Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Agnieszka5g napisał:

Tak pogoda się zrobiła ale rano było brzydko.

Rodzimy je w dobrym czasie bo latem można już gdzieś pojechać na wakacje my jedziemy na domek😊

Ja dzisiaj źle się czuje głowa mnie boli niedobrze mi właśnie robię obiad bo głodna jestem. Pochodzilam w domu po schodach aż się zmęczyłam jeszcze później pochodzę 😁 

Ooo a tak z ciekawości na ile czasu planujecie jechać na domek ? My mamy plan tzn moj mąż jechać aż na miesiąc na domek ale nie wiem czy dam radę 😅 moj mąż twierdzi ze będzie super a ja tak sceptycznie 🙂 chodź chodź jak najwiecej nie żałuj sobie 😅 ja ciagle o Tobie myśle i czekam na info, ze już się zaczęło. 

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
8 minut temu, Klaudia91d napisał:

Ooo a tak z ciekawości na ile czasu planujecie jechać na domek ? My mamy plan tzn moj mąż jechać aż na miesiąc na domek ale nie wiem czy dam radę 😅 moj mąż twierdzi ze będzie super a ja tak sceptycznie 🙂 chodź chodź jak najwiecej nie żałuj sobie 😅 ja ciagle o Tobie myśle i czekam na info, ze już się zaczęło. 

Ciężko się chodzi bo tak mi się nie chce że hej ja nie wiem ale w tej końcówce nic mi się nie chce dosłownie nic. 

My jedziemy na 7 dni nie możemy zostawic domu na więcej dni . Kwiaty by pousychaly hehe ale ja bym raczej więcej nie wytrzymała bo z tą pogodą to różnie najgorzej jak trafisz na deszcz

18 minut temu, Agnieszka5g napisał:

Ciężko się chodzi bo tak mi się nie chce że hej ja nie wiem ale w tej końcówce nic mi się nie chce dosłownie nic. 

My jedziemy na 7 dni nie możemy zostawic domu na więcej dni . Kwiaty by pousychaly hehe ale ja bym raczej więcej nie wytrzymała bo z tą pogodą to różnie najgorzej jak trafisz na deszcz

Może organizm przygotowuje się do porodu i potrzebuje więcej wypoczynku. 😊obciążony organizm sama waga dzidziusia tez robi swoje. Ja nie sadze kwiatów na tarasie a w domu poproszę kogoś , żeby mi podlewał 😊 masz racje , ze z pogoda może być lipa 🤷‍♂️ A gdzie planujecie jechać na wakacje ? Ten bon turystyczny co dostaniemy to musimy w tym roku wykorzystać kojarzysz? U mnie rodzice maja domek na mazurach i chyba wyładujemy tam na miesiąc. 🙂 a w razie w zawsze możemy pojechać do nich do domu jak będzie gorsza pogoda. Ja wole jechać na domek bo nie wytrzymam z nimi miesiąca pod jednym dachem 😅 

• Mamusie
4 godziny temu, Agnieszka5g napisał:

U mnie dzień jak co dzień pogoda za oknem słaba 2 lata temu wyświetliła mi się relacja FB jak siedziałam kawę piłam w ogrodzie jak ciepło było 😩 

Ja mam dalej problem z dziąsłami be zamian cały czas chore już czekam do porodu i wtedy wrócę do dr po antybiotyk może wtedy samo zejdzie.

Jutro wizyta chyba ostatnia u mojej doktor. 

Dziewczyny czy któraś z was ma tyłozgięcie szyjki macicy? 

Miłego dnia wam życzę Mamuśki i Brzuchatki😘😘

Hej ja mam tylozgiecie 😃

• Mamusie

Ja sobie leze. Mam mila kolezanke w szpitalu i sobie gadamy. Ona wczoraj miala Cesarke. Wczoraj tez mialam mila kolezanke, ale dostala juz wypis. Czas szybciej leci Jak sobie gadamy 😃 Ja czekam na 2 ktg. W ciagu dnia m 3 x ktg zalecone. U nas zimno i bardzo padal snieg. Dziwna pogoda. Moje cukry lepiej 😃 jedzenie calkiem spoko 😃 Sniadania najlepsze. Szkoda, ze mam cukrzyce, ale dziele sobie je na 2 sniadania i jest OK. Troche szkoda, ze nie moge dzemikow i slodkosci do kawki zjesc.  Daja tu zawsze jakies pyszne ciacho na deser. Jesli bym na raz tyle zjadla co tu dostajemy na sniadanie to bym miala chyba cukry 200 🤭

• Mamusie
3 minuty temu, Anka 32 napisał:

