Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A te jakie słodkie dla dziewczynki http://allegro.pl/early-days-body-dla-dziewczynki-3-6m-7pak-nowe-i1597938439.html Myślę że się opłaca jak za taką cenę ... 🙃 🙃

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Agnie-szka ale i ceny przesłodkie hihihih 😞

no właśnie 🙂 tylko ja z moją Mamą mamy taki mały biznesik allegrowy, że po wyrośnieciu , pierzemy, prasujemy- w tym jest moja Mama mistrzynią bo nawet rajstoptki czyści szczoteczką, że wygladają idealnie, ja robię zdjecia i sprzedajemy tak że 1/3 nam się zwraca i kupujemy następne. Tym sposobem nie mam ani jednej sztuki po Natalce 😞 dla Emilki

Agnie-szka napisał(a):
ja mam to samo, też mi babik na pęcherz uciska ale zaczelam pić sok żurawinowy z wodą a oczyszczenie pęcherza i na zaparcia jest fajny 🙂

A mi ostatnio ginka przepisała do brania Żuravit Herbapolu i witaminę C, żeby zakwaszać mocz. Chociaż mocz i posiew wyszły mi generalnie ok.
Czy Wy bierzecie jakieś proszki?
Ja biorę: Żelazo (2xdziennie), Żuravit (raz dziennie), wit. C (raz dziennie), Feminatal Natal 2 (raz dziennie) i wydaje mi się, że to sporo...

agusiakowalczyk napisał(a):
Agnie-szka napisał(a):
ja mam to samo, też mi babik na pęcherz uciska ale zaczelam pić sok żurawinowy z wodą a oczyszczenie pęcherza i na zaparcia jest fajny 🙂

A mi ostatnio ginka przepisała do brania Żuravit Herbapolu i witaminę C, żeby zakwaszać mocz. Chociaż mocz i posiew wyszły mi generalnie ok.
Czy Wy bierzecie jakieś proszki?
Ja biorę: Żelazo (2xdziennie), Żuravit (raz dziennie), wit. C (raz dziennie), Feminatal Natal 2 (raz dziennie) i wydaje mi się, że to sporo...

Ja biorę żelazo Tradyferon Fol (ale to ze względu na anemie) , Falvit Mama i Wapno raz dziennie. Nie wiem czy to wystarczająco, dlatego chcę poszukać jeszcze jakiś witaminek.. 🤨

Andzelika napisał(a):
Agnieszka Żurawinę lubię, więc zakupię może mi też pomoże 🙃 🙃

A ja znalazłam takie body http://allegro.pl/body-wyprzedaz-early-days-6-12-mcy-7-szt-i1594936815.html cena zadziwiająco tania bo 7 sztuk, ciekawe tylko jak gatunkowo.. 🤨
Dobre ja używam, to body z Anglii. Naprawdę fajnie sie pierze. Tylko to radzę dla większego malucha, bo są wkładane przez głowę.

• Mamusia
Andzelika napisał(a):

A ja znalazłam takie body http://allegro.pl/body-wyprzedaz-early-days-6-12-mcy-7-szt-i1594936815.html cena zadziwiająco tania bo 7 sztuk, ciekawe tylko jak gatunkowo.. 🤨

tylko uważaj na zawartość żurawiny bo mi ostatnio mąż kupił niby z apteki a zawartość zurawiny 20%- smakował mi bardzo bo slodziutki -tylko nie o to chodziło. Teraz mam ze zdrowej żywnośći 100% i nieżle wykręca po gorzkawy 🙂

marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

Dobre ja używam, to body z Anglii. Naprawdę fajnie sie pierze. Tylko to radzę dla większego malucha, bo są wkładane przez głowę.

A ja myślałam, że z tymi takimi zakładkami są dobre, bo się rozciągnie i nie będzie problemu.. Hmm 🤨 🤨

Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

A ja myślałam, że z tymi takimi zakładkami są dobre, bo się rozciągnie i nie będzie problemu.. Hmm 🤨 🤨
No niby tak, ale i tak musisz manewrować głowką, ataki maluch jeszcze jej nie trzyma. Moja Majka teraz też je nosi, ale sie wycwaniła, rozciąga sobie dekolt i kolcki tam wpycha hihi 🤪 🤪 🤪

Agnie-szka napisał(a):
Andzelika napisał(a):

tylko uważaj na zawartość żurawiny bo mi ostatnio mąż kupił niby z apteki a zawartość zurawiny 20%- smakował mi bardzo bo slodziutki -tylko nie o to chodziło. Teraz mam ze zdrowej żywnośći 100% i nieżle wykręca po gorzkawy 🙂

Sok soku nie równy hehe. Poszukam 100 % 🙃 🙃

Jeżeli chodzi o te body 7 sztuk. to z tej firmy Early Days są podobno dobre gatunkowo.A powiedzcie ile sztuk kupujecie na początek i w jakich rozmiarach?

