Skocz do zawartości

gastroskopia małego dziecka | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam wszystkie mamy,
zalogowałam się na to forum z prośbą o pomoc - moje dziecko ma podejrzenie celiakii, robiliśmy już badania z krwi, ale konieczna jest jeszcze gastroskopia w celu oceny kosmków jelitowych. Jesteśmy zapisani na zabieg w Centrum Zdrowia Dziecka, ale termin dopiero za trzy miesiące. Czy wiecie może, gdzie można odpłatnie wykonać ten zabieg dziecku ( 3 lata ) w znieczuleniu ogólnym- odpłatnie oczywiście - w jakimś rozsądnym terminie? Mały cały czas czuje się źle, wykluczyliśmy gluten, trochę pomogło, ale to wciąż nie jest zadawalający efekt....

• Mamusie
Magdo,
bardzo dziękuję za pomoc, jestem rzeczywiście z Warszawy i międzyczasie zadzwoniłam do Warszawskiej Informacji Medycznej. Okazuje się, że w całej Warszawie gastroskopie ( lub inne - skopie ) takim małym dzieciom można wykonać tylko w jednym miejscu: Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i Młodzieży przy Alei Armii Ludowej 13. Wczoraj zadzwoniłam a w tę sobotę mam już termin zabiegu.
Mela

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • Mamusie
Gastroskopie u swojego malucha robiłam w szpitalu Medicover. Przedzwon do nich, zapytaj jaki termin mają wolny, ale mysle, ze nie powinno byc z tym problemu. Szpital jest godny polecenia- nie raz i nie dwa moja Zosia byla tam leczona i pobyt zawsze ( mimo uciążliwosci choroby) upływal w dobrych warunkach i wsrod wykwalifikowanego personelu.