Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnie-szka pisz co u Ciebie i malenstwa!!!!jak sie czujecie! 😘

Kornelko pozwolilam sobie zapisac nr do Ciebie i jak tylko zacznie sie cos u mnie dziac to dam Ci znac 😉 😉 i zycze powodzenia...niech Rysio wkoncu zlituje sie nad Mamusia i szybko i w miare bezbolesnie wyskoczy 😘 😘

• Mamusia
i znowu mi brzuszek nie działa, chyba zaczne do Was sms-y pisać, nie wiem co u Was, które juz urodziły- tym Mamusiom gratuluję z calego serca a tym co są jeszcze w dwupaku spokoju i odpoczynku 🙂 my z Emilką jestesmy juz w domku, karmie strzykawką, sciągam pokarm laktatorem- więc mam zamieszanie ale poprawię się z forum jak tylko zobaczę że Mała przybiera na wadze,
Magda i Mapa- bardzo Wam dziekuje za sms-y i pamięć, wszystkim Wam dziekuję za słowa otuchy w ciazy i po porodzie 🙂

• Mamusia
Hej Kochaniutkie 😁 😁 😁 😁
Niestety nie mogę byc z Wami na bieżąco bo na nowym mieszkanku nie mam ani netu ani kompa 😞 😞 😞 😞 😞 Tylko jak przyjade do mamy to moge zerknąć co U Was. 😞
Ale widzę, że kolejne bobaski postanowiły juz opuscić brzuszek mamusi 😁 😁 😁 😁
Gratuluję Jola i Ann, duuuuuuuuuuużo zdrówka dla was, wracajcie szybko do domku 😉 😉 😉 😉
Patusia trzymamy kciuki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
A my w piątek mamy ostatnie i najwazniejsze badanie a potem chyba operacja, zobaczymy jak wyjda wyniki 🥴 🥴 🥴 🥴 🥴 Szkrabik baaaaaaaaaaardzo powoli przybiera na wadze. Dzisiaj pobierali jej krew i moze w końcu uda Nam sie ten mocz uchwycić, zobaczymy 🤢
Agnie-szka w końcu się odezwałaś 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Agnie-szka chyba Cię myślami ściągnęłam 🤪
Cieszę się, że jesteście w domku 🙂
A jak Emilka?

Justyna mi i rozwarcie i długość szyjki już tylko namacalnie sprawdzają 🤢

Foga dziękuję 😘
To o Tobie też będę myśleć przy pieczeniu 😉

• Mamusia
Agnie-szka napisał(a):
i znowu mi brzuszek nie działa, chyba zaczne do Was sms-y pisać, nie wiem co u Was, które juz urodziły- tym Mamusiom gratuluję z calego serca a tym co są jeszcze w dwupaku spokoju i odpoczynku 🙂 my z Emilką jestesmy juz w domku, karmie strzykawką, sciągam pokarm laktatorem- więc mam zamieszanie ale poprawię się z forum jak tylko zobaczę że Mała przybiera na wadze,
Magda i Mapa- bardzo Wam dziekuje za sms-y i pamięć, wszystkim Wam dziekuję za słowa otuchy w ciazy i po porodzie 🙂

Agusia, a twoja Emilka tez słabo przybiera?????????????? Moja Oliwka jeszcze nie nabrała wagi urodzeniowej choć juz ma prawie miesiąc i wszyscy sie dopatrują jakiś infekcji 😠 😠 😠 😠 A mi się wydaje, że po prostu taka jej uroda 🥴

• Mamusia
Paninka to super, będę czekała 🙂
Diviaina ja też się zdziwiłam jak wyczytali moje nazwisko a teściowa pierwsza się poderwała. Ja nie wiedziałam o co chodzi, mąż pyta mamę po co idzie a ona mówi, że posłuchac 😮 Zorientowałam się po chwili ale zręcznie i taktownie zamknęłam drzwi nie czekając na towarzystwo.
Agni-eszka gratuluję 🙂
O rany julek ja się za nic dziś wziąc nie umiem. Patrzę tylko na zegarek..........

agnie-szka witaj z powrotem 🤪 jak ktoś tylko znika z forum to zaraz sie denerwujemy...no ale maluszki absorbuja dużo czasu...dobrze że są jeszcze telefony 😉 przynajmniej wiadomo że wszystko ok...

my z Tosią też idziemy na badanie krwi - za tydzień,muszą sprawdzić liczbe płytek bo u niej ich było za dużo przy wypisie ze szpitala,ale mam nadzieję że juz bedzie dobrze.A o przybieranie na wadze się nie martwię - apetyt ma że hej a na pierwszej wizycie wyszło że przez dobę przybrała 40g
Teraz kolejna wizyta już ze szczepieniem brrrr....czy będziecie szczepić na rotawirusy i pneumokoki?

