Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ewelinka1007 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Trochę się forum rozkręca 😁

😁 😁 😁
ide się myć dziecko uspaneee...
a co wy na to żeby któregoś pięknego dnia jakoś sie umówić zebyśmy wszystkie tu popisały...jak za starych dobrych czasów 😉

Jestem za ale to będzie bardzo trudne... Nie wiem kto i jak miałby to zorganizować? 😉

• Mamusia
bry 🙂

o loooosie ale czytania 🙂

Mati ty to powinnaś książki pisać 🙂 gratuluję raz jeszcze i ucałuj obydwie "kruszynki" 🙂

My urlopujemy. Od środy wieczór w Bułgarii się grzejemy. Dzisiaj trochę pauzujemy z plażą bo Jula ma problemy żołądkowe, chłopaki pojechali na zakupy a ja mam chwilę żeby tu NADROBIĆ 🤪
Jechaliśmy 2 dni z postojem na nockę w Rumunii. Drugiego dnia zaliczyliśmy Transfogarską - szosa przez góry na wysokości 2500m - coś pięknego!!! Trochę pogoda nie dopisała, bo na najpiękniejszym odcinku padało ale i tak wychylona do pasa przez okno z aparatem jechałam :P
Noooo i na samym szczycie, w deszczu, młody się drze.... KUPEEEE!! ja pierdykam. W głuchej dziczy, 12 stopni na zewnątrz no ae daliśmy radę 2 RAZY i jeszcze w międzyczasie zwymiotował na tych serpentynach także trochę hardkor był. Ale widoki nieziemskie, marzy mi się kiedyś tam namiot rozbić w tej dziczy 🙂
2 dni byliśmy z moimi rodzicami więć udało nam się też wyskoczyć wieczorem BEZ DZIECI, naładowałam tym akumulatory totalnie 🙂
Zaraz wrzucę wam jakieś fotki.

A co do buntu to mój młody też "charakterny". Uparty jest strasznie ale na ogół zbywam go po prostu ignorowaniem jego wybryków. Co nie przeszkadza mu wcale np. w rzucaniu nocnikiem jak coś jest nie po jego myśli, szczypaniem itd. Z Julką się leją, może już mniej ale Szymek zdecydowanie nie daje sobie dmuchać w kaszę 😁 😁 😁 Słuchajcie on ostatnio wpadł w szał bo mu bajki od rana nie chciałam włączyć, położył się w samych majtkach na płytkach w przedpokoju i wył tam i gilem się zalewał z 15minut 😮 😮

Magda gratuluję pierścionka 😉 Dziewczyny mają rację, korzystaj z życia 😉
Justyna Gabryś faktycznie bardzo poważnie wygląda, fajny z niego chłopaszek 🙂
Ola ty byś też jakąś fotkę Lenki wrzuciła - 100 lat jej nie widziałam
Marinka trzymaj się tam dzielnie kobieto, dbaj o siebie - wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki 😘

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Trochę się forum rozkręca 😁

😁 😁 😁
ide się myć dziecko uspaneee...
a co wy na to żeby któregoś pięknego dnia jakoś sie umówić zebyśmy wszystkie tu popisały...jak za starych dobrych czasów 😉

Jestem za ale to będzie bardzo trudne... Nie wiem kto i jak miałby to zorganizować? 😉

bry no nie wiem częsc może by dałlo rade przez fb ,nk a reszte moze jakos przez kom co kont nie mają na portalach

• Mamusia
Dzień dobry.

Dzięki Ewelinka za info na FB. W miarę możliwości zaglądam ale z braku czasu mało co się angażuję. Może niebawem, chwilowo będzie go trochę więcej - zobaczymy 🙂 😁 😜 😉

Matylda - jeszcze raz gratulacje. Ucałuj Antosia od cioci i Laury.
Marinka - trzymaj się dziewczyno - już tak niewiele zostało 🙂
Magda - młoda jesteś, korzystaj ale i uważaj - jak się ktoś dwa razy sparzy to potem ciężko jest się pozbierać, ale szczerze życzę ci wszystkiego dobrego, a po zdjęciach na FB widać że jesteś szczęśliwa 🙂

