Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hejcia!
My po spacerku, godzinnym bo godzinnym ale mój Grubcio się przewietrzył 🙂
Kombinezon jesienny kupiłam w H&M za 70zł, takie jakby całe ubranko białego misia z ogonkiem 🙂 Zimowy mam z ciuszków, kupiłam w środę za 19zł,mega gruby, kolejne ubranko misia tyle,że niebieskie 🙂
Ania, ja kupiłam w H&M takie skarpetki grube wkladane jak buciki ze ściągaczem na końcu 🙂 nie wyobrażam sobie jak założyłabym Jasiowi buty,chyba by szyby powybijał krzykiem 😁
Co do folii to może jakieś wymiary będą podane?Bo niektore gondole krótsze, dłuższe. 🥴
Tak czytam jakie te Wasze Dzieciątka są łaskawe to mój chyba dziś leci na rekord, spał godzinę na spacerze, w nocy obudził się o 24, później o 3 30 i nie spał do 6. To ja już byłam tak rozbudzona, że nie mogłam zasnąć. Planuję położyć się po obiadku 🙂
Rosi,mój codziennie wstaje koło 6 i idzie spać o 8 🥴
Ale się uśmiałam z tego tańca 🙂 Moja koleżanka też planuje coś takiego 🙂
Mam zaproszenie na jutro na ślub, ale pytanie pierwsze: w czym iść. Nie mówiąc już o problemach logistycznych hahaha 🙂

• Mamusie
ja tez mam KAsiu mate tiny love z zabawkami 😁 fajna jest

a u nas zimnoszaro buro ponuro i pada wiec ze spacerku nici ooooo!!! a tak bym go ubrala cieplo i poszla na spacer a tak siedzimy caly dzien w domu 😞 niestety

a moj maly rbi wiecej kupek od wczoraj po szcepienu albo po czopku ??? mozliwe??

ja dostalam antybiotyk i tak mysle bo niby cos sie tam przedostaje do mleka ale lekarz chyba wie co daje?? troche sie martwie!!! musze malego obserwowac niby kupki normalne ale w siuskach jakbym taki zapach lekrstw poczula u niego hmm... ja dopiero 3 tabl wzielam to moze nie przez to??

• Mamusie
Tosia napisał(a):
Monia, oklask oby ból przeszedł 😘 😘 😘
A jaki pakiet szczepień bierzecie? Jasiek po 5w1 odpukać zniósł dzielnie bez temperatury 🙂

my poszlismy na zywiol i podstawowe ale juz zaluje a moj maz nie chce sie zgodzic na 5w1 a on zadzi kasa!! burak ale coz uwaza ze t ni dobrego

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas nie za dobrze.. Jasiu dostał kataru 😞 😞 W nocy się zaczęło, na szczęście jakoś spał ale odciąganie masakra, płaczemy razem 😞 Dzwoniłam do lekarza i jak na razie maść majerankowa, sól fizjologiczna, odciąganie i tyle, a jak zacznie kaszleć to przyjść w poniedziałek.

Rosi super że u Was takie dobre wieści!! 🙂

Domi ja ostatnio miałam coś w stylu miesiączki, lekkie krwiawieni trwające 3-4dni a biorę tabletki Cerazette.

Agatka My Jasia kąpiemy codziennie, a Nikosia co 2 dni 😜

Ilka u Nas zimno i pochmurnie.

Ania ja butków na jesień w zasadzie nie mam, mam takie adidaski ale to tak dla szpanu 😉 Myślę że nie potrzeba bo kombinezon jest też na stópki. Ja będę chciała kupić jakiś polarkowy raczej.

