Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Siehankowa, dzięki, ja za Ciebie będę trzymać w weekend 🙂 AJ......z zaczytania się w kilkunastu stronach zaległości zapomniałam przywitać nowe forumowiczki 😉 Witam serdecznie 🙂

• Mamusia
maści sterydowe na atopowe zapalenie skóry, cały czas je stosuję. Niestety, a najgorsze jest to, że alergolog mówi, że są szkodliwe a dermatolog, że nie powinny zaszkodzić i że muszę je stosować...i jak tu się nie martwić, jak każdy lekarz mówi co innego. W przyszłym tyg. jadę do mojego rodzinnego miasta do pani dermatolog która zna mnie od kilkunastu lat i której ufam, zobaczymy co ona powie.

Wiecie jaka miła przygoda zdarzyła mi się wczoraj>> otóż poszłam do apteki poprosić o sprzedaż Luteiny bez recepty, bo skończyła mi się a wizytę u gina mam 10tego.. A Pan farmaceuta nie dość, że dał mi ją bez recepty to jeszcze nie chciał pieniędzy i powiedział, że rozliczymy się jak doniosę receptę...Jakie to miłe, że obcy człowiek jest tak miły 🙂 Takie drobne wydarzenia przywracają mi wiarę w to, że jest jeszcze mnóstwo życzliwych ludzi 🙂))

Diviana napisał(a):
Ja też nowe forumowiczki witam i tak sobie myślę ile będę miała zaległości w czytaniu forum po tygodniowym urlopie 😲

Konieczny będzie urlop po urlopie na nadrobienie zaległości 😁
Kiedy wyjeżdżacie?

jolajola81 Też oglądałam wózki chyba całą Bydzię przejechałam , jestem trochę przesądna i ok. 7-8 miesiąca kupię dopiero , ale się już zdecydowałam na markę i kolor też taki bordowo kremowy , myślę że dla dziewuszki i dla chłopca będzie dobry.
Dziewczyny nie cofałam się aż do początku forum i trochę jestem rozkojarzona ciągle, a chciałam zapytać co myślicie o szkole rodzenia?? zastanawiam się nad bezpłatną i płatną(z polecenia). Podobno tylko mówią przydatne rzeczy co do porodu, bo nad opieką z noworodkiem i tak wszystko wychodzi w praktyce i nie wiem czy jest sens płacić (w tej z polecenia szwagierki) czy isć za darmo. Napiszcie czy gdzieś chcecie iść lub chodzicie, u mnie przyjmują od 20 tygodnia więc jeszcze dwa tygodnie i mogę się zapisać

karolcia12345i jeśli chodzi o szkołę rodzenia my planujemy się wybrać
do takiej przy szpitalu, w którym planujemy rodzić.
Jeszcze nie orientowałam się bezpośrednio,
ale cena to chyba 300zł i ok 6 miesiąca się zaczyna 😉

• Mamusia
Dziewczynki
ja po obiadku odpoczywałam , nie było mnie 3 godzinki, a Wy nadrukowałyście,że ho ho 🙃 🙃 🙃
Ponieważ brzusio i dziś pobolewa to nie przemęczam się tylko spadam się kąpać i spać 🙂
Do jutra udanych wizyt życzę, ja jeszcze tydzień muszę poczekać....

No właśnie u mnie jest jedna przy szpitalu bezpłatna całkowicie, w drugim szpitalu płaci się 20 zł za zajęcia (14 spotkań) a przy szpitalu wktórym chcę rodzić to nie ma szkoły rodzenia za to jest najlepsza porodówka w całej Bydgoszczy(tam planuję rodzić-moja lekarka tez mi kazała tam jechać jak sie zacznie). Prywatne szkoły rodzenia to koszt od 220 - 450 zł.

