Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja też trzymam za ole kciuki 🙃

iwonka bo się ma już duże dzieci więc to jak pierwszy raz 🙂 .. dobrze że już się dobrze czujesz i już do nas zaglądasz :P

paula mnie też tak czasem coś właśnie kłuje i nie wiem czy to coś złego czy nie ... dziewczyny też pisały o takim uczuciu więc może to normalne ???? nie mam pojęcia. a ja dzisiaj po obiadku cały dom wysprzątam, potem sobie pobaraszkuje - ale oczywiście z zabezpieczeniem (nie chce by to było przyczyną porodu) i może mnie też coś ruszy :P:P może to już czas :P te dzisiejsze skurcze mnie zastanowiły. oby oby :P:P

karola oczywiście czekamy na wieści od ciebie 🙂

a mnie to słoneczko za oknem tak cieszy że mnie energia rozpiera 🙂.

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jaka ona jest przesliczna:laugh: a ile ma wloskow:laugh: ..chyba i ja zbzikowalam na punkcie Twej corki 🤪 🤪 🤪 Kasiu Ty rzeczywiscie masz apetyt na sex:P ja cos probowalam..jakies podchody ale moj chyba sie boi-nie powie wprost tylko-A ZMECZONY JESTEM itp 😉aha Iwonko oklask dla malutkiej..a powiedz co jesz?chodzi mi o ta diete matki karmiacej

• Mamusia
Paulinko jem wszystko. Bo w szpitalu też jadłam wszystko oczywiście delikatnie. Ale wszystko .Nie piję gazowanego tylko sok jabłkowy .Jeszcze surówki rzadnej nie jadłam tylko buraczki. Ale nie trzyma diety.
Własnie składamy wnioski o becikow juz się problemy zaczynają. Własnei do mnie dzwonili że musze mieć zaświadcznie od kiedy przebywam pod opieką lekarska na specjalnym druku. I tu mam problem bo chodziłam w pierwszych tygodniach do całkiem innego lekarza. 🤨

• Mamusia
Cześć dziewczyny!
No to ruszyłyśmy z kopyta!... 😁

Wciąż czekamy na wieści od Leniuszka, tak? 🙂

Olusia... czyżby już była w trakcie? Łałłał! 🤪

Akigo mała jest cuuudna! 🙂 Nawet gdy płacze, hi, hi. 😉 Ale dla niej to wszystko teraz przecież takie nowe musi być! 😁 ...jak dla Ciebie, pomimo wcześniejszego doświadczenia. :P

To ja dziś nie truję tutaj, bo miałam strasznie ciężką noc a i dzień nie lepiej. Samopoczucie fizyczne okropnie. :X

• Mamusia
Marysia jest słodziutka,sama nie mogłam się napatrzeć jak zobaczyłam pierwszą fotkę 🙂 Iwonko fajnie że już zaglądasz do Nas,dla Was 😘

Paulisia ja odczuwam takie kłucia ale w kręgosłupie 🤨 momentami to aż mnie prostuje 😞

Kasiu ja nie mam siły już sprzątać,dałam takiego czadu przez weekend że nie mam teraz siły,ale na baraszkowanie to mam ☺️ i całe szczęście mój nie ma oporów :P

Mi jest strasznie ciężko już,nie mam siły,męczy mnie już to wszystko 😞

Jeszcze przyjechali Nam dzisiaj zrobić kaloryfer bo w salonie nie grzeje,rozj....Nam sypialnie,a wszystko było gotowe,pomalowane,wczoraj cały dzień sprzątaliśmy,myślałam że się rozpłaczę 😞 a najlepsze jest to że nie naprawili 😞 a rozwalili jeszcze bardziej 😞 echh szkoda gadać.

• Mamusia
cześć mamusie 🙂 nareszcie nadrobiłam!

CHCIAŁAM WAM BARDZO PODZIĘKOWAĆ ZA ŻYCZENIA URODZINOWE 😘 😘 😘

Iwonko córeczka jest prześliczna i taka kochana! Gratuleje jeszcze raz!!!

