Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
gosiaa21 napisał(a):
kasiak napisał(a):
wlasnie zasypia 🙂
a ja sie glodna zrobilam, zaraz zejde cos sobie zjesc, bo wy tu ciagle jedzenie i jedzenie 😉

o jedzeniu gadaja te co sie odchudzaja 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Bo jesc nie moga,to chociaz sobie pogadaja 😁 A ja pije zimne piwko 🙂Tatus szykuje wode mlodaje.Ciekawe,jaka dzisiaj bedzie nocka.Znowu dalam jej nurofen,bo znowu mamy temperature.A musi to byc od zebow,bo nie ma ani kataru,ani nie kaszle.A wlasnie musze wam sie pochwalic.Julia po tych inhalacjach przestala kaszlec,wiec to napewno nie astma 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
kasiak napisał(a):
wlasnie zasypia 🙂
a ja sie glodna zrobilam, zaraz zejde cos sobie zjesc, bo wy tu ciagle jedzenie i jedzenie 😉

o jedzeniu gadaja te co sie odchudzaja 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Bo jesc nie moga,to chociaz sobie pogadaja 😁 A ja pije zimne piwko 🙂Tatus szykuje wode mlodaje.Ciekawe,jaka dzisiaj bedzie nocka.Znowu dalam jej nurofen,bo znowu mamy temperature.A musi to byc od zebow,bo nie ma ani kataru,ani nie kaszle.A wlasnie musze wam sie pochwalic.Julia po tych inhalacjach przestala kaszlec,wiec to napewno nie astma 🙂 🙂 🙂

ja wiedzialam ze to nie astma ale nic nie chcialam mowic zebyscie nie widzialy jaka ja madra jestem 😜

• Mamusie
Ja tez tak obstawialam,ale w matce zawsze lekki niepokoj jest...U nas dzis jest tylko mama i moje raczki 😞Jak ja Piotrek do karmienia wzial,to histerii dostala,wiec dzis ja ja klade.Teraz wlasnie mleczko dopija i odplywa,a ja piwko pije dla rozluznienia,bo po dzisiejszym dniu jestem jak tykajaca bomba zagarowa 😞Nic tylko mamamama i placz 😞

Dziendobry 🙂 Ja wczoraj 3 piwa i dzis kac 😮 A terroristos nie chce spac od rana 😁
Tuska to sie wyrobilas z prezentami fajnie 🙂
Sylwia no zapieprza czas...ja tego nie ogarniam juz wcale. Monia w styczniu bede sie do Ciebie usmiechac bardzo bo musimy paszport malej zalatwic ,a zadne z nas nie bylo w Londku tylko kierunek lotnisko zawsze... 🙂
Robilam ta rybke po grecku wieczorem i troche wszamalismy, pyszna ale dzis bedzie jeszcze lepsza bo sie przegryzla napewno 🙂 Faktycznie juz za 9 dni swieta!!! Jak to? 🤪
Gosia dbaja o Ciebie Ci Twoi skoro zarla tyle 🙂!!!
Nusia jak Marylka po nocy?
A i chcialam Was zapytac o te dlugie chrupki kukurydziane niby dla najmlodszych od kiedy dawalyscie? Gosia Ty jakos chyba w 4tym miesiacu juz nie???? Bo chce sprobowac kupilam juz paczke 🙂
Monia wiem ,ze inhalacje to najlepsza sprawa na kazde choroby ..my mamy taki inhalator pod prad Michal kiedys mial ataki straszne po Polsce jak bylismy w zime to prawie oddychac nie mogl na dworzu przy tej minusowej temp, i kupilismy wtedy w Pl aptece taki porzadny, a i jest tam tez maseczka dla dziecka,a soli fizjologicznej mam w pyte wiec dobrze,ze mi przypomnialas ,ze awaryjnie na przeziebienie mozna to robic 🙂 Dobra musze powalczyc z pazurkami Zuzi bo strasznie mnie drapala dzis.. Milego dnia baby!!

