Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A tak apropo, wiecie normalnie u mnie chyba już wszystkie znajome przyszłe mamusie urodziły, dzisiaj się dowiedziałamże na świat przyszła nawet parka 🙂 anajlepsze że dziewczyna była pewna że ma synka, a druga urodziła w siódmym miesiącu a miała po mnie pod koniec listopada rodzić

• Mamusia
Dzień dobry ludki! 😉

Akigo myślę, że dobrze zrobiłaś. Skoro nie czujesz się do końca uspokojona to podjęcie jakiś działań na pewno lepiej Ci pomoże. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze! 😘 I daj znać jak tam po usg!

Leniuchu to pewnie nie miałaś za bardzo udanej nocy?... Nie słuchaj ludzi, nie nakręcaj się niepotrzebnie już teraz! Będzie co będzie, nie jest powiedziane przecież, że zaliczymy wszystkie połogowe dolegliwości jak leci... Zresztą, kobiety od niepamiętnych czasów jakoś to dzielnie znoszą. Po co panikować?
Heh, mnie tak wczoraj wkurzyłam babka na szkole rodzenia, gdzie albo mówiła wprost, że z tym czy tym będzie (tak bardzo, bardzo) źle, że w ogóle same złe rzeczy nas czekają, etc... Okej, może chciała uświadomić, ale bardziej to brzmiało jak straszenie, niż uświadamianie. :/ I w dodatku zero konkretów jak sobie z tym całym "złem" radzić. Bezsensu. Dla mnie więcej się dowiem i zdrowo zorientuję z książki czy czasopisma niż w tej szkole... :/
(Dobra, musiałam sobie ulżyć. :P)

Moniczko mój maluch też ma często czkawkę. Po coli, po słodkim i po dobrym obiadku... Łakomczuch mały. :P

Olusia ale za to jakie konkretne. 😉

• Mamusia
Paulinko nie mów o coli bo mi az ślinka cieknie-mąż zabronił mi jej pic ale i tak jak się do niej dorwe to odciągna cmnie nie można:P , jestem w stanie wypić 0.5 litra jednego dnia:P ale zdarza sie taks poradycznie tak raz w miesiacu robie sobie coca-colowe święto :P

• Mamusia
a jesze co do porodu to ja narazie sie boje ale to taki lekki strach dopiero zaczne sie bac jak wejde na sale porodowa-jak zobacze to wszytsko te narzedzia i wogóle narazie nie myśłe o smamym porodzie ale strach jest i do z kazdym dniem wiekszy-a znajomi mi nie mówią nic o smaym porodzie tyle dobrze z enikt mnie nie straszy-chciałabym już byc po wszytskim i tulic córeczkę 🤪 za 3 tygodnie zorbie zakupy dla mnei i maluszka i bede czekała na ten sądny dzień 🙃

• Mamusia
Maiha co do coli, to rozumiem Cię... :P Mnie boli w restauracjach - zamawiam sobie herbatke (już mi soczki zbrzydły) do dania, a mój M naprzeciw siorbie cole... Ach, ale chociaż łyczka od niego muszę się pokusić! :P Niby mi nikt nie zabrania, ale sama staram się ograniczyć. Nie za zdrowe to to, a jak przesadzę to brzuch mnie boli. 🤢 A niewiele zwykle mi trzeba. 🤢

• Mamusia
Cześć dziewczynki!Ja teraz już pisze jak normalny człowiek nie nerwus.Umówiłam się na 4d ale dopiero we wtorek o 9.Ale rozmawiałam z tym lekarze od 4d i powiedział że dziecko ma prawo tyle ważyć i wcale nie mam powodu do nerwów. Przyjmie mnie owszem żebym się uspokoiła ale to ze tyle waży to sie powinnam cieszyć.Że gdyby ważyła kilogram to miała bym kłopot .A tak to mam się wcale nie przejmować . Wiec mi kamień spadł z serca bo to bardzo dobry dr.Taki spokojny i tak fajnie tłumaczy. Powiedziłą że to zwykłe usg moze +/- ok 400gram.Więc sporo. Cieszę sie że pojade na to 4d i porozmawiam nareszcie z jakimś normalnym lekarze.Będe wiedziała wszystko dokładnie.
Ja powiem wam ze sie już wcale nie boję porodu. Jak sobie pomyslałam ze coś mojej kropeczce grozi to mało serce mi nie pękło.Więc wiem już że mogą mnie na żywca kroić byle mała była zdrowa. Przeżyje wszystko! 😉 Moja mała też często ma czkawkę.
A jeśli chodzi o poród jeśli nie mam komplikacy to jest naprawde piękne przeżycie. Pamiętam jak rodziłam moja Ade. I pamiętam tylko łzy radosci i swoją śliczna córeczkę.Wcale bólu nie pamięta. Wiec spokojnie damy radę!