U nas ok, dzisiaj cały dzień spędziliśmy nad rzeką, jak na razie nie mogę na moje dzieciątko narzekać. Nie ma buntu dwulatka, jest słodka i kochana. Rośnie jak na drożdżach. Jedyne co mnie czasami "irytuje" to fakt że budzi się i zasypia z piosenką na ustach. Śpiewa od rana do nocy, a repertuar ma bogaty. Najlepiej jej wychodzi "szklana pogoda". Poza tym tancerka z niej nieziemska. No szok 😮 😮 😮 😮 Czasami z Tomkiem zastanawiamy się po kim to ma. A jakie teksty wali 🙃 🤪 Ostatnio jedziemy w aucie a ta w śmiech. I śmieje się i śmieje - ja się pytam "co cię tak bawi??" a ona na to: "tata - bo jedzie jak pizda" 😮 🤢 No myślałam że zejdę - a mina Tomka bezcenna. No ale to już jego wina bo nie potrafi na drodze powstrzymać języka i się dziecko uczy. Oj wiele jest śmiesznych momentów. Innym razem na przykład poszła się w krzaczki wysikać i wraca z majtami w kolanach. Tomek jej mówi żeby się ubrała a ona na to że nie umie (a umie ale się jej nie chciało). Tomek na to: "jesteś leniuch i kombinator i masz to chyba po ojcu" a ona staje przed nim i mówi " i trochę po matce" 😮 😮 SZOK!!!!! Skąd ona to bierze,

No i tyle z nowości. AAAA, najważniejsze - w tym tygodniu startujemy z budową!! 🤪 🙃 🙃 🤪 🤪 Ale do tej pory uzyskanie pozwoleń to była droga przez mękę to już sobie wyobrażam co będzie potem 🥴 🥴

Ok, zmykam. Będę tu częściej zaglądać. Obiecuję 🙂

Buziaki w cycaki 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
Wiola wiola Twój post sprawił że pomyślałam o czymś ................... 😉 😜 😁 🙃
tzn mam na myśli to że napisałaś że będziesz częściej 😉

moja też ma teksty - ale nie takie 😁 no ale nie ukrywajmy gdzieś to musiała usłyszeć nie?? matka przyznaj się 😉
powodzenia z budową , oby szybko , sprawnie i TANIO poszło
a to Tosiek
tylko nie pisać że do LENY podobny bo ubiję
to zupełnie "inne" dzieci w każdym znaczeniu tego słowa
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/71310093546381048943.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Matylda, oczywiście że nie jest podobny do Leny - wcale a wcale 🙂

No i tak jak napisałam, ojciec nie potrafi pohamować języka jak jedzie autem to się dziecko uczy. Ale już jej przeszła faza na klnięcie - teraz do wszystkich z kolei mówi po imieniu 😜

A co do twoich przypuszczeń, to chyba nie masz co się zastanawiać tylko jeszcze raz, dokładnie przyjrzeć się moim postom 🙂 🙂 🙂 🙂

Zmykam do basenu - dzisiaj chrzciny kuzyna Laury więc z rana trzeba się zrelaksować bo jak potem cała chałupa ludzi będzie to już nici z relaksu 🙃

• Mamusia
gizelda napisał(a):
kurwa talerz z bułkami mi wypadł
zobaczyłam 5 tydzień ale czad czułam że będziesz nastęna
moje GRATULACJE
a jak się czujesz ??????????????????

A dobrze 🙂 W środę mam pierwszą wizytę u lekarza. Chcieliśmy się wstrzelić w ten sam okres co Laura i się udało. 3 dni różnicy między datami porodu 🙂 Będą pewnie dwa baranki. Jeszcze ja byk a Tomek skorpion to rodzinka wybuchowa normalnie 🙂

No i marzy mi się druga dziewczynka ☺️ ☺️ ☺️ Oj bardzo. Ale pewnie chłopak będzie bo to był strzał idealny.

