Skocz do zawartości

nika31

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Dalkaaa napisał:

Hej dziewczyny ! Fajnie,

ze Was znalazłam 😉 Wczoraj wkroczyłam w 18 tydzień, jutro mam wizytę moze już dowiem się jaka płeć dzidziusia 🙂  a jak tam u Was? Juz wiecie ?  

Hej. Ja kończę 17 tydzień. U mnie prawdopodobnie dziewczynka ale na połówkowych zobaczymy czy nic nie urosło 😁 

• Odpowiedzi 174
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

Cześć Dziewczyny 

Jestem Iza , cieszę się że znalazłam tą grupę:)

Jestem aktualnie w 19 tyg.

Na pierwszych prenatalnych lekarz sugerował 80 % dziewczynkę - meeega radość bo mam 2 chłopców 🤭

Ale mój lekarz prowadzący w 16 tyg na wizycie powiedział, że jeszcze jest za wcześnie na stwierdzenie płci dla niego.... i zaczęłam się zastanawiać jak to było u was? Czy płeć zgadza się z badaniami prenatalnymi w 1 trymestrze?

Druga kwestia: Kompletujecie pomału wyprawkę? Bo głosy oczywiście " za wcześnie " to standard , a ja mam łożysko przodujące przynajmniej na ten moment więc ryzyko wcześniejszego porodu jest bardzo realne + leżenie w szpitalu także.... Więc chciałam zbierać już najważniejsze rzeczy. 

A jak jest u was?

Cześć. U mnie 17 tydzień.

Może na połówkowym zdradzi lekarz jaka płeć. Nie mogę się doczekać ❤️

To jest moja pierwsza ciąża. I już zorganizowałam łóżeczko udało mi się dostać pieluchy(1) (5paczek) za dwie czekolady 😛 mam już stojak do wanienki 😂 i parę ciuszków.

• Lubię to! 1

Cześć dziewczyny, dostałam już wyniki testu nifty. Okazało się że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego ryzyka zd ani innych chorób. Jestem bardzo szczęśliwa. No i będzie następny chłopak. Mam już 3 latka, więc miałam cichą nadzieję że będzie dziewczynka. Ale jednak chłopczyk. Pomimo to cieszymy się bardzo że wszystko jest dobrze i że będzie zdrowy. 

12 godzin temu, Truskaweczka napisał:

Cześć dziewczyny, dostałam już wyniki testu nifty. Okazało się że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego ryzyka zd ani innych chorób. Jestem bardzo szczęśliwa. No i będzie następny chłopak. Mam już 3 latka, więc miałam cichą nadzieję że będzie dziewczynka. Ale jednak chłopczyk. Pomimo to cieszymy się bardzo że wszystko jest dobrze i że będzie zdrowy. 

To super .Gratuluję. Jestem sierpniową mamą dziś otrzymałam wyniki testów pappa. Mogę wiedzieć dlaczego robiłaś nifty.Putam bo też się zastanawiam. Lekarz mówi że nie mam się czym martwić i nie muszę robić ale trochę się boję. Mam 42 lata to drugie dziecko i ryzyko wyszło minimalne. Na USG wszystko bardzo dobrze. Tylko ten test mnie martwi bo ryzyko 1do 550 ale lekarz mówi że to tylko statystyki i mam się nie martwić. Może jest tu mama w podobnym wieku

Hej Przyszłe Mamy!

Sama doskonale wiem ile wysiłku wkładamy w przygotowanie i zaplanowanie wyprawek dla naszych maluchów. Udzielam się w wielu różnych grupach rodzicielskich i czas mija, a kobiety nadal mają te same dylematy - bez względu na to czy to pierwsze dziecko czy kolejne. Wciąż padają te same pytania o różne akcesoria, wciąż przekopujemy Internet. A gdyby zebrać to wszystko w jednym miejscu? Zwłaszcza teraz, w dobie pandemii, gdy większość kupujemy w sieci, w oparciu o Internetowe opinie, przydałoby się takie narzędzie. Ja sama spędzałam dosłownie całe dnie na googlowaniu najróżniejszych rzeczy, opinii i opisów. Dlatego założyłam grupę na FB, w której powstanie wielka wyprawkowa lista wraz z dyskusjami na temat konkretnych akcesoriów - a czy to potrzebne, czy lepsze droższe czy można zaoszczędzić, czy firma taka, a może inna, a może gdzieś jakaś promocja? To wszystko w grupie, gdzie administracja zakłada ogólne posty do dyskusji, ale możliwe jest tez dodawanie postów przez użytkowników. Te najciekawsze i wnoszące najwięcej opinii zostaną podlinkowane w katalogu, dzięki czemu kolejne mamy łatwo do nich dotrą nawet po długim czasie - bez użycia lupki, z poziomu tworzenia swojej własnej listy z wyprawką. Jedyne takie miejsce, gdzie krok po kroku będzie można odznaczać kolejne punkty na swojej checkliście 😉 Wszystko to będzie możliwe tylko dzięki udziałowi jak największej grupy mam. Piszę u Was, ponieważ dla Was to teraz temat bieżący, więc być może będziecie chętne utworzyć taką społeczność?

