Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
🙂
Hejka!
Melduję że u nas wszystko OK! Chociaż po ostatnim deserku (dwie łyżeczki) z gerbera jabłko ze słodką marchewką była kupka dość gęsta i zielona. Wystraszyłam się, ale chyba to normalne z tego względu że normalnie Maja robi codziennie a ta była po 3 dniach! I jak tylko wycisła zieloną, to zaraz za nią musztardówka - i to mnie uspokoiło. Czy to normalne że jak wpowadza się nowości to te kupki są zielonkowate? Po banank też tak miała pierwszym razem..

no i ząbki, ząbki - jak to już blisko. Maja jeździ języczkiem po dziąsełkach - szczególnie dolnych, do tego ŚLINOTOOOK taki że bluzecza i body przemakają, więc stroimy się czasem 3 razy dziennie.. a jak już mamy dość przebieranek to zakładamy ceratkowe śliniaczki.
Ciumkanie wszystkiego - jak nie smoczek, to rączki, grzechotki, gryzaczki (Maja powoli uczy się je trzymać i trafiać do buzi) kocyk i wszystko inne co się nawinie.. szczególnie mamusiowa rączka czy ramie..

• Mamusie
Hej mamuśki karolinek was pozdrawia jej małej juz się będzie wybijał drugi ząbek http://www.facebook.com/profile.php?id=100002134485926 prosiła abyście polubiły na fb i w miare możliwośc poudostępniały....
A u nas w porządku też mała już śpi... Dziś 1 raz dałam jej kaszke... Od kąd je deserki kupa jest 2x dziennie 🙂 a zawsze była c 3 dni i też na początku była zielona a później szła musztardówka 🙂 U mojego nie wiadomo jak będzie ze studiami bo do jutra mają czas aby dostarczyć indeksy a ma je starościna która już dosyć dawno jest wykreślona z listy studentów i jest w Krakowie... I jak ich nie dostarczą to podobno wszystkich wykreślą. Nie wiecie jak to jest??

• Mamusie
gosia734 napisał(a):
Hej mamuśki karolinek was pozdrawia jej małej juz się będzie wybijał drugi ząbek http://www.facebook.com/profile.php?id=100002134485926 prosiła abyście polubiły na fb i w miare możliwośc poudostępniały....
A u nas w porządku też mała już śpi... Dziś 1 raz dałam jej kaszke... Od kąd je deserki kupa jest 2x dziennie 🙂 a zawsze była c 3 dni i też na początku była zielona a później szła musztardówka 🙂 U mojego nie wiadomo jak będzie ze studiami bo do jutra mają czas aby dostarczyć indeksy a ma je starościna która już dosyć dawno jest wykreślona z listy studentów i jest w Krakowie... I jak ich nie dostarczą to podobno wszystkich wykreślą. Nie wiecie jak to jest??

polubiłam to

• Mamusie
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):
Dzisiaj byłam na drzwiach otwartych w szkole podstawowej - ogladałam pomieszczenia dla zerówki. Nie podoba mi się 😞 🤢. Dlaczego w mojej wsi nie ma zerówki w przedszkolu 🤢?

a gdzie ta szkoła??

w komornikach

• Mamusie
martka3 napisał(a):
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):
Dzisiaj byłam na drzwiach otwartych w szkole podstawowej - ogladałam pomieszczenia dla zerówki. Nie podoba mi się 😞 🤢. Dlaczego w mojej wsi nie ma zerówki w przedszkolu 🤢?

a gdzie ta szkoła??

w komornikach

ta na staszica?? czemu ci sie nie podoba?

• Mamusie
No i ja znalazłam chwilę wolną 🙂 🙂
Yenefer! Świetna ta spacerówka i nawet niedrogo w porównaniu z tymi x-landerami do których się przymierzałam bo mają u dziewczyn tak świetną opinię 🤨

Wy już "łapiecie" w nocnik to i owo 🙃 a ja się jakoś nie mogę przełamać 😁 chociaż najpierw muszę taki nocnik gdzieś nabyć 😁 😁

• Mamusie
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):

a gdzie ta szkoła??

w komornikach

Tak na staszica, zerowka jest taka "szkolna", nie ma za bardzo miejsca na zabawę, zabawki kiepskie, sale z ławkami ustawionymi normalnie po szkolnemu i tak mało kolorowo.

• Mamusie
martka3 napisał(a):
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):
ania_xx napisał(a):
martka3 napisał(a):

a gdzie ta szkoła??

w komornikach

Tak na staszica, zerowka jest taka "szkolna", nie ma za bardzo miejsca na zabawę, zabawki kiepskie, sale z ławkami ustawionymi normalnie po szkolnemu i tak mało kolorowo.

my chyba u mnie mamy 0 tez w szkole... a przedszkole w szreniawie lub rosnówku

• Mamusie
Ja idę jutro i sobie wykombinowałam tak że chciałabym być tak skośnie obcięta Niby bob ale długi i bez grzywki - nie wiem czy rozumiesz o co chodzi i do tego takie gdzie nie gdzie pasemka złoty brąz......

olaboga co to będzie?

Kiedyś bywałam często w Poznaniu i w Buku bo mój miał tam mieszkanie służbowe ... ale firma sprzedała 😞 😞 😞

• Mamusie
judzia napisał(a):
Martka, a daleko masz do miejscowości gdzie jest ładna zerówka?? W moim małym mieście są na szczęście chyba 3 zerówki i 4 przedszkola w tym 1 integracyjne

Szczerze to nie sprawdzałam innych zerówek bo do tej pójdzie wiekszość jej koleżanek i kolegów z przedszkola i szkoda by było ją wrzucac w nowe otoczenie. Jak się uprzeć to "za płotem" na Luboń z kilkoma przedszkolami i szkołami no i Poznań pare kilometrów dalej.