Dziewczynki dostałam dziś rano smsa od HAni, napisała, że zatrzymali ją w szpitalu i juz w ten czwartek lub piątek będzie miała cesarskie cięcie 😆 i nie może sie doczekać! 🙂

• Mamusia
wie któraś z mam co u Marzi???

Kasiu jak zdrówko Twojej córy?? dobrze by było jakby wyzdrowiała do narodzin Kubusia, zresztą w ogóle dobrze jakby wyzdrowiaąl, bo pewnie sie meczy 😞

Paulinko ja tez miałam cieżką noc... ale za to dzień lepszy...
wiecie co mam wrażenie, że opuściły mnie dolegliwości, tzn. codziennie wieczorem lub w nocy mam bolesne skurcze ale tak to nic mnie nie boli i nie dolega... 🙂

no Leniuchu gdzie jestes?? miałas wejść na brzuszka hehe

• Mamusia
Paula pozal sie co Ci dolega..Gosiu a moze tak fotka nowo pomalowanego pokoju?i co dalej z tym grzejnikiem??Beato a jak Ty-Wy sie czujecie?dostalas prezent urodzinowy od Szymonka?:laugh: chyba ten tydzien przyniesie kilkoro listopadowych dzidziusiow:laugh: ..ja chce urodzic w tym tyg i tulic sie do niunia:P

• Mamusia
No to będzie następny dzidiolek 🙂 Beatko pozdrów Hanię od Nas 😘

Paulinko dawaj na forum będziemy razem smęcić,ja i noc i dzień masakra,szkoda gadać 🥴

Pauilisia no nie zrobili te angielskie fajtłapy 😠 i mówi że w następny poniedziałek przyjdzie,a to jest syn właściciela i to właściciel powinien naprawić,no ale nie śpieszy się i to mnie denerwuje,prosiliśmy żeby zrobili zanim dzidzia będzie,to zobacz,raz na tydzień wpadną,rozp.....wszystko i idą,najlepsze jest że mają własną firmę która zajmuje się właśnie naprawianiem ogrzewania czy jak jest jakaś awaria gazu to Oni też się tym zajmują,a tutaj nie potrafią naprawić 😠

• Mamusia
no juz sie melduje 😉
pojechalam do tego szpitala w ktorym chce rodzic na godz 11. Poszlam na Izbe Przyjec i mowie ze mialam sie zglosic na ktg a kobitka mnie pyta czy mam jakies skurcze a ja na to ze nie mam. Wiec zapraszam pietro wyzej do przychodni - powiedziala. I tak zrobilam poszla do tej przychodni a pani tam do mnie ze prosze dac skierowanie na ktg. A ja slucham? Pierwsze slysze? 🤔 Nikt mi nie mowil ze skierowanie bedzie potrzebne a ona ze takie u nich procedury sie pozmienialy bo duzo kobiet przychodzilo na ktg. I musi to byc skierowanie na druku NFZ bo jak od prywatnego lekarza to bedzie mnie to kosztowac 70zl ktg + 130zl wizyte. Wiec wyszlam z kwitkiem. zrobilo mi sie przykro i pojechalismy do innego szpitala... 😞

• Mamusia
do kolejnego szpitala dojechalismy na 12 okazalo sie ze tutaj ktg robia od godz 13 wiec czekalismy na izbe przyjec utworzyla sie juz niezla kolejka bo nie bylo wolnego lekarza i wszyscy czekali. Na ktg weszlam o 13.30 zapis trwal 30 min jak wyszlam to dopiero przyszedl lekarz i zaczal przyjmowac. Kazali mi czekac i przed sama 15 mnie zawolali przebadali, skurczy brak szyka sie nie skrocila rozwarcie male wogule mowil ze ciezko mnie zbadac. I pyta sie mnie co pani ma w tej szyjce a ja do niego ze niespodzinki 🙂 . lekarz byl sympatyczny nie mial do mnie zadnych pretensji i na wypisie ze szpitala zalecenie to kontrola ruchow plodu i badanie ktg za 2 dni.
RObiac mi ktg polozna mowi zeby lepie teraz maly nie wychodzil bo zamkneli jeden szpital i maja strasznie duzo ludzi i pacjetki leza na patologi ciazy.
Pewnie dlatego w tamtym szpitalu zrobili platne ktg bo wszyscy z tamtego szpitala wala na Warszawe...
Wiec moja kolej jeszcze nie nadeszla ech glodna jestem jak wilk ide cos zjesc...