Serdecznie Was zapraszam do grupy WYPRAWKOWO - Najlepsza grupa o kompletowaniu wyprawki! 

Do zobaczenia 😉

• Dzięki! 1

Hej mamuśki, jak tam u Was?😍

U nas nieźle, 19tc i brzuch rośnie jak szalony... Jestem w szoku, bo jeszcze 2 tygodnie temu martwiłam się, że nic nie widać, a teraz dosłownie z dnia na dzień robi się coraz większa piłka😅  

W zeszłym tygodniu miałam wizytę kontrolną i dostałam skierowanie na USG połówkowe- na 15 marca... I stąd moje pytanie- czy to nie za późno? Według OM będzie to 22 tydzień (21+5) więc tak naprawdę w ostatniej chwili, zastanawiam się czy nie pójść prywatnie wcześniej, co o tym myślicie? 

@WydzierganaMama super pomysł, wysłałam już prośbę o dołączenie do grupy☺️

23 godziny temu, RiriLala napisał:

😍

😅USG połówkowe- na 15 marca... I stąd moje pytanie- czy to nie za późno? Według OM będzie to 22 tydzień (21+5) więc tak naprawdę w ostatniej chwili, zastanawiam się czy nie pójść prywatnie wcześniej, co o tym myślicie? 

☺️

Ja zamierzam też iść w 22 tyg. żeby dziecko było duże i lekarz mógł dokładnie zbadać 🙂 a pójdę prywatnie 🙂 gdzieś czytałam że im później tym lepiej.

RiriLala: ja zamierzam też iść w 22 tygodniu. Żeby dziecko było duże i lekarz mógł dokładnie zbadać. Pójdę prywatnie 🙂

Moje koleżanki też chodziły na połówkowe w 22 tyg. ciąży 🙂 a jak się czujesz? U mnie też brzuszek już jest większy. Ale pod kurtką jeszcze nie widać 🙂 

W dniu 22.02.2021 o 12:37, asia-175 napisał:

RiriLala: ja zamierzam też iść w 22 tygodniu. Żeby dziecko było duże i lekarz mógł dokładnie zbadać. Pójdę prywatnie 🙂

Moje koleżanki też chodziły na połówkowe w 22 tyg. ciąży 🙂 a jak się czujesz? U mnie też brzuszek już jest większy. Ale pod kurtką jeszcze nie widać 🙂 

A dzięki, całkiem dobrze, od kilku dni coś pobolewają mnie zęby, wypadałoby się wybrać do dentysty w najbliższym czasie, ale trochę to odwlekam, bo panicznie boję się stomatologów🤣 Generalnie wszystko przebiega raczej książkowo, tzn pierwszy trymestr dokuczliwe objawy, nudności itp itd, a drugi trymestr jak nowonarodzona😅 Czasem łapie mnie zgaga i to w sumie na tyle... Przyjmuję femibion 2 i magnez dodatkowo. A Ty jak się czujesz? Mam nadzieję, że równie dobrze 🙂

Czesc dziewczyny. 😊 Jak sie czujecie? U mnie 22 tydzien i dzis akurat jade na połówkowe usg dopiero. Poki co nawet płci nie znam. Ruchy czuje coraz bardziej. To moja druga ciąża. Synek ma 13 miesiecy i w lipcu bedzie druga Nasza kruszynka 🥰❤  Ogolnie ciaze znoszę dobrze ale brzuch jak na 5 miesiac duuuzy. Smieje sie,ze do lipca to chyba pekne 🙈

20 godzin temu, Jestemwciąży napisał:

Hej dziewczyny. Jestem ciekawa czy już szykuje wyprawkę ?? Co już kupiłyście ? 🙃

Narazie nic nie kupowałam. Czekam na poznanie płci. No i jeśli będzie drugi synek to tak naprawdę bede musiala kupoc kosmetyki i pampersy. Cala reszte mam. 😊 W sumie mam niektóre rzeczy uniwersalne takze jeśli będzie córcia bede mogla założyć po synku. 😊

