Skocz do zawartości

Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży

Mynia98

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
19 minut temu, Klaudia91d napisał:

Dzięki dziewczyny ufff już po badaniu z dzidzia wszystko dobrze , zaczyna mi się jakaś infekcja 😕taki objaw te upławy . To nie wody ufff 😊 zawsze jakieś niespodzianki. Mała ma 800 gram a to 24 tydz i 2 dzień 😍

Cieszę się że wszystko dobrze. O to duża dziewczynka jak na ten tydzień 💕

• Lubię to! 1

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
23 minuty temu, Klaudia91d napisał:

Dzięki dziewczyny ufff już po badaniu z dzidzia wszystko dobrze , zaczyna mi się jakaś infekcja 😕taki objaw te upławy . To nie wody ufff 😊 zawsze jakieś niespodzianki. Mała ma 800 gram a to 24 tydz i 2 dzień 😍

Super ważne że nie wody 🙂 weźmiesz globulki i będzie wszystko dobrze 🙂 ja na samym początku miałam kilka plamek krwi wieczorem, a wcześniej piesek mi na brzuch skoczył i byłam wystraszona że z tego a też się okazał jakiś początek infekcji. Kazala mi gin 3 dni globulkę wziąć i już było wszytko git 🙂

I jaka piękna waga 🙂 ja już czekam co usłyszę w piątek, spodziewam się z 1500g

🙂

Edytowane przez Enigma91

13 minut temu, Enigma91 napisał:

Super ważne że nie wody 🙂 weźmiesz globulki i będzie wszystko dobrze 🙂 ja na samym początku miałam kilka plamek krwi wieczorem, a wcześniej piesek mi na brzuch skoczył i byłam wystraszona że z tego a też się okazał jakiś początek infekcji. Kazala mi gin 3 dni globulkę wziąć i już było wszytko git 🙂

I jaka piękna waga 🙂 ja już czekam co usłyszę w piątek, spodziewam się z 1500g

🙂

A który masz tydzień ? Uhuhu to kawał dzidziola 🥰 a czekasz na chłopaczka czy dziewczynkę ? Na kiedy termin ? Te infekcje to jakaś masakra tez miałam wcześniej 🤷‍♂️ 

• Mamusie
11 minut temu, Klaudia91d napisał:

A który masz tydzień ? Uhuhu to kawał dzidziola 🥰 a czekasz na chłopaczka czy dziewczynkę ? Na kiedy termin ? Te infekcje to jakaś masakra tez miałam wcześniej 🤷‍♂️ 

Jutro zaczynam 29tc. Chłopczyk, na ostatniej wizycie 26+2 miał 1100g. Ale my byliśmy z mężem oboje duzi więc mnie nie dziwi że jest w górnej granicy siatki centylowej. Ja na szczęście tylko na początku i to też jakoś nie była pewna czy to już infekcja ale z racji plamek wolala zapobiegac 🙂 aleale przy dziewczynkach ponoć są częste infekcje. Nasza znajoma z obiema córeczkami miała całe 9 miesięcy co chwilę infekcje.

• Lubię to! 1

17 minut temu, Agnieszka5g napisał:

Mały Oliwierek 💕 w 27tc miał 900g a na USG genetyczne idę w 29tc zobaczymy ile będzie ważył 

Uuu No to rzeczywiście moja jakaś wielka, idę na wizytę do mojego ginekologa bardziej mu ufam z tym mierzeniem dzidzi wiec może rzeczywiście mniejsza 🥰 oo to jakoś jesteś z początku kwietnia terminowo 

• Mamusie
Godzinę temu, Klaudia91d napisał:

Super, ciesze sie bardzo. U mnie teraz 24+6 😀. Ostatnio tez sie balam ze wyplywaja mi delikatnie wody. Okazalo sie, ze tak reaguje na progesteron, ktory aplikuje   na noc . U mnie moja ginekolog sprawdza  papierkiem lakmusowym.  Piekna waga twojej dzidzi. ❤️ Pewnie moj maluszek tez juz tyle wazy 😍 

• Lubię to! 1

24 minuty temu, Enigma91 napisał:

Jutro zaczynam 29tc. Chłopczyk, na ostatniej wizycie 26+2 miał 1100g. Ale my byliśmy z mężem oboje duzi więc mnie nie dziwi że jest w górnej granicy siatki centylowej. Ja na szczęście tylko na początku i to też jakoś nie była pewna czy to już infekcja ale z racji plamek wolala zapobiegac 🙂 aleale przy dziewczynkach ponoć są częste infekcje. Nasza znajoma z obiema córeczkami miała całe 9 miesięcy co chwilę infekcje.