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki

Dziękuję za troskę 🙂 nadal trwamy w dwupaku i na jakiekolwiek zmiany się na razie niestety nie zanosi...
Noc spokojna, przespana w całości nie licząc rewolucji żołądkowo-jelitowej po miksturce wg przepisu położnej (ble!!)
Skurczy brak, ból po badaniu odszedł w niepamięć, nawet plamienie ustało, więc czuję się jakby wczorajszego badania wcale nie było.
Przetestowałam wczoraj TENS-a na dolną części kręgosłupa i powiem szczerze, że odczułam przyjemną ulgę, ten mój nieszczęsny "paraliż" korzenia nerwowego z prawej strony na pól godziny ustąpił i mogłam trochę pochodzić i poćwiczyć 🙂

Moniczek, Kornelka 😘 😘

Ann, Jola gratuluję serdecznie Maluszków 🙂 Dużo zdrówka dla Was i dla Dziewczynek 🙂

Pati trzymam kciuki z całej siły, żeby wszystko poszło dobrze i żebyś wróciła do domku ze zdrową Nadusią 🙂

Mapa gratuluję skończonego 39 tygodnia 🙂 i duuuuużu miłości na kolejne lata małżeństwa 🙂
I nieśmiało proszę o jabłecznik z dedykacją ☺️

Carla Miałaś wywoływany poród w dniu przyjęcia do szpitala?? Jak to wyglądało? Napisz mi, proszę jak będziesz miała chwilkę, bo ja w czwartek rano mam się stawić na Polną, ale wolałabym uniknąć natychmiastowego wywoływania porodu. Po chichu liczę, że poobserwują mnie troszkę i pozwolą samej "dojrzeć".

Paloma pytałaś o sposoby położnej na szybsze dojrzewanie szyjki. Moja zaleca picie naparu z liści maliny i łykanie 3x2 kapsułki oleju z wiesiołka, ewentualnie robienie masażu krocza olejkiem z wiesiołka, z tym, że powinno się to robić od 38tc (ja nie robiłam, ponieważ nie chciałam przyspieszać "akcji" z uwagi na urlop położnej i są skutki 😉 )
Jest też specjalna mikstura przyspieszająca ( obrzydliwa w smaku) pije się ją, chyba w okolicach terminu porodu (nie wiem przez ile dni, bo ja mogę jedynie do czwartku, ale to z uwagi na to, że idę do szpitala)
4 łyżki werbeny (niestety dość trudno dostępna),
10 goździków
1 łyżka cynamonu
1 mały świeży korzeń imbiru
ewentualnie do smaku można dodać miód, cukier

Zalewamy to 1l wrzątku, po zaparzeniu przelewamy do termosu i pijemy przez cały dzień ciepłe!!

Daniela skoro boisz się, że możesz przenosić Małą, a masz jeszcze troszkę czasu to spróbuj z wiesiołkiem i herbatą z liści malin, może Ci pomoże 🙂

DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂

Ann gratulacje! Dużo zdrówka dla Was 😘 😘

Mapa duuuużooo miłości i spełnienia marzeń 😘 😘

A ja pierwszy raz mogę powiedzieć, że chce już na porodówkę 😁 😁 Jakaś napalona się zrobiłam ostatnio 😁 Kupię tego wiesiołka dziś, bo się wybieram i wybieram i wybrać nie umiem, albo zapomnę 😁 😁 😁

• Mamusia
Dziewczynki macie może pomysł jak można załatwić szczepionkę dla nienarodzonego jeszcze dziecka??
Bo nam wczoraj położna zasugerowała, żeby kupić szczepionkę p/ WZW typu B (Engerix 0,5) którą się podaje dziecku w pierwszej dobie zamiast tej podawanej rutynowo w szpitalu ( jest to koreańska szczepionka, z dużo większą niż dopuszczalna dawką rtęci:ohmy 🙂 .
Mąż dziś jeżdzi od apteki do apteki i wszędzie słyszy, że musi mieć receptę tylko i wyłącznie od pediatry. A jak pediatra może wystawić receptę na dziecko, które się jeszcze nie urodziło???
Kolejny absurd w naszym cudowny kraju....

Eleeza w moim szpitalu ta szczepionka jest do kupienia na miejscu za 50 zł,
i jak zabierają Malucha do szczepienia to pytają czy szczepić standardową czy platną.
Potem przy wypisie się rozliczasz.
Zapytaj, może u Was tez tak jest, a jak nie to może wystawią Ci taką receptę 😉

• Mamusia
mapa napisał(a):
Eleeza w moim szpitalu ta szczepionka jest do kupienia na miejscu za 50 zł,
i jak zabierają Malucha do szczepienia to pytają czy szczepić standardową czy platną.
Potem przy wypisie się rozliczasz.
Zapytaj, może u Was tez tak jest, a jak nie to może wystawią Ci taką receptę 😉

No właśnie u nas nie ma takiej możliwości, można ewentualnie przyjechać ze swoją szczepionką 😞

Eleeza napisał(a):

No właśnie u nas nie ma takiej możliwości, można ewentualnie przyjechać ze swoją szczepionką 😞

hmmm, to podpytaj w szpitalu czy wydaliby Ci receptę,
a może mają jakieś inne swoje rozwiązania 😉
Może położna coś będzie wiedzieć...