3 godziny temu, Kasiuniia napisał:

Narazie nic nie kupowałam. Czekam na poznanie płci. No i jeśli będzie drugi synek to tak naprawdę bede musiala kupoc kosmetyki i pampersy. Cala reszte mam. 😊 W sumie mam niektóre rzeczy uniwersalne takze jeśli będzie córcia bede mogla założyć po synku. 😊

To fajnie, będziesz miała z głowy dokupisz tylko to czego będzie brakowało. To moja pierwsza ciąża wiec ja muszę wszystko od podstaw, u nas będzie dziewczynka😉

5 godzin temu, Jestemwciąży napisał:

To fajnie, będziesz miała z głowy dokupisz tylko to czego będzie brakowało. To moja pierwsza ciąża wiec ja muszę wszystko od podstaw, u nas będzie dziewczynka😉

O to gratuluję. 😊 Ja jestem właśnie po wizycie i usg i bedzie drugi Synus 🥰😍❤ 

Cześć. 

RiriLala ja czuję się również dobrze. Dla mnie pierwszy i kawałek drugiego trymestru to był dla mnie dramat!! Teraz już w końcu nie męczą mnie te dolegliwości. W czwartek mam ginekologa. A 17.03 - połówkowe prywatnie. W końcu chciałabym wiedzieć co noszę ❤️

Jestemwciazy ja już mam wózek, łóżeczko, leżaczek i różne takie pierdoły 🤭😂

W dniu 12.11.2020 o 09:05, nika31 napisał:

Hejka! Są tu jakieś mamy z terminem na lipiec 2021?

Jestem to moja 4 ciążą mam trzech synów 19lat,16lat,i6 lat i teraz 4 uwaga córcia jestem mega szczęśliwa że nam się udało chociaż do końca w to nie wierzyłam że będziemy mieli córęczke. Chociaż wszystkie moje ciążę przebiegały bez problemów to ta czwarta jest trochę skomplikowana w 13 tygodni lekarz stwierdził łożysko bardzo nisko zakrawa całe ujście macicy w 17 tygodniu mało tego dowiedziałam się że mam skróconą szyjkę macicy jestem załamana chociaż staram się o tym nie myśleć 24 marca mam kolejną wizytę i badanie połówkowe zobaczymy czy coś się zmieniło czy nie czas strasznie mi się dłuży bo muszę dużo wypoczywać nie przemęczać się zero spacerów itp bardzo się boję A zarazem bardzo cieszę nie wiem jak to dalej będzie zobaczymy .

W dniu 12.11.2020 o 09:05, nika31 napisał:

Hejka! Są tu jakieś mamy z terminem na lipiec 2021?

Teraz, Jus6789 napisał:

Jestem to moja 4 ciążą mam trzech synów 19lat,16lat,i6 lat i teraz 4 uwaga córcia jestem mega szczęśliwa że nam się udało chociaż do końca w to nie wierzyłam że będziemy mieli córęczke. Chociaż wszystkie moje ciążę przebiegały bez problemów to ta czwarta jest trochę skomplikowana w 13 tygodni lekarz stwierdził łożysko bardzo nisko zakrawa całe ujście macicy w 17 tygodniu mało tego dowiedziałam się że mam skróconą szyjkę macicy jestem załamana chociaż staram się o tym nie myśleć 24 marca mam kolejną wizytę i badanie połówkowe zobaczymy czy coś się zmieniło czy nie czas strasznie mi się dłuży bo muszę dużo wypoczywać nie przemęczać się zero spacerów itp bardzo się boję A zarazem bardzo cieszę nie wiem jak to dalej będzie zobaczymy .

Tak jestem opisałam wyżej swój post to moja 4 ciążą 

• 2 tygodnie później...
20 godzin temu, asia-175 napisał:

Hej dziewczyny.  U mnie dziewczynka ❤️🥰inbound8778766410681920430.jpg

Gratuluję 🥰 u mnie bedzie drugi Synus 🥰 Jeszcze parę miesięcy i będą dzieciaczki z Nami 🥰

Edytowane przez Kasiuniia

W dniu 26.03.2021 o 22:34, asia-175 napisał:

Jak ten czas szybko leci 🥰

Imię już wybrane? 

Myslimy jeszcze. Aleksander bądź Julian. 😊 Synek straszy Maksymilian wiec chcialabym Julian. Końcówki imion takie same. Ale narzeczony bardziej za Aleksander. 😊 a U Ciebie imie wybrane ?

• Admin changed the title to Lipcóweczki🤰 | Forum o ciąży