• Mamusia
🤪
Wiola gratulacje ! Życzę drugiej córeczki 🙂 A Twoja mądra dziewczynka jest powalająca 🙂 ja też bym chciała, żeby mój już zaczął tak gadac..
Matylda to prawda, syna masz zupełnie innego niż córkę, ale słodki i jakie ma ciemne oczka i karnację 😜 Jesteś niesamowita, dużo zdrowia dla Antka ! 🙂
Nikolina zazdroszczę takiego urlopu, ale wypoczywajcie sobie 🙂 Szymek jest słodki, a Ty też laseczka 😜
Magda z Ł. gratuluję, żyj chwilą kochana 😉
Ja jutro jadę na szkolenie do Gdanska na 5 dni i nie wiem jak wytrzymam bez Wojtusia..pierwsza taka dluga rozłąka, już wyję na samą myśl, mimo, że u nas też bunt dwulatka w pełni.. wszystko jest na NIE, histerie, bicie..
DObra lecę spac, dobranoc dziewczynki 🙂będę się odzywac buziaki :*

• Mamusia
Hej! Ja czekam na taxi i jadę do lekarza, bo mnie czyści i skurcze mam , twardnieje mocno.

panów od szaf przełożyłam, bo dzis 3 szafy mieli zrobic pod zabudowę 🙂 no w końcu dzieci będą miały normalną

Wiola, moje ogromne gratulacje. Niech dzieciatko sie prawidłowo rozwija i wymarzonej dziewczynki.

Matylda a dla mnie Antoś jest podobny do Leny bardzo! Ale jakie mądre spojrzenie ma 🤪 😉 😉

Nikolina , wypoczywaj mocno tam i opalaj się ile wlezie 🙂

Dziś kochane miałam sen, hmmm bardzo ciekawy , bo widziałam swojego syna. I Imie już we śnie było. Nie powiem jakie, bo powaznie zaczęłam rozważać i jak będzie chłopak to może już tak bedzie miał na imie. Był zupełnie inny niż Jozio i Anielka 😮 😮 to mnie zdziwiło. Był bardziej w moja rodzinę, czytaj, ciemniejszą karnacje miał i ciemne włoski 🤪 🤪 😁 😁 😁 ale ubaw by był. 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃

Anielka z P w ten weekend była na łódce , żeglowała 🙂 nawet sie spodobało 🙂

Mam tyyyyle jagód, że sie w głowie nie mieści. Przerobie na dżem chyba 🙂 dzieci lubia bardzo.

dzis koniecznie prasowanie i muszę kupić mustelę jeszcze w aptece 🙂

Po tygodniu pobytu dzieci na mazurach , wrócili cali i zdrowi 🙂 szczęśliwi, bo atrakcji mieli mnóstwo 🙂 opaleni i tak jak by więksi? 😮 Widac, że się ciesza, iż są w domku bo z każdej zabawki jest radość i w ogóle tacy kochani są dla nas.
Musze P jutro wysłac na zakupy do Olsztyna do H&M żeby kupił body i pajace do szpitala.

no cóż lecę, jak mnie nie będzie tzn, że rodzę 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 😎 😎

• Mamusia
Marina rozbawiłaś mnie tym że
czekasz na taxi
a potem że dziś jeszcze prasowanie i coś tam
gdzie chcesz prasować ??? w szpitalu ???

POWODZENIA i nie martw się będzie dobrze i waga też będzie OK i będzie piękne i zdrowe nie ważne jaka płeć
trzymam kciuki

• Mamusia
hej
WIOLA WIELKIE GRATULACJE I UŚCISKI
No to niezłymi Laurka wali tekstami 😜
Marinka trzymaj sie jeszcze 🙂a jak by co to i tak bedzie wszystko ok a nie zapomnij deski do prasowania do tego szpitala 🙂
MOJE POSTEPY W SPRAWIE NASZEGO spotkania idą srednio nie wszystkie dziewczyny mają ochote nie wszystkie moga i wogóle pracują albo zaczynają urlopy ale częśc jest jak najbardziej za tylko nie wiadomo jak wyjdzie zorganizowanie im czasu żeby usiąść przed komp ale cos może im sie uda ... 😉
My wczoraj prawie cały dzien nad rzeka małego z wody nie można wyciagnąc a najgorsze że nic a nic sie wody nie boi on wogóle chyba niczego sie nie boi niestety...
Wczoraj mu cos do głowy przyszło i nasikał mi na schody,a kilka dni temu zsikał sie w majty bo mamy nie było taty nie było baby nie było i jara nie było oszust ....a umie gacie zdjąć sam tylko mu sie nie chciało leniuchowi jednemu 😉
mysle ze bedzie to w tym tygodniu co byście powiedziały na np środe ok 21 w porywach do 22 akurat bym ja wróciła tak z pracy?czy wszystkim pasował by ten dzien i ta pora?