Skocz do zawartości

Jąkanie..... | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam,moje dziecko z minuty na minutę zaczęło się zacinać,krzyczeć,nie może czasami słowa powiedzieć.Teraz po kilku dniach się wyciszyła trochę,ale problem nie zniknął 😞 Jąka się i przeraża mnie to,bo czasami nie jestem w stanie Jej zrozumieć 😞 Mała ma skończone 3 latka,mówiła pięknie,wyraźnie i posiadała duży zasób słów,a teraz 😞 nie mogę sobie z tym poradzić,miał ktoś może taki przypadek.

watpie zeby "przerazenie" mialo cos z tym wspolnego. poczytaj w internecie...
Gosia widze, ze jestes w UK. idz do GP i popros o skierowanie do logopedy i nie daj sie zbyc tym ich powszechnym "it's ok, it's normal" 😉

• Mamusie
A nie poszla moze teraz do przedszkola?Bo niektore dzieci maja czasem problem z mowieniem,jak ida do angielskiego przedszkola i mowi sie do nich w innym,niezrozumialym jezyku.Czesto dzieci sa wtedy zagubione,czasem przestaja mowic,wiec moze i niektore sie jakaja.Nie wiem,to takie moje przemyslenia tylko

• Mamusie
Tzn zaczęło się to wszystko od wizyty u znajomych,byliśmy na urodzinach,wszystko było ok,biegała,bawiła się,śmiała,nie chciała wracać do domu,zna te dzieci już od dwóch lat,miała z nimi styczność i w ogóle.Pod koniec wizyty zaczęła się strasznie zacinać,ale zwaliłam to na zmęczenie,no ale niestety to nie zmęczenie.

Do szkoły chodzi,ale już drugi rok,wpierw chodziła do grupy 2-latków,prawie rok. A teraz do 3-latków poszła,fakt szkołę zmieniłam,ale nic się nie działo. Teraz Jej nie puszczam,staram się zapewnić Jej odpowiedni spokój.

Znajomej mama jest logopedą,kazała mi odczekać z tydzień i wtedy podejść z Małą,zobaczę co mi powie.