Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monika sliczny ten twoj chlopczyk 🙂 Tosia twoj sportowiec to kaeal chlopa jak tak na niego patrze to moj filip przy nim to kruszyna ciekawe dlaczego bo ja duzy baba jestem 😁 😁 😁
a moja waga pokazuje jeszcze 5 kg za duzo boze kiedy ja to zrzuce ale w stare dzinsa to chyba nigdy nie wejde bo jak to ktoras pisala chyba sie w szwach rozeszlam i na to juz nie ma rady, lepiej spakuje te ciuchy zeby mi nie przyppominaly ze bylam kiedys zgrabna laska 😉 😉 😉 😉 😉dobrej nocki

WŁAŚNIE, BO ZAPOMNĘ 🙂
Waszym dzieciaczkom paprze/paprała się szczepionka, którą robili w ramionko po urodzeniu? To chyba gruźlica 🙂 Bo na moim avatarze widać, Jaś ma czerwony placek, ostatnio podszedł ropą, teraz skórka się z niego łuszczy
Została Wam na brzuchu ta ciążowa ciemna linia? Kiedy ona zejdzie? 😮

• Mamusie
Tosia, Monika śliczne te Wasze Chlopczyki 🙂

Domi ja też ciągle 5 na plusie i ani drgnie 😁 ale boje sie odchudzać żeby pokarm nie stracił na wartości bo i bez tego Kornelka to chucherko 🤢 jak odstawie od cyca to sie porządnie za siebie wezmę 🙂

Tosia też sie miałam pytać o tą kreskę i zapominam 😁 u mnie już powolutku jeśnieje ale i tak jest jeszcze mocno widoczna 🤔

Dobra ide karmić mojego Brzdąca który dziś jest anty-spanie tylko cały dzień guga do tukana 😮 mam nadzieje ze pokarmię i pójdziemy grzecznie spać 🙂

dobranoc 😘

• Mamusie
Pierwsza??!! 😉

Tosia tez mam Jeszcze ta kreske na brzuchu troche bladsza, ale ciagle jest 😉

Domi moja waga to strasznie mi skacze czasami mam wage sprzed porodu a czasami 3kg na plusie I tak wkolko... Ale nie podawaj sie ja pOwoli zaczynam sie wciskac w spodnie z przed porodu hehe

Ja to musze chyba musze zaczac robic jakies brzuszki czy cos Bo mi sie strasznie moj brzuch niepodoba;( tylko checi sa a sily i czasu juz niebardzo.. 😞

• Mamusie
dzień dobry, u Was też dziś tak buro? Aż ciemno mam w mieszkaniu 😞 no i pada od kiedy wstałam.

Tosia cudaśny ten Twój kibolek 🙂 przesłodki. A szczepionką się nie martw za bardzo bo pamiętam, że mi położna mówiła o tym, że może się tam coś robić.

Monka ale przystojniaczek 🙂

Aha kresę też jeszcze mam, już blaknie ale jest.

Ja mam jeszcze 2,5kg i też woooolno idzie ale z racji tego, że jestem wysoka to jakoś tak mi się rozłożyło, że już w większość ubrań wchodzę ale rzeczywiście one inaczej leżą.

• Mamusie
Ula a czy ta herbatka to nie jest od 4 miesiaca?

Monkado Tobie to chyba te dodatkowe kilogramy dodają tylko uroku? Taka chudzinka z Ciebie 😉
Ja mam dwa kilo na minusie ale mimo to uwazam że jest to za dużo, dlatego zamówiłam już sobie swojego spalacza i wsiadam na orbitrek, nie wiem tylko jak znaleźć czas i siłę przy dwójce a raczej trójce dzieci.

