Skocz do zawartości

Ubranka do szpitala:) | Forum o ciąży

skorka

Rekomendowane odpowiedzi

cześć...
ja spakowałam 2 szt body z krótkim i 2 szt z długim rękawkiem,2 czapeczki i 2 pary skarpetek...nic więcej bo i tak dzidzie zawijają w bety więc żeby nie przegrzać...poza tym dowiedz się w szpitalu w którym będziesz rodzić czy w ogóle trzeba...bo po co wozić...oddziały położnicze w poszczególnych szpitalach powinny mieć wywieszone wyprawki co trzeba ze sobą mieć

pozdrawiam

• Mamusia
WIESZ JA MIAŁAM CC(NIEPLANOWANE)WIĘC LEŻAŁAM CIUT DŁUŻEJ NIŻ PO SN.ALE ZABRAŁAM 3 PAJACYKI,3SZT BODY,3PARY SKARPETEK,CZAPECZKĘ,KOCYK CIENKI,PIELUSZKĘ TETROWĄ,I TO CHYBA WSZYSTKO,I WSZYSTKO MI SIĘ PRZYDAŁO,BO FAKT DAJĄ SZPITALNE,ALE W NASZYM SZPITALU AKURAT TO TAKIE SZMATY,3 ROZMIARY ZA DUŻE ITP,ŻE DZIECKO WYGLĄDA JAK...TAKŻE DLA SWOJEJ PRZYJEMNOŚCI PRZEBIERAŁAM JĄ W NASZE CIUSZKI.MUSISZ MIEĆ O JEDNO UBRANKO NA ZAPAS,ZE WZGLĘDU NA TO,ŻE BYWAJĄ RÓZNE SYTUACJE,KTÓRE BĘDĄ WYMAGAŁY PRZEBRANIA DZIDZI,MOJA CÓRCIA NP SIĘ CAŁA OBSIUSIAŁA:laugh: ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

• Mamusia
Anulka7 napisał:
WIESZ JA MIAŁAM CC(NIEPLANOWANE)WIĘC LEŻAŁAM CIUT DŁUŻEJ NIŻ PO SN.ALE ZABRAŁAM 3 PAJACYKI,3SZT BODY,3PARY SKARPETEK,CZAPECZKĘ,KOCYK CIENKI,PIELUSZKĘ TETROWĄ,I TO CHYBA WSZYSTKO,I WSZYSTKO MI SIĘ PRZYDAŁO,BO FAKT DAJĄ SZPITALNE,ALE W NASZYM SZPITALU AKURAT TO TAKIE SZMATY,3 ROZMIARY ZA DUŻE ITP,ŻE DZIECKO WYGLĄDA JAK...TAKŻE DLA SWOJEJ PRZYJEMNOŚCI PRZEBIERAŁAM JĄ W NASZE CIUSZKI.MUSISZ MIEĆ O JEDNO UBRANKO NA ZAPAS,ZE WZGLĘDU NA TO,ŻE BYWAJĄ RÓZNE SYTUACJE,KTÓRE BĘDĄ WYMAGAŁY PRZEBRANIA DZIDZI,MOJA CÓRCIA NP SIĘ CAŁA OBSIUSIAŁA:laugh: ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!

Czesc. Hihi smieszne to musiało byc 😁 Dziekuje za rade 🙂 Pozdrawiam

• Mamusia
Ja zapakowałam cała mase rzeczy do szpitala,2 torby -w jednej moje ciuszki a w drugiej dla malenstwa i tylko 2 komplety ciuszkow dla dzidziusia mi się przydaly.
Masa rzeczy wogóle była nie potrzebna:/ no ale zawsze mówia że lepiej więcej niż mniej 🙂 ale zawsze jak wezmiesz mniej ciuszków a po porodzie bedziesz musiała zastać w szpitalu to ktoś z rodziny doniesie je więc nie ma co panikowac 🙂