Skocz do zawartości

Listopadóweczki 2014 | Forum dla mam

sweety

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
o to czekam jutro na Wasze relacje , ja mam w pt prenatalne te o których Wam pisałam , ciekawa jestem jak to będzie wyglądało 🙂
Co do humorów to ja też mam huśtawkę nastrojów 🤢 w poprzedniej pod koniec nie mogli ze mną wytrzymać bo wszystko było żle i nie dobrze ☺️ ☺️ ☺️ chciałabym nad tym zapanować ale się nie da

też jestem ciekawa jak te prenatalne. Mam nadzieję , że znasz nam relacje 😉
no ja tez czekam na sprawozdanie 🙂

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):
patii0423 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
o to czekam jutro na Wasze relacje , ja mam w pt prenatalne te o których Wam pisałam , ciekawa jestem jak to będzie wyglądało 🙂
Co do humorów to ja też mam huśtawkę nastrojów 🤢 w poprzedniej pod koniec nie mogli ze mną wytrzymać bo wszystko było żle i nie dobrze ☺️ ☺️ ☺️ chciałabym nad tym zapanować ale się nie da

też jestem ciekawa jak te prenatalne. Mam nadzieję , że znasz nam relacje 😉
no ja tez czekam na sprawozdanie 🙂

pewnie że napisze 🙂

• Mamusia
Gosia - świetnie , że wszystko okey z dzidzią.

U mnie.. wygląda to tak: kilka dni temu miałam śluz galaretowaty i bolało mnie podbrzusze bo tego dnia nosiłam mojego syna. I dziś się okazała , że mam bardzo nisko kosmówkę dlatego miałam taki śluz galaretowaty. Teraz mam zakaz - absolutnie NIC nie mogę nosić !! za 2 tyg. do kontroli.
Do tego liczne bakterie w moczu.. ciągle coś ;(
Ale z dzidzią wszystko okey. Dzidzia za bardzo nie chciała się pokazać.

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
Gosia - świetnie , że wszystko okey z dzidzią.

U mnie.. wygląda to tak: kilka dni temu miałam śluz galaretowaty i bolało mnie podbrzusze bo tego dnia nosiłam mojego syna. I dziś się okazała , że mam bardzo nisko kosmówkę dlatego miałam taki śluz galaretowaty. Teraz mam zakaz - absolutnie NIC nie mogę nosić !! za 2 tyg. do kontroli.
Do tego liczne bakterie w moczu.. ciągle coś ;(
Ale z dzidzią wszystko okey. Dzidzia za bardzo nie chciała się pokazać.

nie martw się na zapas , po prostu staraj się nie dźwigać zg z zaleceniami .Ja mojego w ogóle nie noszę odkąd się dowiedziałam o ciąży jedyne co to wsadzanie i wyciąganie z wanny no i czasami do fotelika ale on z reguły już sam się do niego wspina , tłumacz i mów że nie możesz bo jest dzidziuś w brzuszku ja tak mojemu mówiłam jak chciał na ręce i odpuścił . Najważniejsze że z maleństwem ok 😘

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
dostałam sms z potwierdzeniem o piątkowym USG , nie mogę się doczekać bo ciekawa jestem jak to będzie wyglądało a z drugiej strony nerwy mam bo jednak to stresujące badanie 🤢

no i znów cały dzień boli mnie głowa buuuuu 🥴
prenatalne usg to tu robia tak jak normalnie tylko kazda czesc ciała osobno mierza sprawdzaja mozg nos konczyny chyba ze bedziesz miala w 3d to wtedy lepiej widac 🙂

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
dostałam sms z potwierdzeniem o piątkowym USG , nie mogę się doczekać bo ciekawa jestem jak to będzie wyglądało a z drugiej strony nerwy mam bo jednak to stresujące badanie 🤢

no i znów cały dzień boli mnie głowa buuuuu 🥴
prenatalne usg to tu robia tak jak normalnie tylko kazda czesc ciała osobno mierza sprawdzaja mozg nos konczyny chyba ze bedziesz miala w 3d to wtedy lepiej widac 🙂

tak tak wiem bo miałam przy Tymonie tylko ciekawią mnie te całe warsztaty 😉

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
hej
się naczytałam o tej kosmówce.. powiem szczerze , że jestem troche przerażona 🥴
mam tylko nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

Asia nie stresuj się tym badaniem. Daj potem znać jak będziesz po 😉

oj nie potrzebnie czytasz , można sobie czasami przez wujka Google narobić nie potrzebnego stresu bo na pewno wsio będzie ok 😘 😘

• Mamusia
macie jakieś typy imion ? ja kompletnie nie wiem 😜 pewnie jak się dowiem co rośnie w brzuszku to coś mi wpadnie do głowy .

Spadam z Młodym na spacer jakiś bo zapowiadają deszcz więc niech trochę poszaleje na świeżym powietrzu 🙂

• Mamusia
łatwo ci mówić.. ja to serio się tą kosmówką stresuje..
kosmówka w 4 miesiącu rozbija się na dwie części i z jednej z tych części wytwarza się łożysko. Jeśli ta kosmówka nie pójdzie mi w górę grozi mi łożysko przodujące i cc..

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
macie jakieś typy imion ? ja kompletnie nie wiem 😜 pewnie jak się dowiem co rośnie w brzuszku to coś mi wpadnie do głowy .

Spadam z Młodym na spacer jakiś bo zapowiadają deszcz więc niech trochę poszaleje na świeżym powietrzu 🙂

Mi w głowie siedzi z imion dla dziewczynki: Paula, Paulina i Nadia , a dla chłopca Tomasz 🙂

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
łatwo ci mówić.. ja to serio się tą kosmówką stresuje..
kosmówka w 4 miesiącu rozbija się na dwie części i z jednej z tych części wytwarza się łożysko. Jeśli ta kosmówka nie pójdzie mi w górę grozi mi łożysko przodujące i cc..

wiem do czego to prowadzi ale nie ma co zakładać najgorszego , nos do góry !

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
byłam z synem w poradni i okazało się że ma anemie.. ;o
tak mnie podbrzusze dziś boli, nie umie normalnie chodzić i leci mi miały śluz.

staraj się dużo leżeć o ile masz taką możliwość 😘 w pierwszej ciąży nic Ci sie takiego nie działo rozumiem ?

• Mamusia
patii0423 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

Mi w głowie siedzi z imion dla dziewczynki: Paula, Paulina i Nadia , a dla chłopca Tomasz 🙂

mi się Pola podoba i Lena ale Lenki są oklepane , nie mam innych pomysłów ale za to mam dużo czasu na myślenie 😉

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
patii0423 napisał(a):
byłam z synem w poradni i okazało się że ma anemie.. ;o
tak mnie podbrzusze dziś boli, nie umie normalnie chodzić i leci mi miały śluz.

staraj się dużo leżeć o ile masz taką możliwość 😘 w pierwszej ciąży nic Ci sie takiego nie działo rozumiem ?

staram się jak najwięcej leżeć, ale to nie takie proste :P nie, przy pierwszej ciąży czułam się świetnie.. pracowałam, chodziłam na zajęcia a przy drugiej to ciągle coś.. ale cóż.. trzeba dać radę 😉