• Mamusie
uciekam narazie ide go n a cyca wrzucic hhe moze jeszce rzysnie a ja jakis obiad wymysle choc taaak m sie nie chce ze szok ta pogoda mnie dobija a mam takaochote na kawke 😠 🤪 a nie pije 😞 bo sie boje ze Oli bedzie mial potem jkaies szoki po kofeinie.. musze sobie bezkofeinowa kupic to jest mysl 😁

• Mamusie
kinia napisał(a):
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas nie za dobrze.. Jasiu dostał kataru 😞 😞 W nocy się zaczęło, na szczęście jakoś spał ale odciąganie masakra, płaczemy razem 😞 Dzwoniłam do lekarza i jak na razie maść majerankowa, sól fizjologiczna, odciąganie i tyle, a jak zacznie kaszleć to przyjść w poniedziałek.

Rosi super że u Was takie dobre wieści!! 🙂

Kinia a masz inhalatorek?? moja kuzynka ma i jest mega dobry dzieck o moze swobodnie oddychac my musimy kupic i to juz bo teraz taka pogoda paskudn a
Domi ja ostatnio miałam coś w stylu miesiączki, lekkie krwiawieni trwające 3-4dni a biorę tabletki Cerazette.

Agatka My Jasia kąpiemy codziennie, a Nikosia co 2 dni 😜

Ilka u Nas zimno i pochmurnie.

Ania ja butków na jesień w zasadzie nie mam, mam takie adidaski ale to tak dla szpanu 😉 Myślę że nie potrzeba bo kombinezon jest też na stópki. Ja będę chciała kupić jakiś polarkowy raczej.

• Mamusie
Wróciliśmy ze spaceru, ale chyba jeszcze raz wyjdziemy ok 16, bo ładna pogoda się zrobiła a on wtedy w domu robi się marudny.

Też ostatnio myślałam o Karoli, może wyjechała do Rodziców?

Monika ja kawy też nie piję, bo jeszcze się boję ale zaczęłam od capucino i nic sie nie dzieje 🙂

• Mamusie
Tosia, Monikas dzięki 😘

Karola odpisała:

"Hej nie zaglądam do Was bo laptop nam się całkiem popsuł, musimy kupić nowy, wszystko w porządku tylko Staś i Franek przeziębieni i mnie też coś bierze a w niedzielę mamy chrzciny 😞 A co u Was na brzuszku? Maluszki zdrowe? Pozdrów ode mnie dziewczyny i ucałuj dzieciaczki:* 🙂

Odpisałam Jej że u nas wszystko porządku a Jaś Tosi waży 6390!!!!! 😁 😁 😁 😁 Tego hitu nie mogłam nie przekazać 😁

• Mamusie
hmm.. a ja prawdę mówiąc nie pomyślałam o kombinezonie na jesień 🤔 na zimę mam dwa a na jesień myślalam że będę cieplej ubierała bo Kornelka ma sporo takiech ciepłych polarkowych spodenek i bluz i na to kocyk i wystarczy ale teraz to sie w sumie zastanawiam 🤨 chyba bedę musiała w najbliższym czasie odwiedzić ciucholand 😁

Butów też mam od groma ale myśle że będę jej ubierała tylko jak będziemy szli do ludzi (do rodziny do znajomych) a tak na polko czy na zakupy to tak jak Tosia pisze - grube skarpety albo dwie pary i chyba tak bedzie wygodniej 🙂

Ania ja folię miałam dodawaną do wózeczka ale powiem Ci baldego pojęcia nie mam jak sie ją zakłada 😮 😁 zarzucam tak na całość i tak jadę 😜 swoją drogą muszę to kiedyś obczaić bo wstyd ☺️ ale moskitierę kupiłam uniwersalną i pasuje, wydaje mi sie że te uniwersalne mają jakiś zapas żeby pasowały i na mały i na większy wózek ale może po prostu zadaj pytanie sprzedającemu, podaj mu wymiary gondoli czy będzie pasowało 🙂

• Mamusie
witam 🙂 u nas też wszyscy przeziębieni: ja, chłopaki tylko Emilka słabiej ale maść majerankowa i sól fizjologiczna pomaga. mamy też inhalator i działamy
dzisiaj idę z mężem do brata na 18-stkę, teściowa zostaje z dziećmi 🙂
wczoraj miałam pogrzeb mojego brata który w wieku 27 lat zmarł na raka żołądka 😞