Skocz do zawartości

Mamusie ze Słupska i okolic | Forum o ciąży

kirrke

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hej Julka 😎 Widzę, że jesteśmy ten sam rocznik a nasze maleństwa urodzą się mniejwięcej w tym samym czasie 🙂 Może spotkamy się na porodówce, hihi 🙂
Ja chodzę do Markiewicza ale zastanawiam się nad zmianą na Studzińskiego 🙂 a ty?
Gdzie planujesz rodzić? Słupsk, Ustka czy Miastko?

• Mamusia
Hej Kirrke 🙂 mysle ze w ustce bede rodzic a jesli chodzi o lekarza to chodze do Piliszczuka Jacka ale jak tak slucham znajomych to mam metlik w glowie najgorsze jest jak tysiac osob mowi Ci co masz zrobic i kazdy chce najlepiej dlatego zapytalam o lekarza. A wogole jak sie czujesz ja calymi dniami lezala bym bo nie mam wogole na nic sily chyba ze pogoda jest ladna to jeszcze jakos sie czuje a tu jeszez tyle czasu przede mna szok 🤨

• Mamusia
🙂 Mój mąż się ze mnie śmieje, że mi teraz do życia potrzeba 3 rzeczy: spać, jeść i pić..zapomniał jeszcze o przerwach na siusiu:p
Czuję się dobrze tylko ciągle chce mi się spać.
Nie słuchaj znajomych - ty najlepiej wiesz co dla Ciebie i dzidzi jest najlepsze. Najważniejsze to o siebie dbać.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
hej dziewczyny 😁 dolacze sie do was jesli mozna, jestem ze slupska, ale obecnie mieszkam w holandii, widze ze jestescie z mojego rocznika 😁 a julka to nawet dzien po mnie sie urodzila 😁 😁 😁 ja rodze w marcu.. mam nadzieje ze pogadamy sobie o naszych malenstwach 😁 pozdrawiam was cieplo

• Mamusia
mnie krzyz boli do takiego stopnia ze nie moge czasem chodzic, nie mowiac o wstaniu np, z fotela 😞 ginekolog zaproponowal znieczulenie miejscowe na pare tygodni, niby to jakis zastrzyk co dziecku nie zaszkodzi, narazie nie zaryzykowala, ale chyba bede musiala bo nie daje rady... 😞

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ostatnio tu nie zaglądam bo mam dużo pracy:/ ale już niedługo będzie lepiej. Musze jakoś przetrwać remanent a potem to już z górki 🙂
Poza pracą to za dużo się nie dzieje 🙂Mały coraz częściej daje znaki, że siedzi w brzuszku ale na "prawdziwe" kopniaki muszę jeszcze poczekać.
Widzę, że będzie córeczka 🙂Gratuluję!
A jak tam kręgosłup? Boli?
Mój tak czasami szwankuje, że nie wiem co mam z sobą zrobić:/

• Mamusia
hej kirrke widz ze syneczek gratulacje 🙂 moj kręgoslub juz lepiej, ale za to mam straszne skurcze łydek i to w nocy...dobrze ze maz jest przy mnie to masuje...al bol jest nieziemski, wczoraj trzy razy chwycilo 😞 nie wiem czy moge brac magnum skurcz, wiem ze magnez normalny mozna ...zapytam lekarza 🙂 a jak ogolnie samopoczucie??? pozdrawiam a corcia rosnie 😁 czekam na nia z niecierpliwoscia...
a jak twoj brzuszek?? rosnie 🙃

• Mamusia
Brzuszek rośnie 🙂 ja zresztą też:/
z samopocuziem to różnie bywa. Teraz jestem na zwolnieniu lekarskim do połowy grudnia. Mam jakieś szmery na płucach. Dostałam antybiotyk i muszę leżeć.
Wiem coś o tych skurczach - wciąży jeszcze nie miałam ale potrafią rozłożyć człowieka 🙂
mnie za to boli podbrzusze - podobno to macica się poszerza, boli bardziej niż bóle menstruacyjne...
Małego nie czuję - obraził się na matkę czy co? I czekam na 10ego na wizytę 🙂

• Mamusia
jakie szmery na plucach?? to cos powaznego?? a antybiotyki nie szkodza malenstwu??
biedna...

mnie tez bolalo podbrzusze mniej wiecej w tym samym tyg co ciebie, i wtedy tez lekarz powiedzial ze macica sie powieksza, teraz juz nie boli, malenstwo rozciaga 😁 heheh
ja mam wizyte 4 grudnia...juz zaczynam sie stresowac, zawsze przed wizyta sie stresuje...tez tak masz??
wracaj do zdrowia ..pozdrawiam

• Mamusia
I jak wizyta?
Antybiotyk nie przechodzi przez łożysko więc można go brać - ale chyba nie działa bo nic mi nie przechodzi.
W poniedziałek idę do lekarza to może mi da coś innego. Ja na wizytę do ginekologa idę 10tego.
Ja się też zawsze stresuję przed wizytą...cieszę się i się boję.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
hej kirrke i jak tam samopoczucie, dawno tu nie zagladalam 😁 jak woj Oskarek, wierci sie juz w mamusi brzuszku??
mam nadzieje ze jestes juz calkiem zdrowa 🙂 zycze wesolych i spokojnych swiat oraz szczesliwego nowego roku, bo dla nas nowy rok napewno bedzie bardzo szczesliwy ale i pracowity prawda?? 😁 😁 😁