Skocz do zawartości

Nisko osadzone lożysko | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Mamusie bylam ostatnio na usg i lekarz mi powiedzial ze moje lozysko jest zaraz obok szyjki macicy na szczescie szyjka jest bardzo dluga. Mowi ze lozysko przesuwa sie w gore do ok 23tyg i mam sie nie martwic.
Miala ktoras z Was taka sytuacje?

• Mamusia
anitek ja miałam łożysko całkowicie pokrywające ujście,potem sie przesuneło ciut ku górze,a teraz to już całkiem jest wysoko na ścianie przedniej.Także się nie martw napewno się jeszcze przesunie 🙂 tylko musisz troszke uważać na siebie,mogą wystąpić krwawienia wtedy najlepiej skonsultować się z lekarzem bo może to być objaw odklejania się łożyska a właściwie w twoim przypadku to jeszcze jest kosmówka 🙂

Ja mialam plamienie wczoraj i w poniedzialek ale po ostatnim wymazie mialam to samo przez ok tydzien co chwile leciutki plamienie. Nie ze jakas krew swieza czy cos. Lekko brazowe a popoludniu pomaranczowe. Dostalam duphaston. No wlasnie lekarz kazal duzo lezec szczerze to ja jestem w domu na zwolnieniu i tyle co czasem jade gdzies ale w zasadzie czesto siedze sobie z nogami wyciagnietymi i staram sie nic nie dzwigac itd. Mowi ze mam byc spokojna i ostrzegl ze jak sie bedzie lozysko przesuwac to moga wystapic lekkie plamienia. Na szczescie krwawien nie mialam i mam nadzieje ze miec nie bede! Juz tak bardzo nie moge sie doczekac tego dziecka!!!

• Mamusia
To na spokojnie jak będziesz na siebie uważała tak jak teraz to wszystko będzie dobrze 🙂 tylko w 1% przeradza się w łożysko przodujące a wtedy to już nieciekawie.Ale nie masz się czym przejmować bo napewno się przesunie tymbardziej że masz nisko a nie pokrywające 🙂

A bylam w szpitalu (mieszkam w Irlandii) i mi powiedzieli jakies 3tyg temu ze lozysko mam na gorze... Moj lekarz polski stwierdzil ze nie ma pojecia gdzie oni to lozysko na gorze widzieli...i ze to niemozliwe zeby sie obnizylo! ach jak widac co lekarz to inna opinia. Dobrze ze jeszcze tego polskiego tutaj mam bo raczej ufam polskiemu niz Irl.