Skocz do zawartości

Marcóweczki🤰 | Forum o ciąży

Mikaa

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.08.2020 o 17:59, Mikaa napisał:

Cześć! Widzę, że forum wątek się rozkręca, kwietniówki nas dogoniły 😄 ja mam termin na 18 marca
mam pytanko - boli Was spojenie łonowe? Zdarza mi się że mam problemy ze wstaniem, niefajne uczucie bardzo 😕 

Ostatnie kilka dni dokucza mi taki bol i twardnieje przy tym brzuch. Do tego przepuklina pachwinowa się odezwała. 

• Odpowiedzi 154
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Cześć dziewczyny😊 Termin mam na 12.03😊 To moja druga ciąża,od początku musiałam lezec (wykryto krwiaka) w 12 tc sie wchlonol a w 14 kolejny krwiak i przodujaca kosmowka😞 Teraz jest ok ale caly czas sie martwie zeby znów sie nic nie stalo non stop czuje w podbrzuszu ciagniecie i rozpieranie.

9 godzin temu, Asia1992 napisał:

Cześć dziewczyny😊 Termin mam na 12.03😊 To moja druga ciąża,od początku musiałam lezec (wykryto krwiaka) w 12 tc sie wchlonol a w 14 kolejny krwiak i przodujaca kosmowka😞 Teraz jest ok ale caly czas sie martwie zeby znów sie nic nie stalo non stop czuje w podbrzuszu ciagniecie i rozpieranie.

Kochana w 8 tygodniu tez przerabiałam to, praktycznie do 11tyg leżałam plackiem.  Ale też w szpitalu kilka razy poleżałam bo to macica twardnieje a to coś innego plus ciągłe wymioty. Teraz wszystko jest w miarę (czuje tam jakieś kłucie czasem to w pachwinie to w pochwie itd ale lekarz uspokaja że tak się dzieje) Teraz dopiero w 17tyg mogłam pojechać na wypoczynek. Termin na 8 marca 😊

W dniu 23.09.2020 o 15:43, Agulca napisał:

Cześć

Mam termin na 11.03. To moje pierwsze dzieciątko. Długo wyczekiwane. Mam 38 lat i trochę się martwię jak to będzie.

Hej Agulca. Jestem prawie w identycznej sytuacji jak ja. Też mam 38 lat i to moje 1 dziecko 🙂a termin mam na 14.03

Ja mam termin przełom marca i kwietnia. Zero mdlosci ale swoje już przeszliśmy. W ciągu pierwszych siedmiu tygodniu zaliczyłam upadek z roweru w czasie którego zwichnelam łokieć i prześwietlenie (jeszcze przed testem ciążowym). Po tygodniu (już po pozytywnym teście) okazało się że mam polpasca i musiałam brać leki. Od dwóch tygodni mecze się z plamieniami spowodowanymi krwiakiem, który niby juz zaniknął ale dalej plamie. Na szczęście dziecko jest zdrowe i ma na prawdę dobre tempo wzrostu 😉

U mnie termin na 19 marca. Samopoczucie okropne wymioty, mdłości i ogólnie brak apetytu. Na wadze -3 kg, z każdym dniem mam nadzieję że to w końcu minie 

46 minut temu, Gość Mama.martynki napisał:

U mnie termin na 19 marca. Samopoczucie okropne wymioty, mdłości i ogólnie brak apetytu. Na wadze -3 kg, z każdym dniem mam nadzieję że to w końcu minie 

Hej. Mamy termin na ten sam dzień. 
moje samopoczucie coraz gorsze, jaknpoczatek ciąży był ok tak teraz mdłości, jakieś kołatania serca i mega zmęczenie. Pracuje w przedszkolu na 100% jeszcze i wracam wypruta do domu. Marzy mi się tylko sofa. Do sypialni nie dochodzę bo padam na sofie 🙈🙈

Pozdrawiam

Cześć Dziewczyny! 

Ja również termin marzec, dokładnie 16 😁 

To moja druga ciąża, pierwsza niestety poroniona w 10 tygodniu. 

Wy też jesteście pełne obaw? Nasłuchujecie swojego ciała i bacznie obserwujecie każdy 'objaw'? Czy to tylko ja jestem tak mocno przeczulona? 

W dniu 25.09.2020 o 20:14, Gość Emila251 napisał:

Hej Agulca. Jestem prawie w identycznej sytuacji jak ja. Też mam 38 lat i to moje 1 dziecko 🙂a termin mam na 14.03

Hej ja tez mam 38 lat i to moja 1 ciąża i termin tez mam na 14.03 pozdrawiam i trzeba wierzyć ze bedzie wszystko dobrze 😊 pozdrawiam 😊 Ala

12 godzin temu, NOWA napisał:

Cześć Dziewczyny! 

Ja również termin marzec, dokładnie 16 😁 

To moja druga ciąża, pierwsza niestety poroniona w 10 tygodniu. 

Wy też jesteście pełne obaw? Nasłuchujecie swojego ciała i bacznie obserwujecie każdy 'objaw'? Czy to tylko ja jestem tak mocno przeczulona? 

Ja mam tylko obawy co do służby zdrowia, tzn jak to będzie wyglądać w takim czasie jak ta pandemia. Dwa porody rodzinne za mną i szczerze liczyłam że i trzeci taki będzie ale chyba się nie uda jednak. 

Znacie już płeć dzieciatka? Mi lekarka powiedziała w 13 tyg ale nie wiem czy jest to wiarygodne bo w poprzednich ciazach nie wiedziałam do ponad 20 tygodnia. 

Ja jestem w 16 tygodniu i juz widac brzuszek😊 2 tygodnie temu chodzilam jeszcze w swoich spodniach teraz juz ciążowe i nie moge sie przyzwyczaic do tych spodni 😔 za maly mam jeszcze brzuch i ciagle mi opadaja 🤦‍♀️ Dzis mam wizyte u lekarza i mam nadzieje ze nasz dzidzius sie ujawni 😍 

2 godziny temu, Miley032021 napisał:

Drogie, ja jutro kończę 17 tydzień i nie mogę się doczekać USG. Czy Wy czekacie do 20 tygodnia, czy robicie częściej? P. s też schudłam 0,8 kg. 

Ja miałam teraz, a jestem w 16 tygodniu, jednak płci dziecka jeszcze nie było widać.  

W 20 tygodniu również będę wykonywać USG 😄

• Admin changed the title to Marcóweczki🤰 | Forum o ciąży