Skocz do zawartości

:( | Forum o ciąży

monito

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam
zwracam sie do was z prosba o pomoc bo nie wiem co mam robic 😞 wczoraj bylam na usg na ktorym okazalo sie ze mojemu malenstwu nie domyka sie zastawka trojdzielna w serduszku 😞 w pierwszym trymestrze jak bylam na usg wszystko bylo w porzadku to skad teraz te zmiany 😞 dostalam skierowanie na echo serduszka malenstwa. strasznie sie boje. w internecie niestety nie moge znalezc zadnych konkretnych informacji na ten temat. moze ktoras z was wie cos na ten temat. z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.

• Mamusia
ja ci mogę powiedzieć tylko,że mojej kuzynki synek też ma to samo,urodził się 25 lipca,w ciąży na usg wszystko było ok,ale podczas kontroli u lekarza lekarka usłyszała szmery w sercu i kazała z małym iść na usg,i właśnie tam tą wadę odkryli,lekarz stwierdził,że takim dziecziaczką ta komora może nawet do 2-go roku życia ię domykać,a jeżeli nie daj Boże by się nie domknęła to wtedy będą mu musieli operacyjnie wstawić zastawkę,żeby nie miał problemów w dorosłym życiu.

• Mamusia
Mój brat miał problemy z serduszkiem,wykryli szmery na serduszku i urodził się z wadą,z tym że lekarz powiedział że u takich maluszków może wada całkiem zaniknąć,i mama chodziła z Nim do kardiologa raz chyba w miesiącu,do roku czasu i po roku już wszystko było oki serduszko się zregenerowało 🙂 nie martw się zawczasu,dzidzia odczuwa Twój stres,a zobaczysz że wszystko będzie dobrze 😘 trzymam za Was kciuki 😉

• Mamusia
Witaj

Ja mam tą wadę. Nie domyka mi się zastawka. Wiele ludzi na to cierpi,nawet nie wiedząc, że są chorzy, ponieważ często ta wada jest bezobjawowa - nie stanowi zagrożenia ! U mnie charakteryzuje się to tym, że mam wyższe tętno, i czasami słabo się czuję, ale uspokoję cię da się z tym żyć i nie jest to zagrażające !!