Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam 🙂

ja również gratuluje córeczki 😉 eh

i witam karine89 :P po dlugiej nieobecnosci 😉 bo juz czułam się taka tutaj najmlodsza:]

biore się dzisiaj za spakowanie tej torby w koncu, a takie pytanie ile macie koszul za zmiane, i czy w ogole tylko koszule i jakiego typu 🙂?

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam rowniez Ciebie 🙂 Ja mam 2 po porodzie a do porodu koszulka meza 🙂 koszule z rozcieciami po boku ale kupilam takie zwykle bo potem ne bede ich uzywac. Ja juz spakowana teraz tylko czekam...

• Mamusia
Paullel napisał:
Witam 🙂

ja również gratuluje córeczki 😉 eh

i witam karine89 :P po dlugiej nieobecnosci 😉 bo juz czułam się taka tutaj najmlodsza:]

biore się dzisiaj za spakowanie tej torby w koncu, a takie pytanie ile macie koszul za zmiane, i czy w ogole tylko koszule i jakiego typu 🙂?

Ja mam spakowane 3 koszulki z czego 1 jest taka gorsza i krotsza do porodu a 2 lepsze, rozpinane z przodu lub kopertowe zeby było wygodnie karmic

• Mamusia
Ja bym poleciła ten krem: sama go uzywam, jest dosc tłusty i niestety przyklejaja sie do niego ubrania,ale za to dlugo utrzymuje sie na skorze i w moim przypadku się sprawdza. Polecili mi go w aptece.

Fissan krem przeciw rozstępom 100ml

Krem przeciw rozstępom skóry przeznaczony jest do ochrony i pielęgnacji skóry kobiet w czasie ciąży połogu i karmienia, kuracji odchudzających, dojrzewania i szybkiego wzrostu oraz gwałtownego przybierania na wadze.

Karina-Witaj po długiej nieobecności,a było nas nie opuszczać to byś była z informacjami na bieżąco;-)

Żart oczywiście.

Koszule-ja mam 3 koszule i muszą to być koszule z rozcięciem lub odpinane,żeby było łatwo karmić.My z dziewczynami mamy tej samej firmy kupowane na allegro.Z tego co pamiętam Muzzy.

• Mamusia
Cześć dziewczyny!!! Ale tu się dzieje!!!!
Jagoda i Basia - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
Dziś u mnie pozostał równy tydzień do terminu 🤪 🤪 .
Wiecie co, dziś rano zauważyłam że "wyskoczyło" mi bardzo duża ilość jakiegoś gęstego śluzu 🤪 , pierwszy raz to u siebie widzę, ale chyba nie może to być czop, bo był całkiem przezroczysty, a czop chyba musi być zabarwiony krwią? Dziewczyny wiecie jak to powinno być?? No i od 4.30 rano boli mnie mocno podbrzusze. Kurde, nie wiem o co chodzi 😞

dlaczego Vaneska taka malusia się urodziła? czy Basia coś wcześniej wspominała o jej wadze? przecież w 37tyg.dzieci zwykle mają większą wagę.Ale najważniejsze,że jest zdrowa i wszystko dobrze.

katpio-ja mam termin na 23.01 ,ale ja mam bardzo króciutką szyjkę do tego jak narazie sztucznie podtrzymywaną,żeby nie urodzić w tej chwili plus leki,natomiast za 2 tyg.mi ją odblokują ,a wtedy nie wiem co i jak szybko będzie się działo.Więc terminami raczej się nie sugeruję.

agab napisał:
Cześć dziewczyny!!! Ale tu się dzieje!!!!
Jagoda i Basia - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!
Dziś u mnie pozostał równy tydzień do terminu 🤪 🤪 .
Wiecie co, dziś rano zauważyłam że "wyskoczyło" mi bardzo duża ilość jakiegoś gęstego śluzu 🤪 , pierwszy raz to u siebie widzę, ale chyba nie może to być czop, bo był całkiem przezroczysty, a czop chyba musi być zabarwiony krwią? Dziewczyny wiecie jak to powinno być?? No i od 4.30 rano boli mnie mocno podbrzusze. Kurde, nie wiem o co chodzi 😞

agab-czop wcale nie zawsze musi być podbarwiony krwią.Zadzwoń najlepiej do swojego lekarza lub położnej.

