Skocz do zawartości

Listopad 2010 | Forum dla mam

magda123_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 8,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• magda123_m

2792

• gosia2301_m

1533

• sweety_m

427

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

buziaki dla Adrianka 😘

Emsi więzadełko może być problemem jedynie w kwestii wymowy niektórych literek.. nacina się go większym dzieciakom - moja kuzynka miała. a potem trzeba ćwiczyć ze szpatułką żeby się nie zrosło... a jak niby noworodek miałby ćwiczyć? 😮

co do martwienia się - młoda siksa ma rację 🙂 jeszcze wcześnie. Znam całą masę dzieciaków, które nie mówiły prawie nic do 4-5 roku życia a teraz się im buzia nie zamyka 🙂

hej

Mać jest na coś uczulony 😞 od jakiegoś czau był obsypany lekko ale to co się dzisiaj dzieje to masakra.. cały w czerwonych krostkach.. tylko nóżki czyste... byłam u lekarza ale zlała sprawę i powiedziała, że nie wie co to 🤢 dała jakiś syrop i tyle.. więc poszłam do jeszcze jednej babki (ciotka mnie wkręciła bo to zupełnie w innej przychodni) i ona pow, że to ewidentne uczulenie i biedul dostał zastrzyk... dzielny był bardzo. no i przynajmniej teraz śpi a nie drapie się.. gorzej, że ja nie mam pojęcia od czego mu się to wzięło 😞 masakra...

wczoraj w nocy go tak swędziało, że spać nie mógł, więc ja wisiałam nad nim i głaskałam go po główce. A on biedak popatrzył tak na mnie i powiedział "psepraszam mamo". A mi się go tak żal zrobiło, bo ile jego winy w tym, że go swędzi? mam nadzieję, że po tym odczulającym zastrzyku już mu przejdzie...

• Mamusie
gogr buziaczki dla Matiego bidulek bidroneczek taki 😞 u nas w gdansku wogole na pomorzu panuje gruzlica szkarlatyna i różyczka masakra jak tu dzieci puszczac w taka plage?????a moj Mati po2tyg w pon idzie do żłoba mam nadzieje ze nic nie przyniesie ech

magda123 napisał(a):
Gocha to zrób Mateuszkowi badania z krwi na alergie ale takie ogólne nie pamiętam nazwy ale one kosztują koło 30 zł. i one stwierdzą czy jest alergikiem czy nie i jak wam wyjdzie ,że jest to wtedy możesz mu zrobić na konkretne rzeczy.

on już miał robione te badania i nic nie wyszło...

• Mamusie
GoGr napisał(a):
magda123 napisał(a):
Gocha to zrób Mateuszkowi badania z krwi na alergie ale takie ogólne nie pamiętam nazwy ale one kosztują koło 30 zł. i one stwierdzą czy jest alergikiem czy nie i jak wam wyjdzie ,że jest to wtedy możesz mu zrobić na konkretne rzeczy.

on już miał robione te badania i nic nie wyszło...

to ja bym poszła z nim do dermatologa skoro miał badania na alergie i nic nie wyszło

• Mamusie
Tyle wam powiem ,że Marcel mi się strasznie rozchorował..ma straszną wysypkę na nóżkach,wewnątrz dłoni i na podniebieniu.W SOBOTE BYLIŚMY NA POGOTOWIU,ale przechlapana jest ta opieka doraźna na pogotowiu....myślałam że zejdzie pediatra a przyszedł ogólny i co mi przepisał????-to samo co mu sama w domu podawałam czyli wapno ,wit c i nurufen....Nawet mu w buzie nie zajrzał,a jak nalegałam to troszke mu usta rozchylił i powiedział,że mam mu przemywać solą emską.....A jak się nie poprawi to w pn mam iśc do pediatry...to chyba normalne!!!
wyszłam zła,bo myślałam że coś mu da mocniejszego na to podniebienie chociaz....Marcel nie chce jeść,więc dostaje tylko półpłynne produkty,budyń,jogurt i tak musi przeżyć te dni.... na drugi dzień krostki w buzi zmieniły kolor z żółto czerwonych na białe takie jak hmmm afty....??...latarka mu zajrzałam-a co!
strasznie nie daje sobie przemyć tą solą i jest walka 3 razy dziennie.....Najgorzej mu dokucza jednak gdy śpi ...potrafi się budzić co 15 minut z płaczem...więc nocki przechlapane....,zasypia tylko na ręcach...

magda123 napisał(a):
Kasia a może on ma tą chorobę bostońską?

mnie by też na bostonkę to wyglądało. a lekarz konował.. jak większość niestety:/

u nas wysypka ma p[odłoże wirusowe.. nie wiadomo od czego ale masa dzieciaków i dorosłych ma identyczną... po zastrzyku, syropach i smarowidłach powoli się zmniejsza no i młody się już tak nie drapie 🙂