Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A u nas dziś jakby ciut chłodniej 🙂 Słońce schowane i jest czym oddychać!!! 😁

joannawisn napisał(a):
Kamilka za 80 min.ależ jesteś u nas doceniana 😉 😜a sluchajcie dziewczyny jak wczoraj otworzyłam soczek z hippa marchew-jabłko troche dałam Soni a reszte do lodówki i jest zimny jak cholera to moge go podgrzać czy czekać aż sam dojdzie 😉?
Ja wszystko podgrzewam w mikrofali (w buteleczce, słoiczku). Nigdy bym na to nie wpadła bo przy Natalii używałam podgrzewacza ale jak byłyśmy w szpitalu to pielęgniarki tak właśnie podgrzewały mleczko i ja też teraz tak robię. A zdjęcie z kościoła mówi samo za siebie hehe 🙃

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):

joannawisn napisał(a):
Kamilka za 80 min.ależ jesteś u nas doceniana 😉 😜a sluchajcie dziewczyny jak wczoraj otworzyłam soczek z hippa marchew-jabłko troche dałam Soni a reszte do lodówki i jest zimny jak cholera to moge go podgrzać czy czekać aż sam dojdzie 😉?
Ja wszystko podgrzewam w mikrofali (w buteleczce, słoiczku). Nigdy bym na to nie wpadła bo przy Natalii używałam podgrzewacza ale jak byłyśmy w szpitalu to pielęgniarki tak właśnie podgrzewały mleczko i ja też teraz tak robię. A zdjęcie z kościoła mówi samo za siebie hehe 🙃

Moja gdzieś słyszała, że mikrofala zabija jakieś witaminy i podgrzewa wstawiając do naczynia z ciepłą wodą.

• Mamusie
“Ogrzewanie butelki w mikrofalówce wywołuje pewne zmiany w mleku. W mieszankach dla dzieci może to być strata pewnych witamin. W mleku odciągniętym z piersi matki zniszczeniu ulegają niektóre jego właściwości ochronne”

więcej - http://lepszezdrowie.info/mikrofala.htm

• Mamusie
admin napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

joannawisn napisał(a):

Moja gdzieś słyszała, że mikrofala zabija jakieś witaminy i podgrzewa wstawiając do naczynia z ciepłą wodą.
I bądź tu człowieku mądry 😮 Ja też na zdrowy rozum tak myslałam i nigdy bym nawet nie podgrzewała nic mikrofalówce dla dziecka ale tak jak pisałam w szpitalu same pielęgniarki tak robiły to zapytałam dietetyczkę, która zajmowała się dziećmi na oddziale. Usłyszałam, że jest ok to sama na kilka sekund wkładam butelkę z sokiem czy słoiczek z deserkiem po tym jak ją wyjmę z lodówki. Na chwileczkę by nie zagrzać a tylko zmienić tempetarurę z tej zimnej, prosto z lodówki. Może szkody strasznej tym nie narobię 😉

• Mamusie
admin napisał(a):
Trzeba by założyć osobny wątek na mikrofalę, myślę, że to ciekawy temat do dyskusji 🙂
No pewnie tak choć dla mnie trafnym podsumowaniem tego raportu http://lepszezdrowie.info/mikrofala.htm jest ostatnie zdanie: "(...) Podobnie jak inne wynalazki, tak i ten posiada swoje dodatnie i ujemne strony. W przypadku piecyka mikrofalowego strony negatywne przewyższają znacznie aspekty pozytywne. Wobec tego należy być ostrożnym nie tylko spożywając posiłki, ale także zwracać uwagę, w jaki sposób posiłki te zostały przyrządzone. (...) I tu dodałabym, że nie tylko jak ale i z czego zostały sporządzone bo po co się czsami rozstrząsać nad tym czy gotujemy, smażymy i czy podgrzewamy w mikrofali skoro samo -za przeprszeniem- nie zdrowe gówno zjadamy i się cieszymy żeśmy na parze je ugotowali 😉

blue moja dzisiaj miala pierwszy kryzys z jedzeniem. pierwszy raz wypychala smoczek z buzi i darla sie jak wsadzalam go spowrotem 🤪 w ogole od niedzieli jest taka maluda ze szok 🙃

blue parasolka tez trzeba manewrowac zeby chronic od slonca, dlategoo sie zlamala 😜

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
justyna ale masz wspaniala opiekunke 🙂 jaka ma mine przejeta jak karmi mala... ja tez tak zrobie, nastepne dziecko po 6 latach i niech Maryla bawi i jeszcze wstawac w nocy bedzie za mnie 😜

Adam mi powiedział że następne dziecko będziemy mieli za jakieś 20 lat żeby Judyta miała w tym czasie i swoje maleństwo to będzie wstawać w nocy i siostrę cycem karmić hahaha 😜 to by była wygoda 🤪

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
nusia27 napisał(a):
justyna ale masz wspaniala opiekunke 🙂 jaka ma mine przejeta jak karmi mala... ja tez tak zrobie, nastepne dziecko po 6 latach i niech Maryla bawi i jeszcze wstawac w nocy bedzie za mnie 😜

Adam mi powiedział że następne dziecko będziemy mieli za jakieś 20 lat żeby Judyta miała w tym czasie i swoje maleństwo to będzie wstawać w nocy i siostrę cycem karmić hahaha 😜 to by była wygoda 🤪
Taka kara że nam się dzieci chciało? hehe Jeszcze same się ukarają tym więc nie bądź taka i odpuśc mamuśka hehe

Spadamy do alergologa