• Mamusia
Odejście czopu śluzowego, który zamyka ujście szyjki macicy, może nastąpić na kilka godzin, ale i na kilka dni przed rozpoczęciem porodu. Jest on śliski, bardziej gęsty niż surowe białko jajka, może być bezbarwny, żółtawy lub zabarwiony krwią. Odejście czopu oznacza, że szyjka zaczęła się rozwierać.
Wody płodowe mogą odpłynąć w sposób gwałtowny lub powolny. Zwróć uwagę na to, jaką mają barwę – jeśli są zabarwione na kolor zielonkawy, musisz o tym powiadomić lekarza. Chociaż poród zaczyna się zazwyczaj 24 godziny po pęknięciu pęcherza płodowego, to jednak do szpitala powinnaś zgłosić się jak najszybciej (nawet jeśli nie ma innych objawów porodu).

• Mamusia
Dobrze pinacolada po północy 😉
Ja mam 3 piżamy - 2 po i jedna do porodu
Ja smarowałam brzuch kremem z musteli znaczy dostałam chyba z 10 próbek i dopiero po 7
miesiącu zaczełam ich używać a wcześniej olwikę z Hippa przeciw rozstępom 😉
Mycloud łap oklask za 37 tydzień 😉 Ja jutro zaczynam 39 tydzień
Agab przed porodem pojawia się dużo gęstej wydzieliny a czop nie musi być zabarwiony krwią
zadzwoń do lekarza i czekaj na skurcze ;D hehe , chyba będziesz następna 😉

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 jestem przeterminowaną grudniówką 😞 27 minął mi termin, w niedzielę jadę do szpitala, póki co mam - aż - 1cm rozwarcia i szyjkę skróconą do połowy, więc mogę się jeszcze kulać i kulać... na kontroli w szpitalu lekarka powiedziała mi że prawdopodobnie miałam źle wyliczony termin porodu, bo moja gina wyznaczyła mi go wg miesiączki a ja miałam neregularne miesiączki bo odstawiłam tabletki żeby "zaciążyc" i musze teraz w niedzielę przyjechać do szpitala ze zdjęciami usg żeby porównać terminy, z tym, że wg 1 usg termin wypada 20.01, wg. 2- 16.01, wg. 3 8.01 a wg późniejszych wypada między 27-30 grudnia
Misiamamy c do czopu, to mi odszedł 3 tygodnie i 2 dni temu... a o porodzie mogę pomarzyć...

• Mamusia
Basia GRATULACJE !!!

mi wczoraj lekarka zapowiedziała odstawienie leków podtrzymujących szyjkę (luteina, nospa norte) w najbliższy poniedziałek ... aaaaaaaaaaaaaaa 🙂

to wszystko zaczyna być coraz bardziej realne - tym bardziej, że miałyśmy z Basią wyznaczony podobny termin porodu

dzieje się, dzieje 😁

• Mamusia
Witam STYCZNIÓWKI ?:laugh: :laugh:
BAsiu kochana a tak się bałaś o poród przedwczesny pamiętasz? a teraz cieszysz się sowoim noworodkiem malutkim 😉 🙂
GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERDUCHA NIECH VANESSKA BĘDZIE ZDROWA I BYŁA TWOJĄ MAŁĄ POCIESZKA 😘 😘
No to styczniówki wystartowały 🙂Ja też mam dość sporo białego śluzu ostatnio kurde lekarz tak ja tak sama nie wiem...
Kajtucha na przyśpieszenie porodu czytałam żeby wypić kakao i iść na spacer lub było coś takiego 7 śliwek i ruycytyna i to podobno wywołuje skurcze no i sok z ananasa próbuj 🙂

• Mamusia
Madziulek, już próbowałam wszytskiego oprócz rycyny i na to się jednak nie zdecyduję... wczoraj wypiłam herbatę z senesu bo przeczyszczając pobudza jelita co z kolei pobudza macicę do skurczy i każdej z was to odradzam... co sie do kibla nabiegałam to historia... a skurczy jak nie było tak nie ma... wino czerwone też niby przyspiesza- nie w moim przypadku, mocna kawa, kąpiel i przysiady, schody, spacery... herbatka z liści malin.. wszystko to już próbowałam i nic...
kurcze musiałabym znależć jakiś sposób na zwiększenie rozwacia, bo jak mi do niedzieli "urośnie" to może mnie już zostawią i POMOGĄ 🙂