Ja sobie leze. Mam mila kolezanke w szpitalu i sobie gadamy. Ona wczoraj miala Cesarke. Wczoraj tez mialam mila kolezanke, ale dostala juz wypis. Czas szybciej leci Jak sobie gadamy 😃 Ja czekam na 2 ktg. W ciagu dnia m 3 x ktg zalecone. U nas zimno i bardzo padal snieg. Dziwna pogoda. Moje cukry lepiej 😃 jedzenie calkiem spoko 😃 Sniadania najlepsze. Szkoda, ze mam cukrzyce, ale dziele sobie je na 2 sniadania i jest OK. Troche szkoda, ze nie moge dzemikow i slodkosci do kawki zjesc.  Daja tu zawsze jakies pyszne ciacho na deser. Jesli bym na raz tyle zjadla co tu dostajemy na sniadanie to bym miala chyba cukry 200 🤭

A powiedz mi bo nie pamiętam to twój pierwszy poród? Jestem ciekawa jak z tą szyjka będzie przy porodzie czy to ma jakiś wpływ?

Kiedy cię wypiszą do domu?

• Mamusie
6 minut temu, Agnieszka5g napisał:

A powiedz mi bo nie pamiętam to twój pierwszy poród? Jestem ciekawa jak z tą szyjka będzie przy porodzie czy to ma jakiś wpływ?

Kiedy cię wypiszą do domu?

Wiesz to chyba nie ma roznicy przy porodzie czy jest tylozgiecie 😃, Ale nie pytalam o to lekarza.  Trafilam do szpitala ze skurczami i troche malo w ciagu dnia sie dziecko ruszalo i dlatego mnie zatrzymali. U mnie tez jest cukrzyca. Chca mnie obserwowac. Nie wiem kiedy mnie wypisza bo wlasciwie 13 mialam przyjsc na usg prenatalne i mialam miec jakos 18. 04 cesarke lub porod wywolany.

• Mamusie
17 minut temu, Anka 32 napisał:

Wiesz to chyba nie ma roznicy przy porodzie czy jest tylozgiecie 😃, Ale nie pytalam o to lekarza.  Trafilam do szpitala ze skurczami i troche malo w ciagu dnia sie dziecko ruszalo i dlatego mnie zatrzymali. U mnie tez jest cukrzyca. Chca mnie obserwowac. Nie wiem kiedy mnie wypisza bo wlasciwie 13 mialam przyjsc na usg prenatalne i mialam miec jakos 18. 04 cesarke lub porod wywolany.

To może cię już zostawią na oddziale!👍

Ja dzisiaj okropnie niedobrze mi jakoś strasznie maskara

• Mamusie
1 godzinę temu, Klaudia91d napisał:

Może organizm przygotowuje się do porodu i potrzebuje więcej wypoczynku. 😊obciążony organizm sama waga dzidziusia tez robi swoje. Ja nie sadze kwiatów na tarasie a w domu poproszę kogoś , żeby mi podlewał 😊 masz racje , ze z pogoda może być lipa 🤷‍♂️ A gdzie planujecie jechać na wakacje ? Ten bon turystyczny co dostaniemy to musimy w tym roku wykorzystać kojarzysz? U mnie rodzice maja domek na mazurach i chyba wyładujemy tam na miesiąc. 🙂 a w razie w zawsze możemy pojechać do nich do domu jak będzie gorsza pogoda. Ja wole jechać na domek bo nie wytrzymam z nimi miesiąca pod jednym dachem 😅 

Mazury ale super 🙂 jak nie chcesz to możemy jechać za Ciebie 🤣 my we wrześniu pojedziemy chyba na wyspę Sobieszewska do domku sobie gdzieś jak będzie można żeby stare śmieci w Trójmieście odwiedzić. Mój kolega ze studiów akurat też w sierpniu będzie miał maluszka 🙂

U nas dzisiaj była położna na patronazu. Młody juz 3320, więc ładnie przybiera średnio 20g na dobę 🙂 żółtaczka też schodzi bo przy wyjściu ze szpitala bilirubina była trochę ponad 8, a dzisiaj 7,2 więc wszytko pięknie 🙂

Młody od wczoraj już tylko na cycu, mleko czasem jak skończy aż leje się po policzku, więc chyba dochodzimy w końcu do dobrej laktacji ❤️ jeszcze tylko sutki muszę dojść do siebie, ale przystawiamy się dobrze, tylko bródkę mam poprawiać malemu bo czasem oszukuje 😉

krocze też ponoć wygląda bardzo dobrze, piersi uszkodzone, no ale tego całkiem unikać się nie da, musimy to przetrwać 😁

teraz muszę się jakoś dodzwonić do przychodni, żeby umówić nas do pediatry. Mam nadzieję że będzie termin jeszcze najpóźniej w przyszłym tyg, póki mąż ma wolne 🙂