Tosia u nas tak samo szczepionka się jeszcze paprze 🥴
A dres super,ja bym zakładała go częściej bo Jaś wygląda w nim rozbrajająco 😜

A ja odetchnęłam z ulgą bo Staś o 7 rano zrobił mega kupę, wypłynęła mu aż z pampersa! 😁
Mój też znalazł sobie obiekt westchnień i za każdym razem na przewijaku ogląda się za siebie i gada z tapetą na ścianie, a ile przy tym się uśmiecha 😁

• Mamusie
Cześć 🙂

Dziś miałam beznadziejnie nieprzespaną noc. Jaś wczoraj zasnął o 17 i obudził się o 20. myślałam że zje i go wykąpię, ale on ledwie possał 5 min i znowu zasnął, nawet zmiana pampersa go nie ruszyła. A w nocy co, oczywiście pobudki co 1,5 - 2h bo taki był wyspany i rano już pobudka o 5.30. Teraz drzemie sobie ale widzę że długo to nie potrwa.

Tosia Jasiek kibic na całego, uroczy 😘 😘
Monika Twój Smerf to już też duży chłop 😉 🙂

U mnie tej kreski już prawie nie widać, ale myśle że to dlatego że u mnie pojawiła się ona dopiero przed samym porodem a ja mam też bardzo jasną karnację.

no i już się obudził.... 😠 😠

Dzień dobry 😘
Mój Słonik padł więc mam czas na śniadanko... 🙂
Co do mat edukacyjnych.... 🙂 Zastanawiam się nad tymi:
http://allegro.pl/lamaze-mata-edukacyjna-domek-0-2-latka-nowa-i2619131514.html
http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-rainforest-k4562-hit-i2617889296.html
I nie wiem.... 🥴

• Mamusie
hej 🙂
ja tak na szybko o lekarzu na razie Wam napiszę, bo mała marudna od 8 teraz usnęła ale pewnie za długo nie pośpi a w domu mam sajgon i zero chęci do sprzątania 😞
A więc tak zanim poszłam do poradni w szpitalu dzwoniłam do tej lekarki co prywatnie byliśmy
i powiedziała że wyniki z krwi to przy anemii norma z tymi wahaniami, żelazo mam nadal podawac i niczym się nie przejmowac
co do moczu to też jest zdaniem pani doktor ok. i tym ciężarem mam się nie przejmowac bo mała jest za bardzo nawodniona przez to że tak często karmię i dlatego ten ciężar jest niski
i przejmowac się będziemy jak będzie poniżej 1000
raz w miesiącu mam mocz powtarzac i sprawdzac

W szpitalu w poradni w sumie p. doktor powiedziała to samo
na wstępie stwierdziła że co ona może, to tylko poradnia patologii noworodka i ona to w sumie nawet recept nie wypisuje a już tym bardziej nie leczy, a ja na skierowaniu mam na pisane leczenie 🤔
i to pewnie lekarzowi pediatrze chodziło o leczenie w szpitalu, a z takimi wynikami jak mała miała w szpitalu to nadawała się wtedy do transfuzji krwi 🤔
tylko że jak tak teraz patrzę na wyniki te co teraz robiłam i w szpitalu to teraz ma gorsze
z moczem powiedziała to samo, że jest nawodniona bo często karmię
Ogólnie malą obejrzała i rozwija się prawidłowo, powiedziała żeby jak najczęściej kłaśc małą na brzuszku ( i to robię a przynajmniej się staram 🙂) tylko żeby rączki kłaśc jej wzdłuż ciała i ona sobie sama pod siebie podciągnie, że to bardzo dobre jest cwiczenie na wzmocnienie ramionek, taka mała rehabilitacja

Dziewczyny ja to już zgłupiałam, jak znaleźc i byc go pewnym dobrego lekarza 😞
w sumie to stwierdziliśmy z mężem że będziemy się trzymac tej lekarki co prywatnie byliśmy bo mi się po prostu spodobała 🙂 taka konkretna miła osoba

ok zmykam później Was poczytam to coś napiszę 🙂 wzywa mnie masakrycznie brudna kuchnia
miłego dnia 😘

• Mamusie
Smok mu wypadł i się przebudził 😁

Jeszcze miałam napisac a propos szczepionki, tej ze szpitala. Ja ze swoim byłam az u pediatry, bo się wystraszyłam, bo zrobiła mu się najpierw wielka krosta a później ropa, która zaczęła wypływać. Ale podobno to normalne i tak może się dziać. Za jakiś czas zrobił się strupek, odpadł i teraz jest tylko taki mały czerwony jeszcze ślad. Tylko nie wolno tego moczyć, ja do kąpieli zaklejałam plasterkiem.