Tez o tym słyszałam ze przy dziewczynkach te infekcje są częstsze. Ooo to już masz daleki tydzień zazdroszczę ❤️ Jak już dojdę do tego 30 tyg to będę spokojniejsza. Długo walczyliśmy bo 5 lat o ta ciąże i udało się w końcu dzięki in vitro dlatego trochę panikuje 😂 to tez kawał chłopa , będzie nam ciężko wyprzeć nasze dzieciaczki 😂

1 minutę temu, Anka 32 napisał:

Super, ciesze sie bardzo. U mnie teraz 24+6 😀. Ostatnio tez sie balam ze wyplywaja mi delikatnie wody. Okazalo sie, ze tak reaguje na progesteron, ktory aplikuje   na noc . U mnie moja ginekolog sprawdza  papierkiem lakmusowym.  Piekna waga twojej dzidzi. ❤️ Pewnie moj maluszek tez juz tyle wazy 😍 

Oo to mamy podobny etap ciąży 🥰 kiedy masz wizytę ? Noo dzidziole jedbak szybko bardzo rosną. Kupię sobie te papierki albo te wkładki bo nie ma się co stresować , dobrze mieć w domu takie coś. 😉

• Mamusie
3 minuty temu, Klaudia91d napisał:

Tez o tym słyszałam ze przy dziewczynkach te infekcje są częstsze. Ooo to już masz daleki tydzień zazdroszczę ❤️ Jak już dojdę do tego 30 tyg to będę spokojniejsza. Długo walczyliśmy bo 5 lat o ta ciąże i udało się w końcu dzięki in vitro dlatego trochę panikuje 😂 to tez kawał chłopa , będzie nam ciężko wyprzeć nasze dzieciaczki 😂

O Klaudia to tak jak my z mezem. Tez walczylismy o dzidziusia i dzieki in vitro sie udalo ❤️. Mielismy w sierpniu transfer. Gdzie sie leczyliscie? My z mezem w Invicta Gdansk😀 Ja tez teraz czasami panikuje 😃 tak to juz jest . Ale szczescie ogromne 😍😍😍Ciagle sie cieszy z mezem, ze sie udalo. Ja tez Bede spokojniejsza w 30 tygodniu. 

• Mamusie
4 minuty temu, Klaudia91d napisał:

Oo to mamy podobny etap ciąży 🥰 kiedy masz wizytę ? Noo dzidziole jedbak szybko bardzo rosną. Kupię sobie te papierki albo te wkładki bo nie ma się co stresować , dobrze mieć w domu takie coś. 😉

Ja tez chcialam kupic, ale w kilku aptekach nie mieli. Chyba przez Internet bym musiala zamowic te papierki. U mnie za kazdym razem ginekolog sprawdza tym papierkiem. Teraz mam wizyte 18.01 i przy okazji badanie cukru. Normalnie wizyty mialam co 4 tygodnie, ale od 18.01 Bede miec co 2 tygodnie wizyty. Tez tak masz? 

13 minut temu, Anka 32 napisał:

O Klaudia to tak jak my z mezem. Tez walczylismy o dzidziusia i dzieki in vitro sie udalo ❤️. Mielismy w sierpniu transfer. Gdzie sie leczyliscie? My z mezem w Invicta Gdansk😀 Ja tez teraz czasami panikuje 😃 tak to juz jest . Ale szczescie ogromne 😍😍😍Ciagle sie cieszy z mezem, ze sie udalo. Ja tez Bede spokojniejsza w 30 tygodniu. 

Oooo to ja mieszkam w Gdańsku a robiłam cała procedurę w Gdyni w Invimed 😂🥰  jesteśmy po takich samych przejściach. Udało się Wam za pierwszym razem ? Ja miałam transfer 10 sierpnia 😂 my tez z mężem szalejemy ze szczęścia ale tylko coś się dzieje i ja już mam panikę 🥰 już w sumie mamy takie dalekie ciąże i duże dzidziusie ze już musi być dobrze. 