4 minuty temu, Enigma91 napisał:

Mazury ale super 🙂 jak nie chcesz to możemy jechać za Ciebie 🤣 my we wrześniu pojedziemy chyba na wyspę Sobieszewska do domku sobie gdzieś jak będzie można żeby stare śmieci w Trójmieście odwiedzić. Mój kolega ze studiów akurat też w sierpniu będzie miał maluszka 🙂

U nas dzisiaj była położna na patronazu. Młody juz 3320, więc ładnie przybiera średnio 20g na dobę 🙂 żółtaczka też schodzi bo przy wyjściu ze szpitala bilirubina była trochę ponad 8, a dzisiaj 7,2 więc wszytko pięknie 🙂

Młody od wczoraj już tylko na cycu, mleko czasem jak skończy aż leje się po policzku, więc chyba dochodzimy w końcu do dobrej laktacji ❤️ jeszcze tylko sutki muszę dojść do siebie, ale przystawiamy się dobrze, tylko bródkę mam poprawiać malemu bo czasem oszukuje 😉

krocze też ponoć wygląda bardzo dobrze, piersi uszkodzone, no ale tego całkiem unikać się nie da, musimy to przetrwać 😁

teraz muszę się jakoś dodzwonić do przychodni, żeby umówić nas do pediatry. Mam nadzieję że będzie termin jeszcze najpóźniej w przyszłym tyg, póki mąż ma wolne 🙂

Jak lato będzie ładne to mogę i dwa miechy tam siedzieć na Mazurach gorzej jak będzie padać 😅 na wyspie jest pięknie , często tam jeździmy powdychacie trochę jodu 😊 Ja chciałabym w góry ale to wyjdzie u nas bardziej spontan i zobaczymy jak malutka. Cieszę się, ze u Was wszystko pięknie się układa. Zazdroszczę bo już i poród i te najtrudniejsze dni za Tobą ❤️ Jak się nie bałam to od dziś bardzo boje się pobytu w szpitalu samej, porodu ... chciałabym być już po tak jak Ty.  Najważniejsze , ze masz mleczko i dotarliście się z karmieniem. A jak Ty się czujesz w roli mamusi ? Często w nocy mały budzi czy jest grzeczny ? 

• Mamusie
2 godziny temu, Agnieszka5g napisał:

To może cię już zostawią na oddziale!👍

Ja dzisiaj okropnie niedobrze mi jakoś strasznie maskara

Chyba jednak jutro mnie wypisza do domu 😃 Wyniki KTG sa super. 

Czesto na porod tak jest. Niedobrze czasem nawet wymioty. 😱

• Mamusie
3 godziny temu, Klaudia91d napisał:

My planujemy jechać tu w okolice na Kociewie. Bon turystyczny chyba możemy go wykorzystać w ciągu 2 lat

19 minut temu, Anka 32 napisał:

Zobaczymy co tam jutro na wizycie będzie słychać 😊

• Mamusie
11 minut temu, ewon napisał:

Hej 

My rozpakowane w szpitalu byłam o 7.45 o 11 wzięli mnie na oddział, że nie miałam świeżej morfologii musiałam czekać na wyniki. 

G 14:01 przyszła na swiat Marta  3350g 52cm

Gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️ , ale super. 

Jak sie czujecie ? Ja tez juz chce 😍

• Mamusie
2 godziny temu, Klaudia91d napisał:

Jak lato będzie ładne to mogę i dwa miechy tam siedzieć na Mazurach gorzej jak będzie padać 😅 na wyspie jest pięknie , często tam jeździmy powdychacie trochę jodu 😊 Ja chciałabym w góry ale to wyjdzie u nas bardziej spontan i zobaczymy jak malutka. Cieszę się, ze u Was wszystko pięknie się układa. Zazdroszczę bo już i poród i te najtrudniejsze dni za Tobą ❤️ Jak się nie bałam to od dziś bardzo boje się pobytu w szpitalu samej, porodu ... chciałabym być już po tak jak Ty.  Najważniejsze , ze masz mleczko i dotarliście się z karmieniem. A jak Ty się czujesz w roli mamusi ? Często w nocy mały budzi czy jest grzeczny ? 

