Skocz do zawarto艣ci

Nocny problem | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie Mamusie,
cz臋艣膰 z Was zapewne zauwa偶y艂a, 偶e trwa kampania edukacyjna dotycz膮ca zjawiska moczenia nocnego dzieci. Celem akcji jest podj臋cie tematu moczenia nocnego, tematu trudnego cz臋sto traktowanego w naszym spo艂ecze艅stwie jako temat tabu.
Czy wiecie , ze 15-20% 5-latk贸w moczy sie w nocy, a w grupie 10-latk贸w problem wyst臋puje u niemal 10%? W wi臋kszo艣ci przypadk贸w mamy do czynienia z niedojrza艂ym uk艂adem moczowym u dzieci, a wiec z problemem tymczasowym, kt贸ry ca艂kowicie znika. Moczenie nocne u dzieci jest zatem powszechniejsze ni偶 sobie wyobra偶amy.
Zach臋cam Was do zadawania pyta艅, dzielenia si臋 w艂asnymi do艣wiadczeniami, w膮tpliwo艣ciami.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusie
Witam, 1 raz na tym forum. Rzeczywi艣cie problem do艣膰 powszechny a tak o nim si臋 niestety ma艂o m贸wi.Moje dzieci te偶 to przechodzi艂y i na ca艂e szcz臋艣cie ju偶 po wszystkim.Ale nie powiem jak nic o tym nie wiedzia艂am to strasznie to prze偶ywa艂am ,a nie wspomn臋 ju偶 o moich dzieciach, kt贸re by艂y zestresowane ca艂a sytuacj膮. Pyta艂am si臋 mam w przedszkolu czy maja podobne problemy, ale 偶adna si臋 nie przyzna艂a, a za艂o偶臋 si臋 ,偶e ich dzieci te偶 si臋 moczy艂y. Je艣li wasze dzieci mocz膮 si臋 id藕cie na pocz膮tek do lekarza 偶eby si臋 upewni膰 偶e wszystko jest dobrze.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...