Skocz do zawartości

Nawilżacz powietrza | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie drogie mamy. Nieuchronnie zbliża się zima a co za tym idzie suche powietrze w mieszaniach przez centralne ogrzewanie. Bardzo proszę podzielcie się opiniami na temat nawilżaczy jeśli takowe posiadacie. Oferta na rynku jest dość bogata i naprawdę ciężko się na coś zdecydować. Dlatego proszę was o opinię bo jak wiadomo nie ma to jak sprawdzony produkt 😉
Moje dziecko urodziło się w lutym i już wtedy miało problemy z niewystarczającym nawilżeniem śluzówki noska więc w tym roku chciał bym jej jakoś pomóc.
Czekam na Wasze opinie 😆

• 4 tygodnie później...
  • Mamusie
Dodałam tutaj post a go nie ma 😮 🤢
Konefka ja miałam nawilżacz po porodzie mojej Córki. najważniejsze to:
- automatyczny wyłącznik kiedy wody jest już mało i najlepiej chociaż dwa poziomy nawilżania. Do tego warto mieć specjalny termometr pokazujący nawilżenie powietrza ponieważ warto mieć to w normie, żeby nawilżenie nie było też za duże 🙂

• Mamusie
Musi być cichy by buczeniem dziecka nie budził.,w pokoju polecam też hydrometr chyba dobrze napisałam,mierzy on poziom wilgotności bo za dużo wilgoci bardzo szkodzi..Mam nawilżacz powietrza z regulowanym ciśnieniem nawilżania.Pokój przed spaniem mocno wietrzę i włączam go na godzine....potem już nie,..Ale częsciej zawieszam czyste ręczniki wypłukane w zimnej wodzie,bez żadnych płynów do płukania i zawieszam na łóżeczku.To najbardziej nam pomaga.

• 3 lata później...