Skocz do zawartości

Gratulacje dla naszej kolejnej szczęśliwej mamusi Magdayd i ślicznego Piotrusia | Forum o ciąży

bisia88

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jeszcze raz dziekuej kochani!!!!
Nio a co do porodu to szok!!
W czasie dnia nawet nie mialam takuch mocnych skurczow tylko pobolewania krzyza, nio i brzucha tak jak na okres. Nio ale cos spac nei moglam tylko siku..... Nio i o 3 znowu a tu plusk czop z krwia (fuuuuujjjjj okropny widok - nie pominiecie go!!!!!) i wody . Leja siei leja. Szybko do meza ,w stajemi i jezdiemy 🙂 Nio ale zgodnie z zaleceniami wody bezbarwne (ps Bisia sprawdzilam te paski- zabarwily sie na granat 😜) wiec tzreba polozyc sie na 15 min i czekac a z glowak wskoczy na wllasciwe mijsce. Nio a ze mmnie leje sie leje. Zadna wkladka nie pomogla!!. nio ina Kraków. w ambulatorium to cale spodnie i bluzka mokra!!! Nio i 3 laski do porodua oni ze nie przyjmuja bo nei ma miejsc 😠
Nio i do mnie jakiego mam lekarza, nio a mam teraz z kliniki. Wiec poszly do lekarki a ta zadzwonila na oddzial i kazala zrobic roszade na porodowce i mnie wzieli. PS ambulatorium tez zalalam 😜
Nio a na oddziale sciagneli z lozka dziewczyne ktora miala probe z oksytocyna i kazali jej czekac na kreselku czy ja wezmie a mnei polozyli 🤢 Bylo mi glupio 😞
I czekam , skurcze co 8 min, wszystkie krzyzowe, boli ze prawie wlosy wyrywalam z glowy. Przychdzili lekarze badali i mowili ze juz bedzie cc tylko sala musi sie zwolnic. Nio a moje cukry spadaly, prosilma o glukoze ale stierdzili ze nie bo juz bedzie cc. Przyszedl ordynator i normalnie jaja jakies czekam czekam nic., Zaczelam krwawic. A on ze nie da rady inaczej trzeba czekac. myslalam ze go zabije.... 😞 Sala jedna i byl porod sn a dziecko sie duzilo i musieli czybko cc wiec czekam. Nio a na ktg tetno takie nierowne 😞 Kurcze jak to wszytsko pisze to rycze. Patrzylam przerazona, nawet juz skurczyt nei liczylam tylko sie balam co z tym tetnem 😞Nio i stwierdzilis,u z mezem ze chodzi o kase. Wiec juz mial isc do tego ordynatora ale tamten poszed; na sn i nie bylo 😞 Przyszla znajoma polozna nio ale powiedzizla ze sprawzila sytuacje i po prostu to byl pech ze byl zbitek naglych cc i nie bylo innej mozliwosci. Bylam wykonczona 😞 SKurcze swoja droga ale to tetno 😞 Nio o 15 badaja znowu, dzieciaczek na wychodnym i szybko na cc. Na sali juz bylo ok. Mily zespol, alastezjolog z sercem, Nio i byla polozna znajoma Robila zdjecia Piotrusiowi jeszcze z pepowinka 🙂 Jak juz go zobaczylam to ryczalam razem z nim.
Nio a pozniej 6h izolatka, ale Piotrusia przyneisli choc na chwilke 🙂 Tak buylo ok 🙂 A pozniej oddzial ato juz loteria, bylam na silnych antybiotykach bo stwierdzili ze 12 h od odejscia wod to duzo i moze byc zakazenie.
Nio co do opieki pediatrów to, wspaniala kobitka a co opieki nad matkami to nei spomne. Mialam zjazdy cukrów, w ogole ciezko bylo nioa le juz w domku i patrze na mojego usmichnietego przystoniaka i powiem Wam szczerze mimo yej calej traumy która pozostala, tego przerazenia jak dam rade (ktore mam to teraz) WARTO BYLO. To NAJLEPSZA decyzja jaka moglismy podjac w życiu!!!
JAk jeszcze bede chwilke na necie to wysle Wam aktualne zdjatka Piotruni
Strzelilam monologa 🙂

• Mamusia
Magdad, ale stres przeżyłaś, w sumie racje miałaś dwa porody, najpierw 12 h sn a potem cc.I jeszcze ten strach o Piotrusia. Samej mi się cisną łzy do oczu jak o tym czytam. Dobrze, że wszystko się tak skończyło.
Ja szczerze boje się właśnie takiego scenariusza mojego porodu, u nas to jest standard i to nawet nie ze względu, że miejsc jest mało tylko dla tego , że jak nie trafisz rano z wodami to przetrzymują Cię do następnego dnia, bo przecież oni mają "plany" i nie będą ich zmieniać

• Mamusia
magdad ale historia dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo

ty mialas miec cc tak czy siak nie przed wade wzroku? wiec w zasadzie nie mialas wyjscia tylko czekac 🥴

dawaj zdjecia my lbimy zdjecia dzidziuskow 😁 😎

3 porod forumowy z zaskoczenia 😁