• Mamusia

Dziewczyny nie cofałam się aż do początku forum i trochę jestem rozkojarzona ciągle, a chciałam zapytać co myślicie o szkole rodzenia?? zastanawiam się nad bezpłatną i płatną(z polecenia). Podobno tylko mówią przydatne rzeczy co do porodu, bo nad opieką z noworodkiem i tak wszystko wychodzi w praktyce i nie wiem czy jest sens płacić (w tej z polecenia szwagierki) czy isć za darmo. Napiszcie czy gdzieś chcecie iść lub chodzicie, u mnie przyjmują od 20 tygodnia więc jeszcze dwa tygodnie i mogę się zapisać

My na pewno pójdziemy, ale raczej ok. 25 tc, w szkole rodzenia można dowiedzieć się jak przebiega poród w każdej fazie, jak kąpać i pielęgnować maluszka, jak oddychać podczas porodu, etc. Wiec duuużo przydatnych rzeczy, no i przy porodach rodzinnych w wielu szpitalach potrzebne jest zaświadczenie, że rodzice chodzili do szkoły rodzenia.

• Mamusia
Jeju dziewczyny wyszłam na chwilę zagnieść rogaliki i musiałam nadrobić 4 strony 🙂

Czytam tak o tych Waszych badaniach i aż łza mi się w oku kręci, że ja nic nie wiem o moim maleństwie. Jutro powiem mojemu mężowi żeby podjechał do przychodni i zarejestrował mnie do mojego lekarza, jak tam wpadnę i zrobię aferę to zobaczą co to jest słowiański temperament 😠 No ludzie żeby 4 tygodnie czekać na wyniki badań!!!!!
Dobrze,że lecę do Polski. Będę 9 marca, to 10-ego rano od razu idę do mojego ginekologa na wszystkie możliwe badania.

• Mamusia
karolcia12345i a jaki wozek wybralas? ja tez jeszcze kupowac nie bede, ale wlasnie chce juz wybrac zeby miec spokoj.
Co do szkoly rodzenia mysle ze te bezplatne ucza tego samego co platne. Ja juz sie dowiadywalam kazali mi zapisac sie w kwietniu a zapisy sa na maj i od maja bedziemy chodzic.
Eleeza mysle, ze mnie nie przewialo, bo nie wychodzilam w sumie nigdzie martwie sie troche bo to taki dziwny bol no troche czuje czasem mocno.

jolajola81 Nie wiem czy mogę pisać żeby reklamy nie było a na priv nie mogę wiec napiszę tak ro..(na 4 litery) a model na M..... taki na amortyzarorach bujany trochę się boje o sportówkę że się bedzie tez tak bujac ale ekspedientka mówiła że nie bedzie sie bujać bo dziecko będzie cięższe i obciąży wózek, więc wybrałam, mam nadzieję że siędomyśl,isz o jaki wózek chodzi. No chyba że można pisać marki, to napiszę.
Właśnie chyba nie będę przepłacać , przecież nam nie nakłamią jak oddychać do porodu żeby było ciężej niż lżej 🙂 🙂 szwagierka mówiła mi że przy porodzie naprawdę dużo pomaga jak się wie jak oddychać i co Ci wolno, bo w szpitalu często wykorzystują niewiedzę pierworódek i na przykład każą leżeć na plecach , jak się powinno być aktywnym. Mówiła że z nawałem mlecznym i opieką nad noworodkiem się mało rzeczy przydało.

• Mamusia
siehankowa ja to sie zapisze nie tylko ze wzgledu na siebie, ale moze bardziej na meza zeby wiedzial jak sie dzieckiem zajmowac no i jak sie zachowac jak np ja bede rodzic lub miec skorcze wole zeby posluchal co i jak a nie ksiazki czytal...
ale powiem ci ze jego bratowa chodzila do szkoly rodzenia i wogole mowi, ze jej sie to nie przydalo bo i tak malo pamietala zreszta sama nie rodzila tylko z pomoca wiec nie wiem zdania sa policzone. My sie zreszta wybieramy.