Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

o jaka impreza 🙂 ja już urodzin nie robię:P znaczy matikowi roczek i potem dopiero jak podrosną 🙂 a tak to mi się nie chce:P Kub na roczek wybrał.... różaniec 😮

dziękujemy za życzenia 🙂

buziole 🙂

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂
Co u Was...jak Wasze Łobuziaki się miewają?
Moja Nadia ma 2 ząbki na dole 🙂 rozrabia, biega w łóżeczku jak szalona, wszystko musi sięgnąć, zrzucić, pogryźć co tylko ma w zasięgu rączek, jest taka żywa, że jak już zacznie sama chodzić to nie wiem co to będzie... 🙂
Gosiu i Kasiu spóźnione ale szczere życzonka urodzinowe dla Waszych Skarbów.....dużo, dużo zdrówka 🙂

• Mamusie
Kasiula odp.

Aby przygotować marchwiankę, należy umyć pół kilograma marchwi, odciąć zielone końce, obrać i pokroić na plasterki. Potem zalać litrem wody i gotować pod przykryciem do miękkości. Po wystudzeniu zmiksować i uzupełnić wodą aż do litra, dodać trochę soli i jeszcze raz zagotować. Podawać butelką ze smoczkiem o szerokim otworze. Marchwiankę można przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu doby. Można też przyrządzić marchwiankę z purée marchewkowego ze słoiczka, dodając taką samą objętość wody co przecieru. W porozumieniu z lekarzem można dodać do niej łyżeczkę świeżego masła.

Byłam z Matulcem u lekarza bo ten kaszel mnie do szału doprowadza.. i wiecie co się okazało? osłuchowo czysty, gardło czyste.. najprawdopodobniej kaszle od nadmiaru śliny bo... pcha się mu cała dolna szczena naraz:/ i stąd jego nerwowość ostatnio, humory i w ogóle... Co to dziecko musi przeżywać jak mu wszystkie zeby na raz idą???
Oby w miarę szybko poszło... bidul..

A no i zważyliśmy się w koszulce, spodenkach i bucikach mamy już... 10,5 kg łobuz mały wymęczony jeżdżeniem poszedł spać

a ja powiesiłam pranie, obiad ugotowałam wczoraj więc jest wpadłam zobaczyć czy ktoś jest.. ale pewnie pustki:P

Kachna!!! zdrowiej kobieto 🙂 i dzieci też! 😘

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂
Gosiu - Mateuszek 2kg cięższy od Nadii 🙂 Kawał chłopa 🙂
Ciekawe ile ważą inne nasze dzieciaczki z forum ......
A my codziennie pół dnia spędzamy na spacerku.... 🙂Nadia na powietrzu potrafi przespać nawet 4 godziny, a w domu śpi po pół godziny i budzi się niewyspana i marudzi i dokucza....więc korzystamy jeszcze z lata (chociaż ta pogoda jest taka sobie 😞)

Kaśka i jak tam? żyjecie???!!

No Anitko wyrósł mi Matik jak nie wiem 🙂 A nie widać po nim tej wagi:P w sumie to wysoki jest więc trochę się to gubi 😁

A co do spania to u nas tak jak u Magdy nie ważne czy dwór czy domek.. śpi jak mu pasuje 🙂 od 15 min do ponad 3 godz 🙂