Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny na początku to wiadomo że trzeba się ograniczać i jeść raczej same bezpieczne rzeczy, mięso gotowane, duszone, niezbyt ostro przyprawione, z owoców jabłka, banany, maliny.. Ale to tylko na początku, jak Dziecku nic nie jest to śmiało można próbować po troszku wszystkiego 🙂 Ja myślę że tym razem nawet szybciej spróbuję, bo przy Nikosiu gdzieś po miesiącu się odważyłam 😜

• Mamusia
W sumie to już chyba po truskawkach więc nie będzie za czym tęsknić 😁
A oprócz pary to właśnie myślałam nad piersią z kurczaka. Ale jakieś gotowane marchewki to mnie nie przekonują 😞 Dopiero do mnie doszło, że skończy się obżarstwo 😞
Słyszałam, że od razu po porodzie mówią coś takiego, że kobieta ma ostatnią szansę na zjedzenie czegoś na co ma ochotę i mężowie przywożą McDonald'sa, pizze, ale nie wiem ile w tym prawdy 😁

• Mamusia
🙂
Nam w szpitalu mówili żeby tylko nie jeść świeżych owoców, słodyczy i wzdymających (groch, kapusta itp) a tak poza tym hulaj dusza 🙂 wczoraj miałam kotleta w panierce z piersi kurczaka i mozarella pomidorami i ziemniakami i maly nie marudził 🙂

no ja miałam pare ubranek na 56cm, ale nasza kruszynka miała przy porodzie 53cm i większość z nich jest na niego za duża 🥴 na szczescie udalo nam sie kupić takie dolegajace bodziaki 🙂
mój mąż był już na zakupach po 5 sztuk bodziaków , pajaców i skarpetek musiał podokupywac, no i pieluszek !!! też schodzą że szok, tu siku, tam kupka tu sie uleje:p

A skarpetki przy najmniej u nas koniecznie bo nóżki to ma jak sopelki jak ich brakuje 🙂

poza tym mi schodzi mnóstwo tych podpasek bella mamma jakbym wiedziała to bym kupiłą wiecej na internecie bo w aptekach to takie ceny... żę szok po 1,5 -2 paczki dziennie..