Skocz do zawartości

Mamusie czerwcowe 2015 | Forum dla mam

Sara85

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Chyba doliczam się do czerwcowych fasolek 🙂 wczoraj i dzisiaj zrobiłam test z rana i piękne dwie kreseczki 🙂 jesteśmy przeszczęśliwi 🙂 za kilka dni pójdę do lekarza żeby to potwierdzić 🙂
sara85 to również mój drugi raz na tym forum - jestem mamą 5 letniej Hani
Cieszę się że nie jestem sama - masz jakieś objawy ?
pozdrowienia

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Podobnie jak wy jestem juz mamusia 🙂 Mam czteroletniego synka Aleksandra i w pierwszej ciąży forum naprawdę dużo mi dało myślę że i tym razem będzie raźniej przeżywać wszystko razem wspólnie 🙂
Dowiedziałam się z testu w niedzielę były dwie kreseczki, wczoraj byłam u ginekologa i jest to wczesna ciąża mam przyjść za 3 tygodnie i będziemy się USGiesować 🙂 a dziś na podkładkę bo sama jeszcze nie do końca wierzę zrobiłam Beta HCG 😉 jutro wyniki 🙂))pozdrawiam 🙂))

• Mamusia
Hej 🙂
Super że się odezwałyście 🙂
U mnie zaczęło się od pobolewania piersi, a nigdy się tak u mnie nie dzieje nawet przed okresem, a jest to moja trzecia ciążą ( w styczniu poroniłam) więc domyśliłam się że coś się święci 😁 A poza tym szybciej się męcze jakiejś zadyszki dostaje. No i zakręcona jestem na maksa, wszystko gubię, o niczym nie pamiętam, żyje sobie jak w innym świecie 😁 😁 😁 a jak u Was??

• Mamusia
A poza tym fajnie się trafiło, że już mamy dzieciaczki i to w podobnym wieku, jak poprzednio byłam tu na forum, to były same dziewczyny, które w ciąże zaszły po raz pierwszy 😁
Hmmm. musze zauktualizować zdjęcie, bo to było robione prawie 4 lata temu 😉

• Mamusia
Sorki za błędy słownik w telefonie :/ Chodziło o to ze to naprawde poczatki a ja jestem ospała, zakręcona jak nie wiem i ciągle sikam! Co nie zmienia faktu ze się baaarrdzzzooo cieszę i już się nie mogę doczekać 22 października myślę że wtedy usłyszę moje maleństwo na usg idę kończyć zmianę do jutra dziewczynki miłych snów życzę: )

• Mamusia
u mnie z objawów to zmęczenie, piersi bolą mnie niesamowicie no i zawroty. Udało mi się i mam wizytę u ginekologa jutro 🙂 może czegoś więcej się dowiem no i pewnie zleci mi jakieś badania...
aaa... najbardziej to boję się fazy z wymiotami - w pierwszej ciąży przez 3 miesiące codziennie rano rzygałam - ale mówią że każda ciąża jest inna więc może będzie inaczej...
pozdrawiam was i miłego wieczorku - odpoczywajcie :*

• Mamusia
Hej Dziewczyny.
Ale mam doła.... Pierwszy test, który robiłam wyszła mi baardzo blada kreska, ale tak jak pisałam o objawach, które były bardzo wyraźne, a od 3 dni jestem przeziębiona i to mocno, a objawy ktore miałam, czyli ból piersi i senność i ustąpiły zupełnie, czytałam w necie, że organizm sam może usuwać wczesne ciąże, jeśli jest osłabiony. W niedziele robie test i wszystko będzie jasne , ech... 😞

Marta co do pytania to synka urodziłam 2 września, a Ty?

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
ja jeszcze jestem przed wizytą u lekarza.. naczytałam się że może nic się nie dowiem więc wolę poczekać chociaż tydzień :P
wczoraj taka zaspana byłam że cały dzień odpoczywałam i leżałam...

sara85
hmmmm nie martw się na zapas, ja też byłam przeziębiona jakoś na początku ( 2 tygodnie temu) i brałam przez tydzień leki. Zaczekaj spokojnie do niedzieli i wtedy zrób test 😘
a jakie bierzesz leki ?

marta29
u mnie wynika z ostatniej miesiączki że jestem w 5 tygodniu ciąży tak wylicza mi kalkulator porodu :P jakoś tak i termin będzie jakoś między 3-6 czerwca