15 minut temu, Anka 32 napisał:

Ja tez chcialam kupic, ale w kilku aptekach nie mieli. Chyba przez Internet bym musiala zamowic te papierki. U mnie za kazdym razem ginekolog sprawdza tym papierkiem. Teraz mam wizyte 18.01 i przy okazji badanie cukru. Normalnie wizyty mialam co 4 tygodnie, ale od 18.01 Bede miec co 2 tygodnie wizyty. Tez tak masz? 

Ja dziś szukałam tych wkładam lub papierków i nie ma nigdzie zamówię jutro z neta, będzie mniej paniki jakby. Może tez bardziej przydadzą się pod koniec ciąży 😊 ja mam wizytę 12.01 i kolejna po 3 tygodniach i na razie tak chodzę co 3 tyg. Nie wiem od kiedy będzie chciał mnie oglądać częściej 🤷‍♂️ Fajnie będziesz spokojniejsza jak wizyta co 2 tyg. 🥰

• Mamusie
49 minut temu, Klaudia91d napisał:

Tak już zaczyna być w głowie spokojniej 🙂 ojeojej to super że po takim czasie się udało w końcu gratulacje tym bardziej 🙂

tak kawał, ale ja miałam wagę urodzeniową 4500, mąż też powyżej 3800 mówiła teściowa, więc może mieć to w genach 😉 ale u nas obstawiam tak 3500-3800, bo ja jednak byłam po terminie 2 tygodnie 😉

My pewnie będziemy się rozpakowywać 38tc coś czuję, jak będzie dalej tak rosnąc. 

Mam cukrzycę ciążowa, duże dziecko tydzień do przdu nawet 10dni czasem wychodzi i termin na niedzielę wielkanocną, więc podejrzewam, że będą chcieli wywoływać jak się sam nie ogarnie.

no z tym wypchaniem zobaczymy jak byłam długa więc nie było tak źle 😉 na szczęście moja ginekolog jak zobaczyła 1100 ostatnio i powiedziałam jej ile ja z mężem ważyłam że jeżeli będzie duży bobas to mam się nie martwić bo omówimy sobie wszystkie możliwości i jeżeli uznany obie że nie dam rady to wypisze mi skierowanie na cc. Nie chcę, dalej chce sn, ale daje to jednak spokój w głowie jak wiem, że jeżeli okaże się bobas wielki to dopuszcza taka opcję a nie będzie za wszelką cenę kazała mi próbować 🙂

Edytowane przez Enigma91

• Mamusie
Godzinę temu, Klaudia91d napisał:

My też 6 lat walki in vitro 3 transfer❤️

Tak ma 04.04 termin z USG na 01.04

57 minut temu, Anka 32 napisał:

Ja miałam transfer w lipcu w Invicta Gdańsk

Widzę babeczki że mieszkamy blisko siebie co za zbieg okoliczności i jeszcze po in vitro

• Lubię to! 1

• Mamusie
50 minut temu, Klaudia91d napisał:

Oooo to ja mieszkam w Gdańsku a robiłam cała procedurę w Gdyni w Invimed 😂🥰  jesteśmy po takich samych przejściach. Udało się Wam za pierwszym razem ? Ja miałam transfer 10 sierpnia 😂 my tez z mężem szalejemy ze szczęścia ale tylko coś się dzieje i ja już mam panikę 🥰 już w sumie mamy takie dalekie ciąże i duże dzidziusie ze już musi być dobrze. 