• Mamusia
dziendobry..podziwiam ze tak wczesnie wstajecie..Iwonko bedzie dobrze..tak jak mowia dziewczyny nie ma sie co nakrecac..odnosnie picia coli.ja nie pije ..wiem ze wyplukuje zelazo z organizmu co sprzyja anemii o ktora u nas nie trudno..co do porodu to nie mysle o tym poniewaz nie ma co na zapas sie straszyc..bedzie co bedzie..Leniuchu zobacz co ta psychika potrafi zrobic ..jak sie dobrze skupisz badz wystraszysz to jestes w stanie wyobrazic sobie wszystko..znam to 🙂moj maly tez ma czkawke czesto..i taka od 10 do 15 min..a jak sie przy tym wierci-denerwuje..Sathi to rzeczywiscie ta BABA przegiela..szkoly rodzenia to nie szkoly straszenia..Olusia te filmiki to takie na dobry poczatek dnia 🤪 nikt mi wczoraj nie odpowiedzial na pytanie-KIEDY DZIDZIUSIOWI MOZNA OBCIAC PAZURKI PO RAZ PIERWSZY??? ☺️

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Ja dzisiaj zaś noc przewalona,nie mogłam spać,kręciłam się 😞 a rano jak wstałam to mi wyleciał taki biały,gęsty śluz i dość sporo tego,nie wiem czy to normalne 😞

Iwonko dla świętego spokoju zrób sobie to usg,chociaż według mnie to będzie wszystko w porządku 🙂 a im więcej czytamy i słuchamy tym gorzej.I pisz ile się da 🙂 po to tutaj jesteśmy :P no i przede wszystkim daj znać zaraz jak będziesz po usg.

Asiu nie słuchaj,im więcej słuchamy tym gorzej,mnie też jak pytają czy się boję porodu t odpowiadam że bardziej się boję tego co będzie po,bo przecież to jest dłuższy czas i sam poród.

• Mamusia
Iwonko mówiłam że będzie dobrze,nie każda dzidzia jest tak sama,a w internecie na każdej stronie pisze co innego,dlatego ja już wcale nie czytam.Sprawdzam tylko raz na tydzień czy mi brzuchol rośnie i rośnie 🙂 ma już 120 cm 🤪

No ja to czasem wypiję colę z lodem,echh grzech ale nie mogę się powstrzymać ☺️

• Mamusia
Dziękuję Dziewczynki! 😘
Paulusia ja pamietam że jak wróciłam ze szpitala to obciełam paznkcie dzieciakom.Nie wiem czemu nie wolno obcinać tak jak pisałaś.Wiem ze ja obcieła. Zreszta gdzieś czytałam ze nasze maleństwa juz mają bardzo długie paznokcie i zaraz po porodzie trzeba im obciąć.

• Mamusia
Czesc Mamuski
Ja jak zwykle wstalam przed 11,mialam zabrac sie za prasowanie ciuszkow dla malenstwa ,ale odalam to mamie nie mam dzis jakos sily...

Na 17 do lekarza ciekawa jestem jak tam moje Malenstwo 🙂
Jak wroce to zdam relacje...

Co do porodu ja tez jak narazie sie nieboje,obawiam sie tylko tego ze nieprzyjma mnie do szpitala i odesla nie wiadomo gdzie,boje sie samego momentu jak bede w domu i sie wszystko zacznie tzn.skurcze itp.mam nadzieje ze bede wiedziala w ktorym momencie jechac do szpitala oby nie za pozno ani nie za wczesnie,bo niechcialabym lezec na patologii...

• Mamusia
Zajrze pozniej bo ide obierac ziemniaki na placuszki ziemniaczane,dzis rosolek,a ja samym rosolkiem napewno sie nienajem...
Smacznych obiadkow wam zycze...

Iwonko nieczytaj zadnych glupich stron o jakiejs hypotrofii bo to napewno ciebie niedotyczy,mi moj lekarz radzil zeby zamiast internetu wziasc fajna ksiazke zeby niedenerwowac sie czytajac fora...
W moim przypadku mial racje ja tez non stop czytalam o czyms co mnie niedotyczylo i wkrecalam sobie glupie akcje,moj M to byl taki zly bo ja to zaraz w placz a teraz juz mi przeszlo,czytam tylko Brzuszka 🙂
Buziaki

• Mamusia
Ps. a jak tam sprawa u was z goleniem krocza wyglada,u mnie naprawde kiepsko,czuje sie po tym taka wymeczona tak mi ciezko,tez macie taki problem,czy tylko mi ten moj brzucholek tak wystaje ze niemoge sie tam dostac:laugh:

Obawiam sie tylko cwiczen na szkole rodzenia,Asiunapisz jak ty dajesz sobie z tym rade,bo ja zeby schylic sie po paproch lezacy na dywanie musze az ukleknac:laugh:

• Mamusia
Ja miałam z tym czytanie tak jak Marzenka,czytałam wszystko,wkręcałam sobie i ciężko było,mój N tak krzyczał na mnie że w końcu dotarło i też teraz tylko na Brzuszku siedzę 🙂

Co do depilacji to się nie wypowiadam,ciężko jak cholerka,teraz to już chyba w ogóle nie dam rady ☺️

• Mamusia
Wiecie co ja mam w brzuchu 125cm 😲 Jakby to mój syn powiedział mamo naprawde 1metr 25cm! 😲 Ale masakra . Przy wzroście 1,58cm łatwiej mnie będzie przeskoczyć jak obejść:laugh:.
To prawda Marzenko mama mnie też obiechała za to szukanie problemu w internecie. Ale ja już taka jestem . Jak mnie coś zaniepokoi to odrazu internet.Ale chyba do porodu sie wstrzymam 😉O goleniu to już nic nie mówię. Ostatnio normalnie jakbym się żyletką pocieła:P Wygladało to jakbym sobie dziare zrobiła 😉.