• Mamusia
Gosiu :***
Witam ponownie szukałam was tutaj ale nie znalazla potem sie kaplam ze pewnie siedzicie na mamusiach ale nie pamietam hasla i sie nie dostalam
Za gratulacje dziekuje ale co ja widze na Twoim profilu???? Dziewczynka ??? woow congratulejszynnn
Sara nie martw sie na zapas poczekaj do wizyty i luzzz bedzie dobrze 🙂))

• Mamusia
marta29 napisał(a):
Gosiu :***
Witam ponownie szukałam was tutaj ale nie znalazla potem sie kaplam ze pewnie siedzicie na mamusiach ale nie pamietam hasla i sie nie dostalam
Za gratulacje dziekuje ale co ja widze na Twoim profilu???? Dziewczynka ??? woow congratulejszynnn
Sara nie martw sie na zapas poczekaj do wizyty i luzzz bedzie dobrze 🙂))
no wpadka nie planowana i wyszła dziewczynka 🤪jej fajnie znowu razem popisac nie moge sie na Twojego Alka napatrzec 🤪

• Mamusia
Cześć Dziewczyny
Ale miałam masakre.... od wczoraj okropny ból zęba, nie poszłam nawet dzisiaj do pracy, tylko prosto do dentysty, musiałam uprzedzić p. doktor, że istnieje prawdopodobieństwo ciąży, no i wszystko robiła mi na żywca, bez znieczulenia. Myślałam, że zemdleje, bo zrobił mi się stan zapalny, a mało tego na koniec stweirdziła, że mam do niej przyjść po niedzieli jak zrobie test, jeśli nie będe w ciąży to rtg i usuwamy, a jak będe to ona sama już nie wie co zrobić................

p.s. bolą Was j piersi, i jak z innymi objawami??

• Mamusia
Ojejjjj wspolczuje 😞 Ale jak to nie wie co zrobi jak bd w ciazy? Bezsensu :/
Mnie bola piersci, chce mi sie spac i sikam jak popieorzona heheheh boje sie ze sie odwodnie w koncu heheh a tak to spoko
Niedawno wrocilam z pracy bo bylam na "pogadance" z szefowa 🙂 i wszystko poszlo po mojej mysli nie bd wnikac w szczegoly ale nie umre z glodu w kazdym razie heheheh 🙂

• Mamusia
Beti ze wzgledow ekonomicznych( bo w firmie obroty spadaja) musialy przeksztalcic osoby z najmniejsza liczba godzin w miesiacu na pol etatu ale powiedzialam ze jestem w ciazy i ze bardzo zalezy mi na calym etacie bo inaczej bede miala guzikowate pieniadze na l4 ciazowym i na macierzynskim i rozwiazaly problem tak z ksiegowa ze zostaje na caly etat 🙂

• Mamusia
Witam z samego rańca dziewczynki 🙂 My z Alusiem szykujemy się do przedszkola tzn on jeszcze śpi a ja się krzątam już od 6 🙂
Boli mnie dziś brzuch odkąd wstałam a szczególnie jajniki tak mnie ciągną jak zrobię gwałtowny ruch :/ mam nadzieję ze taka moja "uroda" i nic sobie do głowy nie wbijam bo nie ma sensu sie stresować 🙂
Nie piję, nie palę już prawie nawet z kawy zezygnowałam na rzecz inki z cykoria 🙂-polecam pyszota 🙂
więc musi być dobrze Miłego dnia jakby już żadna nie wpadła chociaż myślę że w koncu jakoś się tu skumamy na ploteczki ")

• Mamusia
hello dziewczyny 🙂
u mnie taki sam rytm, wstaję, przedszkole itd. dziś moja córeczka ma dzień ziemniaka w przedszkolu i o 15 muszę do niej dołączyć z mężem 🙂
marta brzuch pewnie boli bo się wszystko tam zmienia, mnie też jajniki bolały i miałam takie bóle jak sie gwałtownie ruszyłam jakoś tydzień temu ale minęły...
dzisiaj rano jak się obudziłam miałam pierwsze mdłości 🤢 jakby mi coś na żołądku leżało - ale póki co przeszło... i jakieś wypryski na buzi mi powychodziły 😞 ojojoj
miłego dnia WAM życzę 😘