie znana jeszcze wada że w polsce o niej "ani słychu ani widu" ;/ a te dzieci niestety nie przeżywają ;(

• Mamusia
no tak tak ja wiem wiem ...
wiecie co a ja powiem tak mówi się że dobrze że medycyna poszła do przodu a to jest gówno prawda bo kiedyś takie ciąży się roniły w tak wczesnej fazie że mata nawet jeszcze nie wiedziała że jest w ciąży ... a tak teraz robią jakieś chore złudne nadzieje oni odnoszą sukces a ludzie potem muszą całe życie patrzeć na cierpienie własnych dzieci

• Mamusia
magda123 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
to znaczy Dario ja nie mam żadnej aborcji wpisanej bo jeśli decydujesz sie na terminacje to podają Ci jakiś środek a mój mały umarł naturalnie ale też mi to proponowali

Gocha ale środek aby dzieciątko zmarło??bo tak to zrozumiałam

z tego co ze mną rozmawiali to ja za dużo nie pamiętam ale z tego co zrozumiałam to podają właśnie dziecku jakiś środek wiesz człowiek jest w takim szoku że niewiele wtedy do niego dociera

• Mamusia
...123 napisał(a):
wiecie co a ja powiem tak mówi się że dobrze że medycyna poszła do przodu a to jest gówno prawda bo kiedyś takie ciąży się roniły w tak wczesnej fazie że mata nawet jeszcze nie wiedziała że jest w ciąży ... a tak teraz robią jakieś chore złudne nadzieje oni odnoszą sukces a ludzie potem muszą całe życie patrzeć na cierpienie własnych dzieci

zgadzam sie z tobą dawniej kobiety rodziły ,nie brały żadnych leków badań nic wyszły w pole ziemniaki zbierały i rodziły.

• Mamusia
...123 napisał(a):

dokładnie zgadzam się z Tobą jak by mój mały przezył i miała bym operację bo maiłąm mieć operację na płodzie w ciąży to przez pierwsze 3 lata leżał by tylko w szpitalu pod dializami bo taka wada nerek zdarza się raz na milion a który rodzić po śmierci oddał by nerki swojego dziecka zeby inne mogło żyć przypuszczam że jeden na 100 milionów 😞

• Mamusia
prosty przykład ze mna leżała kobieta która była na potrzymaniu odkleiło sie łożysko dostałą krwotoku dziecko zmarło kobiete ledwo uratowali oczywiście "pozbyła sie" macicy i co jednym słowem gówno bo ledwo sama przeżyła a innych dzieci już mieć nie będzie mogła a tak gdyby medycyna nie poszła tak do przodu poroniła by we wczesnej fazie ok wiem że to jest ragedia ale miałaby jakąś szanse na kolejne dziecko a tak 🤢 🤢

• Mamusia
Gosiu dokłądnie ja tak samo jak byłam tam w szpitalu w zabrzu matko nigdy sobie nie zdawałam sprawy z tego że takie rzeczy się dzieją i ile ci rodzice muszą przechodzi ... a mnie sie wydaje że to bardzo źle że tak jest że trudnych tematów się unika ... wydaje mi się że powinno się o tym mówić jak najwiecej bo to na prawde pomaga ... jak widzi się że nie jest się z czymś samemu...