• Mamusia
Asiu brak słów normalnie 😠 widzę że nie tylko mi się poniedziałek zaczął nie tak jak powinien 🤢

Paulisia chyba tak zrobimy,wiesz gdybyśmy wiedzieli że tak będą naprawiać to już by był pewnie zrobiony,ale tak właściciel kaucję wziął,czynsz płacimy regularnie to myślałam że powinien On się tym zająć 🤨

Paulisia chodzisz do położnej tam w IR ??

• Mamusia
Gosiu współczuję. 😞

Maiha tuż, tuż, jak jej zazdroszczę! :P

Leniuszku, może mądry malec nie chce żaby mu się mamusia gdzieś "walała" byle gdzie, skoro jeden szpital zamknięty, a reszta w przepełnieniu. 😉 (Swoją drogą, ech, szkoda gadać...) Ale pewnie po prostu wygodnie mu w swoim małym, brzucholkowym raju. 🙂

Ja dziś zdycham. Wczoraj czułam się cudownie, a dziś od nocy nie mogę spać, boli mnie dosłownie wszystko... (aż się śmieję, że do "bolesnego kompletu" brakuje mi bólu włosów i paznokci. 😉) Serce mi strasznie ciężko łupie, niedobrze mi (ale to chyba od mega zgagi, która mnie męczy), do tego głowa boli (pewnie niewyspanie), brzuch strasznie nieprzyjemnie męczy i jeszcze niemiarowe skurcze i rozkopująca się, niegrzeczna klusia w środku (he, he, choć to ostatnie to raczej nie dolegliwość :P). Taki nadmiar tego, że aż mi głupio, na nic nie mam sił, słabo mi. 😞

• Mamusia
Paulisia a myślałam że w IR jest tak samo jak tutaj w UK 🤨 bo patrzę że jesteś blisko terminu.
Mi dzisiaj położna zaproponowała pomoc,według nich mam termin na 10 listopad i się pytała czy chce żeby mi pomogła rozwarcie zrobić,heh dziwnie to brzmi ale tak się zapytała,no to mówię że tak,to mi kazała przyjść 9 listopada na tzw ich egzamin heh dobre co,jestem ciekawa czy coś pomoże 🤨
I w ogóle nie otrzymałaś od nich pomocy??Jak to wygląda??

Paulinko jakbym o sobie słyszała 😞 do 4 nad ranem nie mogłam spać,jak już przysnęłam to się budziłam co chwilę,z rana musiałam wstać,bo mieli do tego kaloryfera przyjechać i dupa nic mi nie poszło dzisiaj,a o swoim stanie fizycznym to już lepiej się nie wypowiadam ☺️

• Mamusia
Dziwne to wszystko! Sandra za zmierzenie ciśnienia musiała zapłacić, Asia za KTG też gdyby chciała zrobić w tym szpitalu też by musiała zapłacić!
dla mnie to dziwne, no bo masz date porodu na dzisiaj, zgłaszasz sie do szpitala i masz jeszcze płacić???

Gosia a o remontach, malowaniach itd. to mi nic nie mów!
u mnie remont zaczął sie 2 miesiące później niż byliśmy umówieni! na pewno nie wyrobią sie do narodzin dziecka z mieszkaniem, myśle ze w nowym roku dopiero sie wprowadzimy... i przez to mój mąz robi ponad 100km dziennie do pracy!
poza tym ciągle sie coś nie zgadza! architekt porobił takie babole, że teraz i tak trzeba wszystko jeszcze raz wymierzac i zmieniać! i sami teraz wszytsko mierzymy i wyliczamy, po cholere nam to było! tylko strata pieniędzy i nerwów!