Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
o kurde a czemu aż taką długą datę wam dali??czy oni są niepoważni

a nie macie gdzieś indziej alergologa? może w okolicach twoich rodziców ?

Anita mój też wstaje o 7 potem idzie spać o 9-10 wstaje o 12-30 potem koło 15 lub 17 idzie spać i wstaje po 18 potem kąpiel i o 19:20 kaszka na noc i śpi 😉 to jego rozkład dnia

jeśli zaśnie o 15 to wstanie o 17 😉

• Mamusie
Madziu to Twój Kamilek dość dużo śpi....Moja Nadia wstaje o 9.00, idzie spać ok 14.00 na spacerze śpi nawet 2 godzinki, ale w domu tylko tak ok pół godzinki i resztę dnia łobuzuje....ok 20.00. kąpiel, zjada kolacyjkę i nadal rozrabia, a zasypia po mleku z kaszką tak o 23.00.-24.00. Ja nie wiem skąd ona ma tyle energii..... Dzisiaj wstała trochę wcześniej bo o 7 to może trochę pośpi (mimo, że nie jesteśmy na spacerze).....
Skierowanie mam z sierpnia....obdzwoniłam chyba całą Warszawę...i nigdzie już do końca roku nie ma miejsc.....brakuje już ich od czerwca....a na nowy rok nie zapisują 😞 więc udało mi się zapisać na listopad....a tu za parę dni dzwoni pani, że nie będzie lekarki (alergolog - która przyjmuje dzieci do 3 roku życia) i wizyta jest przeniesiona na luty 2012r 😠 😠

aNITA NIESTETY W NASZYM PIĘKNYM KRAJU TAK WYGLĄDA DOSTNIE SIĘ Z DZIECKIEM DO LEKARZA SPECJALISTY...;/
(znów mi się Caps włączył 😠 mam za grube palce:P)

Co do spania to Anita ja nie wiem jak Nadia Ci tak wytrzymuje. Mi Matik owszem śpi baaardzo mało (ostatnio usypiam na siłę w dzień bo potem jest przemęczony i nie może spać w nocy) ale odpada już między 18-19... nie ma bata żebym go przetrzymała dłużej 😞
Właśnie go odłożyłam.. zapalę sobie i musze ogarnąć tren syf co zrobili jak zupę gotowałam.. noż rano zapierdzielałam z odkurzaczem i znów to samo 😠

• Mamusie
Już jestem skłonna iść prywatnie do alergologa ...dowiadywałam się 110 zł za wizytę 😞....gdyby to była jedna góra dwie wizyty to jeszcze bym się zdecydowała.....ale to będą pewnie ciągłe regularne wizyty i wtedy badania/testy też prywatnie/płatne..... 😞
Nie wiem skąd Nadia ma tyle energii.....cały dzień rozrabia, późno chodzi spać....dlatego taka z niej chudzinka....waży tylko 9200g.... Ostatnio jak byliśmy u znajomych to ich dzieci podczas wizyty zdążyły się ze 3 razy wyspać i najeść....a Nadia przez cały czas biegała, gadała..... 😜

• Mamusie
Anita ale możesz też iść prywatnie i każde badania od lekarza trzymać i potem jak będziesz mieć termin do alergologa na NFZ to jej pokażesz co zrobiłas prywatnie i ona potem cię prowadzi wcale nie musisz kontynuować tego prywatnie 🙂 idziesz na wizyte i mówisz ,że chcesz się dowiedzieć co i jak i mu mówisz ,że potem chcesz chodzić na kase chorych 🙂o ile dobrze pamietam to chodzisz co 3-4 tydz. ja tak chodziłam a teraz nie wiem jak jest 🙂
i gdyby lekarz ci wypisał jakie badania musisz zrobić to możesz iść do swojej przychodni ,żeby lekarz jeszcze raz ci napisał takie badania i wtedy robisz za free ja tak robiłam jak chciałam zaoszczędzić 😉 ☺️

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂 ale mnie tu dawno nie było 🙂 to znaczy ostatnio na brzuszku 🙂 ale z tego co widZe to mało dziewczyn tu zagląda. Trochę czytałam wasze posty, i widze że już wasze maluchy po mału zaczynają chodzić 😉 moja Nadia jeszcze nie zasuwa w tylko w chodziku 😉 później wiecej napisze - buziaki 😉

No nie wierzę!
Witaj Kamila!
pisz co u Ciebie? jak chłopcy? Nadusia? 🙂

czemu w ogóle nie zaglądałaś??? opiernicz się należy! :P

Mi Matik już na całego się rozchodził 🙂 daje radę nawet jak go naubieram na bałwanka 😁 hehehe

p.s. oklask na dobry początek 🙂

• Mamusie
GoGr napisał(a):
No nie wierzę!
Witaj Kamila!
pisz co u Ciebie? jak chłopcy? Nadusia? 🙂

czemu w ogóle nie zaglądałaś??? opiernicz się należy! :P

Mi Matik już na całego się rozchodził 🙂 daje radę nawet jak go naubieram na bałwanka 😁 hehehe
A widzisz Gosiu tak jakoś wyszło 🙂 Jakies 3 miesiące temu próbowałam sie zalogować ale miałam z tym problem 😞 a dziś sie udało 🙂
A ty pewnie teraz latasz za małym jak juZ sam śmiga bo wszędzie go pełno 🙂he he
Moja Nadia teraz przeziębiona jest ma katar i kaszel-zaraziła sie od chłopaków - starszy miał angine ropną a młodszy szkarlatynę 😞 na szczęście nie gorączkuje mała 🙂
Nadia ma 6 zębów, dalej ją karmię cycem 🙂 a tak to wszystko je co tylko dusza za pragnie 🙂 Do 10 m. Była bardzo grzeczna , a teraz pokazuje swoje nerwy 🙂o wszystko sie denerwuje 🙂 mały łobuziak z niej rośnie 😉 Uwielbia tańczyć tylko usłyszy muzykę i juZ tancuje , a to ma od 6 m. 🙂 kiedyś wam filmik wkleje 🙂
Ps. Witam nową koleżankę - przepraszam zapomniałam sie przywitać 😉
p.s. oklask na dobry początek 🙂

• Mamusie
Boże jak ten czas leci nasze maluchy nie długo rok skończą 🙂 a nie dawno były jeszcze w naszych brzuszkach 🙂
Najlepsze jest to ze ja jeszcze bym chciała być w ciąży i przeżyć następne narodziny hehe 😉 nie wiem co mnie wzięło ale tak mam od jakiegoś czasu 🙂- ale nie nie staram sie , juZ wystarczy to co mamy 🙂 4 to juZ naprawdę Było by dużo 🙂moZe kiedyś he he 🙂 nie zaprzeczam 😉

• Mamusie
Cześć Dziewczyny 🙂

Witaj Kamila 🙂 czyli nasze Nadusie mają po tyle samo ząbków (6) i tak samo - jeszcze same nie biegają 🙂....

Madziu chyba muszę zrobić tak jak mi radziłaś z tym alergologiem.... 🙂 A Kamilek super....On tylko chciał coś "posukać w safce" 🙂

Gosiu....moja Nadia jeszcze nie chodzi sama....ale też jak ją prowadzam za rączkę to chce włazić na każdy mebel/schodek/krzesło.... 😉

My jesteśmy u dziadków - zostaliśmy na cały tydzień...Nadia jest zachwycona kolorowymi listkami, a szczególnie liście klonowe podobają się jej - byłam dzisiaj z nią na spacerze....to normalnie turlała się w liściach 🙂