Nam sie udalo w 3 transferze 😍. Gdansk jest bardzo piekny. Wrocimy na100 % Po rodzenstwo 😍. Ja tez mysle, ze juz na tym etapie musi nam sie udac ❤️    

• Mamusie
51 minut temu, Klaudia91d napisał:

Ja dziś szukałam tych wkładam lub papierków i nie ma nigdzie zamówię jutro z neta, będzie mniej paniki jakby. Może tez bardziej przydadzą się pod koniec ciąży 😊 ja mam wizytę 12.01 i kolejna po 3 tygodniach i na razie tak chodzę co 3 tyg. Nie wiem od kiedy będzie chciał mnie oglądać częściej 🤷‍♂️ Fajnie będziesz spokojniejsza jak wizyta co 2 tyg. 🥰

Tak bede spokojniejsza co 2 tygodnie. Bardzo sie ucieszylam, ze tak czesto 😃 

• Mamusie
4 minuty temu, Anka 32 napisał:

Nam sie udalo w 3 transferze 😍. Gdansk jest bardzo piekny. Wrocimy na100 % Po rodzenstwo 😍. Ja tez mysle, ze juz na tym etapie musi nam sie udac ❤️    

My tez pewnie wrócimy po córeczkę 💕 chciałabym do roku od urodzenia zajść w drugą ciążę.

Ja chodzę na wizyty tak co 3 tyg

• Mamusie
14 minut temu, Agnieszka5g napisał:

Widzę babeczki że mieszkamy blisko siebie co za zbieg okoliczności i jeszcze po in vitro

Ale fajnie ciesze sie, ze nam sie udalo ❤️😍

Ja z Niemiec jezdzilam do invicty w Gdansku. Jestem bardzo zadowolona z tej kliniki 💞

U jakiego lekarza sie leczylas? Ja U pana Dr Stenc... I pana Dr Hajdusian...  Mialysmy podobnie transfer robiony 😃  Moze nawet kiedys sie mialysmy w Invicta 😉

• Mamusie
3 minuty temu, Agnieszka5g napisał:

My tez pewnie wrócimy po córeczkę 💕 chciałabym do roku od urodzenia zajść w drugą ciążę.

Ja chodzę na wizyty tak co 3 tyg

No my z mezem tez tak planujemy po 1,5 roku chcemy wrocic po siostrze lub brata ❤️ 

Cześć dziewczyny, piszecie ze już prawie wszystko macie dla maluszków, wiec proszę was o radę - jaka wanienkę warto kupić? Myślałam ze będzie to łatwy zakup a tutaj się okazuje ze albo klasyczna, albo silikonowa składana i do tego są jeszcze takie nakładki na których bobas może sobie leżeć - nie mam pojęcia co wybrać? Te nakładki wyglądają ciekawie ale czy to się w  praktyce stosuje? I czy warto kupić stojak czy nie? Mam w domu wannę i bez stojaka to chyba myje się malucha w stałym zgarbieniu ale z drugiej strony ten stojak nie wyglada dobrze, niezbyt stabilnie nawet. Macie jakieś rady? 

10 godzin temu, Agnieszka5g napisał:

Pięknie , ze nam się udało 🥰 zbieg okoliczności ogromy. Zawsze raźniej razem przejść przez ten czas oczekiwania na dziszie. Nam tez została jedna blastka i chciałabym wrócić po roku po nią do kliniki, ciekawa jestem po jakim czasie klinika daje zgodę na podanie zarodka po urodzeniu 🤷‍♂️🥰

8 godzin temu, Paulutka napisał:

Cześć dziewczyny, piszecie ze już prawie wszystko macie dla maluszków, wiec proszę was o radę - jaka wanienkę warto kupić? Myślałam ze będzie to łatwy zakup a tutaj się okazuje ze albo klasyczna, albo silikonowa składana i do tego są jeszcze takie nakładki na których bobas może sobie leżeć - nie mam pojęcia co wybrać? Te nakładki wyglądają ciekawie ale czy to się w  praktyce stosuje? I czy warto kupić stojak czy nie? Mam w domu wannę i bez stojaka to chyba myje się malucha w stałym zgarbieniu ale z drugiej strony ten stojak nie wyglada dobrze, niezbyt stabilnie nawet. Macie jakieś rady? 

To ja tez się chętnie dowiem z ta wanienka czy ten stojak jest okej🙂kurcze ja mam dopiero zrobiona listę co mam kupić kilka ciuszków i nic więcej.  każda rada mi się przyda. A jak z ciuszkami kupujecie dużo ba 56 czy raczej na 62 ? A i do szpitala zabieracie kocyk do owinięcia dzidzi czy kupujecie ten rożek ? 

• Admin changed the title to Kwietnióweczki🤰 | Forum o ciąży