Powiem Ci że super 🙂 kocham go całym sercem i mimo bolących uszkodzonych trochę sutków, które bolą przy każdym karmieniu, mimo zmęczenia czasem to on wszytko wynagradza 🙂

W nocy wybudza się koło 3 i 6 jak na razie więc nie możemy narzekać 🙂

Godzinę temu, Anka 32 napisał:

Super, to jeszcze trochę w domu odpoczniesz 🙂 tak organizm często się oczyszcza przed 

33 minuty temu, ewon napisał:

Hej 

My rozpakowane w szpitalu byłam o 7.45 o 11 wzięli mnie na oddział, że nie miałam świeżej morfologii musiałam czekać na wyniki. 

Super moja imienniczka już na świecie ❤️ to wymiary zbliżone do Alexa 🙂

pieknie dużo siły życzę teraz i daj znać jak dojdziesz do siebie 🙂

• Mamusie
46 minut temu, ewon napisał:

Hej 

Moje gratulacje 🎉 jak się czujesz ? Jak poród?

• Mamusie

Dziękuję dziewczyny. 

Po 8 godz dopiero wstawałam, ale niestety wymiotowałam. Mała cały czas przy cycu 🙈 - nawet położne powiedziały że mi współczują,bo mała tylko pół godziny wytrzymała beze mnie 🙉 a chciały ja zabrać na 3godz zebym pospała. Zdążyłam się tylko umyć 😂 .

jestem mega zmęczona ale szczęśliwa. 

• Mamusie
10 godzin temu, ewon napisał:

Dziękuję dziewczyny. 

Po 8 godz dopiero wstawałam, ale niestety wymiotowałam. Mała cały czas przy cycu 🙈 - nawet położne powiedziały że mi współczują,bo mała tylko pół godziny wytrzymała beze mnie 🙉 a chciały ja zabrać na 3godz zebym pospała. Zdążyłam się tylko umyć 😂 .

Ale już po to najważniejsze ! Ja właśnie czekam na wizytę do dr ale.cos czuje że postępu porodu chyba nie ma . Mną już targają emocje dzisiaj przy śniadaniu popłakałam się bez powodu maskara. Ja naprawdę mam już dosyć głowa mnie boli źle się czuje i nie mogę jeść dużo rzeczy bo chore dziąsła. Dziewczyny powiedzcie mojemu synowi żeby już wychodził 😁

• Mamusie
10 godzin temu, ewon napisał:

Dziękuję dziewczyny. 

Ale super. Mala jest sliczna. Jeszcze raz gratuluje ❤️

• Mamusie

A ja czekam na decyzje czy moge isc do domu. Wczoraj myslalam, ze sacza Mi sie delikatnie wody Test paskowy wykazal inny kolor. Polozna chciala dokladnie zbadac czy ta woda ciekla i przyznam, ze to troche bolalo. Po tym badaniu zaczelam plamic. Dzisiaj pokazaly sie na ktg delikatne skurcze tak miedzy 60 a 75 i 2 razy 100. Mam bole w Dole brzucha jak na okres. Zrobili mi dokladniekszy Test i to nie wody plodowe.  

• Mamusie
22 godziny temu, Klaudia91d napisał:

Hejo dziewczyny , ja dziś po ktg wyszło dobrze , martwiłam się bo wczoraj wieczorem mało się wiercila w brzuszku 😊 budziłam się w nocy i tez słabo ja czułam. Oczywiście skurczów nie widać. W piątek mam ostatnia wizytę u lekarza. I czekam cały czas na telefon ze szpitala kiedy mam przyjechać na to wywołanie, max za tydzień powinni dzwonić. Dopiero pakuje torbę, przyszedł wózek w końcu. 🥰 czeka w kartonie na złożenie. Martwiłam się, ze zostaniemy bez wózka bo jakieś opóźnienia mieli. Zrobiłam ostatnie zamówienia rzeczy malej i wszystko już chyba mamy. Wyprawka skończona! 🏆🙂 ja piorę ostatnie ciuszki, prasuje wydaje mi się , ze robię to dość późno 😅 a jak u Was wyprawki skończone ? Wszystko czeka ? 

No to tak jak u mnie z tymi ruchami, coraz słabsze i naprawde musze sie postarać, żeby sie mautka poruszała, ale ponoć to normalne. Też dzisiaj idę na ktg więc zobaczymy. Ale tak jak u Ciebie zero skurczy jedynie dzisiaj waga moja spadla o 1,1 kg😉. No cóż czekamy... 

A wyprawka już dawno gotowa, teraz z tymi opuchniętymi dłońmi to już bym nic nie wyprasowała.

• Mamusie
16 godzin temu, ewon napisał:

Hej 

Ale super, że możesz się już nią cieszyć!Gratulacje! Szybkiego powrotu do domku❤️

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży