Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Ja 15kg na plusie 😲 😲 😲 Przed ciążą nie miałam tego cholerstwa a teraz jest wszędzie 😠 😠 😠 A Ty ile juz na plusie??

hm może Paninka ma racje, mnie z kolei mega czerwienia i stają sie gorące nogi od kolan w dol i stópki - mega czerrrwien - ale tylko wtedy jak dlugo łażę albo stoję...
Obecnie u mnie +8 kg - zobaczymy jak to jeszcze sie rozwinie - startowalam z 60 kg 😮

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

wrrr...cellulit 🥴 ja też troszke go mam 😠 ale zaraz po porodzie zaopatrzę się w taką brązową papkę-mieszanke kawy, cynamonu i czegoś tam jeszcze 😜 smaruje sie tym ciało, owija folią i tak trzyma przez 20-30 min 😁 ponoć działa cuda 😉

Czesc. Wroce do tych ruchow dzidzi. Na patologii nam dawali sniadanie o 9 a kolacje o 18 wiec to dlatego pewnie kazali tak liczyc. Z tym ze moj maly to czasami godzine po jedzeniu sie budzil dopiero. Teraz np mialam te 10ruchow od 8a traz maly spi. Gdzies czytalam ze teraz duzo dzidzie odpoczywaja nawet do 60% dnia. Ja mniej wiecej licze jak zaczyna sie ruszac.
Co do cellulitu to mi tez wyskoczyl a ja wciaz +17 a nad morze w przyszlym roku to napewno pojedziemy bo w tym juz depresje mam ze nawet na jeden dzien nie mozemy zobaczyc naszej pieknej wody. Nic szykuje sie na wizyte zobaczymy coz sie dzisiaj dowiem. Papapa

• Mamusia
Paninka napisał(a):
k8_online ja startowalam z 63 a teraz....az wstyd sie przyznac ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ 88 😞 😞 😞 ale lekarz powiedzial ze taka moja "uroda" 🤢 🤢 🤢 tylko jakbym nie starala sie naa to patrzec to ja zadnej urody w tym nie widze 🥴

Spokojnie, sądzę że zrzucisz to bez problemu, pewnie nie od razu w ciągu miesiąca ale na pewno "nadmiar" ciałka z Ciebie spadnie 😎
a powiedz mi w koncu zdecydowałaś się na te Brzeziny? sadzisz ze możesz nie zdążyć dojechać do Łodzi? 🥴

Dzień dobry 😆

Eleeza
cieszę się, że Liwia zdrowa 🙂
I chyba już nie taka mała...ile miała na poprzednim?

Andzelika ale Ci zazdroszczę takiej przemiany materii 🙂
Ja całą ciążę mam zastoje 😞

madalena20
trzymam kciuki za zamianę mieszkanka 🙂

I powodzenia Dziewczynki na wizytach 🙂

siehankowa tez robilam z kawy oklad ale jeszcze najpierw tarlam ta papka nogi i pupe. Taki niby peeling :-) z tym ze kawe z sola mieszalam. Po porodzie bedziemy wszystkiego probowac zeby sie doprowadzic donormy.

• Mamusia
to super dziewczęta że szykujecie się na nadmorski wypad 😁 byłoby wspaniale - mam ulubioną kamerkę w Łebie, w ktora spogladam codziennie 🙂 😁 takie zboczenie zawodowe 🤪
obecnie sporo tam rur bo czyscili plaze swieżutkim piaseczkiem z dna morza no i przy okazji ją poszerzyli... ale widzę że dziś bardzo wietrznie i pochmurno 😲
spojrzcie same : http://oognet.pl/content/details/713

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Paninka napisał(a):
k8_online ja startowalam z 63 a teraz....az wstyd sie przyznac ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ 88 😞 😞 😞 ale lekarz powiedzial ze taka moja "uroda" 🤢 🤢 🤢 tylko jakbym nie starala sie naa to patrzec to ja zadnej urody w tym nie widze 🥴

Spokojnie, sądzę że zrzucisz to bez problemu, pewnie nie od razu w ciągu miesiąca ale na pewno "nadmiar" ciałka z Ciebie spadnie 😎
a powiedz mi w koncu zdecydowałaś się na te Brzeziny? sadzisz ze możesz nie zdążyć dojechać do Łodzi? 🥴

ja mam termin tylko z usg na 18, ostatnio na usg pani mi powiedziala ze weglug niej mala jest tydzien starsza...do brzezin jedzie sie 10 min ode mnie do rydygiera jakies 30-40 ( w nocy oczywiscie szybciej) baaaardzo chcialabym w lodzi rodzic no ale jak mnie zlapie nagle to nie wiem czy bede ryzykowala i jechala do lodzi... 😉

Witajcie

Ja dzisiaj nie mam humoru, najchętniej bym się położyła pod kołderkę. Zimno mi jakoś...mama nadzieję że nic mnie nie łapie 🤢

Życzę Wam miłego dnia brzuszki i powodzenia na wizytach

• Mamusia
Paninka napisał(a):
ja mam termin tylko z usg na 18, ostatnio na usg pani mi powiedziala ze weglug niej mala jest tydzien starsza...do brzezin jedzie sie 10 min ode mnie do rydygiera jakies 30-40 ( w nocy oczywiscie szybciej) baaaardzo chcialabym w lodzi rodzic no ale jak mnie zlapie nagle to nie wiem czy bede ryzykowala i jechala do lodzi... 😉

no tak masz rację nie ma sensu ryzykować 🤔 tylko pamietaj zeby obejrzec sobie wczesniej szpital, salki porodowe, o ile ci pozwola, dowiedz sie czy musisz sie podgolic itp. sadze ze to istotne 😉

Paninka, dasz rade z kg 🙂 jak juz pisałam kiedys - siostra moja w pierwszej ciazy 30 kg przytyła i bardzo szybko wróciła do rozmiaru sprzed ciąży czyli 38 , a pózniej toi nawet przeszła na 34-36 🙂 tak więc ciążowe kg nie są takie straszne 😉

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Paninka, dasz rade z kg 🙂 jak juz pisałam kiedys - siostra moja w pierwszej ciazy 30 kg przytyła i bardzo szybko wróciła do rozmiaru sprzed ciąży czyli 38 , a pózniej toi nawet przeszła na 34-36 🙂 tak więc ciążowe kg nie są takie straszne 😉

wiem ze dam rade!!! pisalam juz ze przed ciaza schudlam 19 kg...teraz tylko je nadrobilam z nawiazka 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
K8_online jeszcze dokładnie nie ustalałam z lekarzem kiedy zdejmują szew i jak to dokładnie bedzie, ponieważ z tego co kiedyś mi mówił to każdy tydzień dłużej w brzusiu to lepiej dla bąbelka 🙂
Wiem jednak od dziewczyn, które szwy miały,że zdejmują w 38 tygodniu, chyba,że maluszek jest np mały nie wazy odpowiednio to wtedy trzymają szew do końca czyli 39-40 tygodnia. Nie wiem jak to u mnie będzie nie rozmawiałam o tym ponieważ to jeszcze jakieś około min 7 tygodni.Teraz myślę że za dwa tygodnie jak pójdę na wizytę może coś wspomni zobaczymy.. Na razie to jakoś im bliżej tym mniej o tym myślę 🙂

karolcia12345i napisał(a):
siehankowa tez robilam z kawy oklad ale jeszcze najpierw tarlam ta papka nogi i pupe. Taki niby peeling :-) z tym ze kawe z sola mieszalam. Po porodzie bedziemy wszystkiego probowac zeby sie doprowadzic donormy.

ja słyszałam że to "maziajstwo" jest naprawdę dobre 🙂 pewnie można zrobic to samemu w domu, ale znając mnie to nie będzie mi się chciało i pewnie skuszę się na zakup 😜
cellulit precz

• Mamusia
Pati moim zdaniem to juz niedlugo i troche sie denerwuje czytalam ze zdjac szew moze takze lekarz na rutynowej wizycie, ale powiem szczerz ze chyba wole aby zrobili mi to w szpitalu i zostawili na pare dni, bo jak sie okaze ze cos zacznie sie dziac to wiesz... stresik gwarantowany 🤢
jak dzis u niego bede to wypytam jak to ze mna bedzie - ciekawe... 😮 🤔

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Pati moim zdaniem to juz niedlugo i troche sie denerwuje czytalam ze zdjac szew moze takze lekarz na rutynowej wizycie, ale powiem szczerz ze chyba wole aby zrobili mi to w szpitalu i zostawili na pare dni, bo jak sie okaze ze cos zacznie sie dziac to wiesz... stresik gwarantowany 🤢

Tak zgadza się zdjęcie szwu ma miejsce na fotelu ginekologicznym i nie jest to jakiś wydziwiony zabieg...
Po prostu zdejmują szew i puszczają do domu 🙂 U niektórych akcja następuje momentalnie, a u innych nie.
Jato bym się bała,że zaraz bobo mi wyskoczy, ale skoro lekarze tak robią to znaczy wiedzą co i jak chyba 🥴

A ja dopiero mówię dzień dobry i wpadam dosłownie na chwilkę - zaraz przyjeżdża moja koleżanka.
Odkąd skończyłam pracować jakaś towarzyska się zrobiłam 😉 😉 😉
Madalena, trzymam kciuki, żeby się udało z mieszkankiem. Ale byś miała niespodziankę.
Daniela, u mnie nadal na koncie pustki 😞 Kurczę, a dziś już 21 czerwca.
Za to jak dostanę pod koniec czerwca dwie "wypłaty" to oszaleję z nadmiaru gotówki 🙂
Ja w czerwcu już formalnie nie pracowałam, miałam przez cały czas L4, więc spodziewam się teraz regularnych przelewów.
K8 - ja chętnie przyjadę w przyszłym roku nad morze. Już nie pamiętam kiedy spędzałam wakacje nad Bałtykiem. A z młodą pewnie nie będę chciała wyjeżdżać gdzieś dalej więc nasze morze będzie jak znalazł 😉
Karolcia, straszne co napisałaś z tym liczeniem ruchów w szpitalu. Normalnie musztra dla dzieciaków od samego poczęcia 😠
A z tym budzeniem na siłę dzidziusiów to już w ogóle koszmar 😠 Rozumiem, że w szpitalu na patologii ciąży często leżą kobiety, których dzidziusie muszą być pod stałą kontrolą i czasem takie środki są niezbędne, ale żeby wszystkim ciężarnym tarmosić brzuszki co by się dzieciaczki obudziły?????

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂

Co do ruchów to moja Liwia jest w tej kwestii nieco dziwna, od ok. 5-6 tygodni "pracuje" od poniedziałku do piątku a weekendy ma wolne 😁 😁 😁 serio!! Jak tylko zaczyna się weekend w brzuchu cisza... oczywiście za każdym razem się martwię, że coś jest nie tak, pukam, stukam do brzuszka, głaszczę i gadam jak szalona, a ona wtedy wykonuje 2-3 leniwe ruchy i śpi dalej 😁 😁
Za to w nocy z niedzieli na poniedziałek zaczynają się dzikie harce, które trwają do piątku wieczorem a od soboty znowu cisza 😁 😁 😁

K8_online Nie wiem czy wiesz, ale my już dawno ustaliłyśmy, że spotykamy się w maju w Waszym pensjonacie 😁 😁 😁
powodzenia na wizycie 🙂

Mapa Liwia na poprzednim usg ważyła 1300g (to było 19 dni wcześniej, czyli w 29t 6d)

Madalena super, że pojawiła się taka okazja, będę trzymać z całej siły kciuki żeby się udało 🙂

Moniczek pisałaś kiedyś o jakiś metodach na to, żeby maluszek odwrócił się główką w dół, mogłabyś je przypomnieć? Bo chciałabym moją Małą jakoś przekonać do zmiany pozycji....bo czasu coraz mniej 😞

Daniela siły i dużo zdrówka 🙂

Jeśli chodzi o wagę to ja przed chorobą miałam +6kg, podczas choroby zjechało mi 2kg 😞 ale jak wyzdrowiałam wróciłam do +6kg a po kilku dniach przybył mi jeszcze prawie kilogram a dziś się zważyłam i znowu +6kg, nie wiem co jest grane, bo nawet zauważyłam, że zmalał mi biust....jem normalnie a waga leci w dół 😞

Pati123 napisał(a):
k8_online napisał(a):

Tak zgadza się zdjęcie szwu ma miejsce na fotelu ginekologicznym i nie jest to jakiś wydziwiony zabieg...
Po prostu zdejmują szew i puszczają do domu 🙂 U niektórych akcja następuje momentalnie, a u innych nie.
Jato bym się bała,że zaraz bobo mi wyskoczy, ale skoro lekarze tak robią to znaczy wiedzą co i jak chyba 🥴

Wydaje mi się, że Agnie-szka pisała, że w pierwszej ciąży miała "coś" ściągane pod koniec ciąży (ale nie pamiętam czy to był szew czy krążek czy jeszcze coś innego).
Pewnie jak znowu do nas dołączy to wam napisze jakieś szczegóły.
W jej przypadku akcja porodowa na pewno nie nastąpiła od razu.
A może to nie była Agnie-szka????

• Mamusia
Co do wypłaty z ZUSu to ja dostaję regularnie 1-go każdego miesiąca, kwoty zbliżone do normalnej wypłaty (plus minus, bo to zdaje się zależy od tego ile dni ma miesiąc), ale jedyne co mnie wkurza to to, że nie przelewają mi na konto tylko wysyłają przekazem pocztowym 😠

Eleeza, co do metody żeby maluszek się odwrócił, to z tego co pamietam, to trzeba chyba klęknąć na kolana oprzeć się na łokciach, wypiąć tyłek tak żeby był wyżej niż reszta ciała i kręcić biodrami 😉