A i wczoraj szok przezylam i zrobilam WIELKIE sprzatanie sypialni wieczorem. Michal wzial mala po drzemce kolo17stej z lozeczka i ja ja mialam na rekach i powachalam wloski,a one mi z jednej strony wilgocia pachnialy!!!!! Wiec mala zostawilam i poszlam wywachac gada. MASAKRA!!!!!! pod materacem te szczebelki powoli zielenialy , od strony glowki to az roslo. Ale na szczescie nie zielone tylko bardziej od kurzu. Ide dzis takie cus kupic do dezynfekcji i bede szorowac lozeczko przynajmniej raz w tygodniu. Zszokowalam sie!!! I oczywiscie zaraz wszystko co mozliwe do pralki i mala spala bez baldachimu i ochraniaczy wiecie jaka byla szczesliwa!!!! w szoku byla wieczorem jak ja polozylismy ale miala zabawe bo szczebelki lapala 🙂 Kurde i ona tez wlasnie w nocy poplakiwala ...Wyczyscilam i dzis juz jak reka odjal.. noc git! Az mi wstyd,ze wczesniej nie ogladalam lozeczka ale skad moglam wiedziec.... 😞 😮

• Mamusie
Maja jak cos to sie polecam,jak bedziecie w Londynie.Chetnie sie wami zaopiekuje hehe 😁 😁 A inhalacje my jej robimy z leku o nazwie Salbutamol.W ulotce jest napisane,ze stosuje sie go przy astmie badz tez zeby zmniejszyc ryzyko na astme.A co do piwa,to tez 3 wypilam i mam kaca..chociaz u mnie to chyba zmeczenie bardziej jest 😞A z tym lozeczkiem to niezle jaja.Moze przestaw je w inne miejsce,zeby znowu cholerstwo sie nie przypaletalo

• Mamusie
hej, hej 🙂
jestem dzis niewyspana 😠 ale to nie z winy dziecka, tylko mojego przeziebienia 😠
w nocy kichalam, smarkalam.... 😠 😠 😠
Maja, faktycznie, kto by pomyslal, ze grzyb tam zalezie 😠
a wlasnie w sprawie zmiany miejsca lozeczka, Monia, moze wy musicie przestawic lozeczko, moze malej nie pasuje tamto miejsce do spania 😉

• Mamusie
hejka 🙂
Po pierwsze-troche spoznione ale bardzo gorace zyczenia dla Alanka z racji 9 miesiaca 🙂duzy sliczny chlopiec niech dalej tak pieknie rosnie ku uciesze Mamy 🙂
Po drugie-wozek doszedl!!!!piekny,ogromny normalnie superasny: 🙂
U nas wszystko o.k. jutro bedziemy ubierac choinke. Zazdroszcze wszystkim ktorzy swieta spedzaja w Polsce 😉

Maja szok z lozeczkiem. a jak bedziesz jechac do londynu to daj znac, tez sie chetnie przypaletam 😜
a noc z pobudkami ale bez placzu. obudzila sie wczoraj okolo 22 i zasypiala przez 1,5h. a ja sobie wkrecilam ze mam byc cierpliwa i juz 😜

MonisiaD napisał(a):
Wlasnie umowilam wizyte u lekarza.Szkoda,ze dopiero na 6:20 😞 Julia ma 38,4 temperatury 😞 Ciagle tylko pije i placze 😞 😞

bidulek, a sprawdzalas czy ja uszko boli

• Mamusie
Wlasnie czytam o tym,ze dzieci bardzo czesto przy zebach ciagna sie za ucho.Infekcja to napewno nie jest,bo daje sobie to ucho bez problemu dotknac.Martwi mnie jednak ta wysoka goraczka i nocki nieprzespane.Jedna babka opisywala ich sytuacje i jakbym o nas czytala,wiec moze to faktycznie na zeby,ale wole to sprawdzic