Skocz do zawartości

Zajęcia dla ciężarnych Ruczaj | Forum o ciąży

Renache

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witajcie Ciężaróweczki kochane,
w zwiazku z tym, ze przybywa nam troszke kilogramow i dolegliwosci pomyslalam o jakims fitnessie badz innego typu zajeciach dla ciezarnych. Najwygodniej byloby mi na ruczaju stad tez ten temat. Moze znacie jakies miejsca gdzie prowadza takie zajecia i dodatkowo sa godne polecenia?

milego dnia

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
hej, chciałam chodzić do Koali, bo wszystkie moje znajome bardzo polecają. Ale przenieśli się do centrum, chyba na Zwierzyniecką. Na razie rozważam, bo w sumie dojazd niezły jest, wsiądę w tramwaj, coś poczytam i jestem. A naprawdę 5 koleżanek mnie maltretuje, że koniecznie do Koali, nigdzie indziej. Zobaczymy.

• 2 lata później...
  • Mamusia
Polecam gimnastykę dla kobiet w ciąży, ale również po porodzi, którą oferują Cudne lata w Krakowie na Ruczaju. Dysponują różnorodnymi sprzętami, przez co zajęcia nie są monotonne nawet jeśli chodzisz kilka razy w tygodniu. Ciekawa alternatywa to gimnastyka z elementami jogi, bardzo fajna propozycja. Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku. Prowadzące to fizjoterapeutka oraz koordynatorka klubów fitness największej sieci w Krakowie. Bardzo profesjonalna kadra. Trzeba się zapisywać, bo minimum gwarantujące odbycie się zajęć to 4 osoby. Ja polecam, jestem zadowolona.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Od kwietnia w każdy poniedziałek fizjoma (centrum fizjoterapii, jogi i macierzyństwa) zaprasza na zajęcia PILATES W CIĄŻY NA RUCZAJU (ulica Szuwarowa 4, przecznica od Kobierzyńskiej))! zapisy w poprzedzająca zajęcia niedzielę do godziny 19. UWAGA! zajęcia, podobnie jak wszystkie inne w fizjomie, zawierają elementy FIZJOTERAPII! Grupa minimalna już się uzbierała, zatem zajęcia na pewno się odbędą, ale mamy jeszcze kilka wolnych miejsc zatem zapraszam do zapisów sms-owych (607367547), mailowych [email protected] lub facebookowych. Koszt zajęć to 30 zł za pojedyncze wejście lub 100 zł w karnecie 4 wejścia ważnym 5 tygodni. Przyjmujemy również karty multisport oraz OK system (z dopłatą 7 zł).
Poniżej kilka informacji o naszej super prowadzącej LidiiSmile
"Jestem magistrem fizjoterapii( Collegium Medium UJ), masażystką, uczestniczką wielu szkoleń i kursów z zakresu rehabilitacji, fitness, oraz metody pilates.
Od ponad 3 lat prowadzę zajęcia z kobietami w ciąży oraz po porodzie, a także zajęcia treningu dna miednicy. Prowadziłam również zajęcia w szkole rodzenia, ucząc kobiety jak w pełni świadomie i pozytywnie przejść przez poród oraz jak w naturalny sposób radzić sobie z bólem porodowym. Powadzę warsztaty bólu porodowego, aktywnych pozycji porodowych oraz powrotu do ćwiczeń po porodzie.
W pracy korzystam zarówno metod fizjoterapeutycznych jak z wiedzy zdobytej podczas różnorodnych szkoleń z zakresu fitness dla kobiet w ciąży(między innnymi„ Aktywne 9 miesięcy”) a także metody pilates (między innymi.„ Pilates dla kobiet w ciąży”). Ta ostatnia metoda ćwiczeń jest mi szczególnie bliska i to właśnie metodą Pilates pracuję najczęściej.
Prywatnie jestem mamą Czarka i Maji, a swoje doświadczenie z ciąży oraz okresu okołoporodowego staram się wykorzystywać w pracy." Zapraszam! opinie na temat zajęć w fizjomie znajdziesz na stronie internetowej fizjomy oraz na "fanpejdżu" w zakładce "recenzje".