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Andzelika napisał(a):

są super jak już Dzidzia główkę trzyma- łatwiej się ubiera ale na 0-3 są super rozpinane bo tylko Dzieciątko na boczek na przewijaku przekręcasz podsuwasz boby, Dzieciaczka na body i zapinasz. Ja miałam wszystkie przez głowę przy Natalce i się tak napociłam, wprawy też nie mialam i teraz kupię rozpinane bo juz zapomnialam jak to było 🙂

Agnieszka Coś z takimi zapięciami http://allegro.pl/hm-komplet-body-i-spodenki-roz-62-i1592244991.html ? Szukałam i dużo nie znalazłam, a jak już były o takie nie za ładne. 😠 😠

• Mamusia
Ja mam dwa kaftaniki zapinane na ramieniu i wiązane z boku i jedno body z długim rękawem wkładane przez głowę. Pózniej się domyśliłam, że ciężko bedzie je przez główkę zakładac ale cóz..z wprawy też wyszłam to i nie pomyślałam. W ogóle z zakupami dla maluszka jest tak, że nie wiem ile czego i co kupic. Wiem tylko,że bez ubrań nie zostanie 🙂 mąż mówi, że to jeszcze za wcześnie i dobudowac chce dwa pokoje jeszcze przed porodem. Tłumaczę, że nie zdąży, ale on, że jak sie chce to sie zdąży 🙂

• Mamusia
Marta dzięki za chęći pomocy przy mojej pracy 🙂 a tak na marginesie to jak to ogarniasz, dwoje Dzieciaczków+ plus jedno w brzuszku, dom, mąż i masz jeszcze czas na forum? Magda do Ciebie też to pytanie hehe praca, Babik i nasza stronka do tego- pełen podziw dla Was a Daniela dla Ciebie również bo jak czytam to jeszcze remont, przeprowadzka a tak w wolnych chwilach ciasto 🙂 Monika, Patinka i Divina też tryskają energię: ogólnie forumowe Sierpnióweczki 🙂: pełen podziw dla Was od leżakujacej, nieogarniającej swojego mieszkania 😁 i Rodzinki 😁 Mamy

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Agnieszka Coś z takimi zapięciami http://allegro.pl/hm-komplet-body-i-spodenki-roz-62-i1592244991.html ? Szukałam i dużo nie znalazłam, a jak już były o takie nie za ładne. 😠 😠

te zapięcia są super 🙂 ja przeszukalam całe Allegro i jest kilka, ja niestety nie mogę buszować po sklepach ale jak Ty możesz to polecam polskie firmy w sklepach dla dzieci- tam na pewno jest duzy wybór, wiem że w H&M są takie 2 body+ wiazane czapeczki, tylko szybko są wykupywane, my się w lipcu powinnyśmy załapać na nową kolekcję to wtedy i te się pojawią 🙂

• Mamusia
ojoj pochlonelam wlasnie miseczke popcornu i chyba musze druga zrobic bo pyszny byl,,,lilce tez smakowal bo ostetnio spokojna to teraz rozbrykala sie bardzo...

a jesli chodzi o ubranka to dwa kartony tych najmniejszych mam juz u kuzynki naszykowane jutro postaram sie je zabrac, zamierzam tylko do szpitala jakies nowe sliczne kompleciki kupic 😁 😁

Haha Agnie-szka jakoś trzeba sobie radzić 🙂 choć przyznaję czasami lekko nie jest 😜
Kurcze a u nas się pogoda psuje, jakby na padanie się zbiera 😠 I coś mnie kości zaczynają łamać, zimno mi jakoś. Kurcze żeby mnie tylko nic nie wzięło bo w ciąży mam wrażenie choruje się znacznie gorzej. A w pracy trzeba siedzieć nie ma zmiłuj.....
Idę zrobię sobie gorące kakao może mnie rozgrzeje

Agnie-szka jakoś sobie radzę chodź nie ukrywam bywają ciężkie dni 😞 Wbrew pozorom nie jestem wcale idealną mamą czy żoną ale cały czas uczę się nią być. Rodzina daje mi siłę i wsparcie, synek dodaje powera a mąż miłością trzyma przy życiu hehehe 🙂 Zobaczymy jak to dalej będzie jak urodzi się drugie dziecko. Ale trzeba być dobrej myśli. 🙂 Ty też sobie poradzisz i ta praca podyplomowa na pewno zakończy się sukcesem i zdanym egzaminem końcowym 🙂 Powodzenia.

Dzień Dobry!
Ja dopiero dotarłam do domu.... od rana warowałam w kolejce u chirurga... zawiozłam babcię, bardzo słabiutką, 86 lat ale niestety ludzie niewzruszeni. Grzecznie zapytałam, czy nas przepuszczą ale oczywiście jeszcze opiernicz zebrałam ech... szkoda gadać a moja babcia ledwo tam przeżyła... Dobrze, że mamy to za sobą....
Madalena - dzięki bardzo za ten Gaviscon, ale kurcze boję sie brać cokolwiek na zgagę, bo po każdym z tych preparatów nie wiem czemu od razu wymiotuję 😮 Jakaś dziwna jestem.... A jeżeli chodzi o sierpnióweczki to może teraz ja okażę się być wredną S ale bardzo cenię sobie swoja prywatność i jestem jak najbardziej za tym, by weryfikować długo i dokładnie nowe osoby - kandydatów do naszej stronki.... Zgadzam sie z Aniołkiem, że dziwne to, iż osoba czyta nas stale ale odzywa sie tylko wtedy, kiedy o coś się ją podejrzewa... a może ja sobie nie życzę, coby ktoś przypadkowy oglądał moją twarz??? Już raz mieliśmy nieprzyjemności bardzo poważne związane z umieszczaniem wizerunku w necie (dokładnie NK) - bez naszej wiedzy i nie chciałabym jeszcze raz przez to przechodzić... Dlatego jak na wstępie...wydaje mi się, że osoby na sierpnióweczkach muszą być pewne na 100%

• Mamusia
pożale się Wam, wczoraj Natalkę ubrałam grubo do przedszkola bo 2 stopnie były, przyszła z katarem a w nocy zaczęła kaszleć i się okazalo, że Pani wolne miała- co jak najbardziej popieram bo tym Panią oddech od dzieciaków też się należy- ale dzieciaki inne Panie wypuściły na podwórko do piasku, Moja miała mokre rajstopy, pupę i lodowate ręce- kurcze jakby bajki nie mogły puścić 😠 mniejsze zło