Tosia mi ta druga chyba bardziej się podoba 🙂

• Mamusie
Hejka 🙂

Tosia ja mam tą z fisher price,a i jestem mega zadowolona, Kornelka też 🙂

Karola chyba coś w tym jest bo ostatnio mój mąż powiedział mi że mam sexy tyłek, bardziej niż przed ciązą 🤪 😁 ale ja sie jakoś źle czuję z tymi dodatkowymi kilogramami.. niby tyłek mógłby zostać ale brzuch to jakaś masakra, zastanawiam sie też jak Agatka nad brzuszkami ale jakoś czasu brak 🤢 a orbitrek mieliśmy, super sprzęt, na początku to sie prawie biliśmy kto pierwszy będzie ćwiczył a z czasem to tylko stał i sie kurzył więc opchnęliśmy teściowej 😜

Ilka u nas nocka też koszmar 😞 Mała dostała kataru i pobudka co 2godz wielki ryk, kaszel, duszenie sie, trzeba było odciągnąć katarek i uśpić Malucha, teraz śpi i już tak nie charczy ale w nocy to zastanawiałam sie czy na pogotowie nie jechać bo już nie wiedziałam co robić tak sie biedna męczyła 😞

Rosi u nas też szaro, buro..

My chyba dziś odpuszczamy spacer, u Was też brzydko? U mnie zaraz się rozpada 😠 Do tego z jednej strony jeżdżą traktorami (bo u mnie zaczyna się wieś za oknami), a z drugiej już miasto, a tam zmieniają asfalt więc gdzie nie wyjdę tam hałas, a to równa się syrenie 😁
Myślałam, że mój ma tylko taką brzydką szczepionkę 🥴
Ania, najważniejsze że Kamilka rozwija się prawidłowo. Dużo przeszłyście w szpitalu więc teraz może być tylko lepiej. Oklask 😘

• Mamusie
karola napisał(a):
Ula a czy ta herbatka to nie jest od 4 miesiaca?

Monkado Tobie to chyba te dodatkowe kilogramy dodają tylko uroku? Taka chudzinka z Ciebie 😉
Ja mam dwa kilo na minusie ale mimo to uwazam że jest to za dużo, dlatego zamówiłam już sobie swojego spalacza i wsiadam na orbitrek, nie wiem tylko jak znaleźć czas i siłę przy dwójce a raczej trójce dzieci.

Tosia u nas tak samo szczepionka się jeszcze paprze 🥴
A dres super,ja bym zakładała go częściej bo Jaś wygląda w nim rozbrajająco 😜

A ja odetchnęłam z ulgą bo Staś o 7 rano zrobił mega kupę, wypłynęła mu aż z pampersa! 😁
Mój też znalazł sobie obiekt westchnień i za każdym razem na przewijaku ogląda się za siebie i gada z tapetą na ścianie, a ile przy tym się uśmiecha 😁

nie, nie, ta herbatka od 1 miesiąca jest

Dzięki za rady co do maty. Ja z tej firmy Lamaze, z której jest pierwsza mata jestem mega zadowolona, bo mają piękne zabawki, dostaliśmy ośmiornicę i małpkę. Jasiek jest nimi podjarany i ciągle nawija (szczególnie z ośmiornicą). Dlatego tak szukałam od nich maty 🥴 Ale tak się zastanawiam, bo czasem jak w macie jest wszystko: i mata i zabawki i domek i kocyk to tak naprawdę nie ma nic... 🤨
A w moim zadupiu nie ma gdzie obejrzeć tych rzeczy 🤨
Fisher chyba faaaaaaajny, a skoro przeszedł testy u Kornelki to wierzę na słowo 😁