Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hehe przypuszczam tylko jaka wstretna to istota 😁
a ja wlozylam palec w kupe 🙃 i tak dwie rzeczy zanim zapomne
jedna Zuzia od jakiegos czasu piekne podaje sobie zabawki z reki do reki 🙂 a nauczyla sie na chrupku 😜
druga ta dziewczynka,co wczoraj Wam pisalam miala pierwsze zabki nie dosc,ze gorne to jeszcze 2ki!!!!! 😮 dopiero pozniej dolne jedynki jej sie wybily.

jakie u was sa potrawy na swieta? bo u nas musi byc 12
barszcz z uszkami
karp smazony
krokiety
sledzik
salatka ze sledzikiem
kutia
pierogi z kapusta i grzybami
krem z grzybow
paszteciki z kapusta i grzybami
kompot z suszu
ryba z ananasami w pomidorach
ryba w galarecie

oj u mnie nie bedzie 12 stu raczej 🙂
Kapusta jarska,
pierogi z kapusta i grzybami,
ryba smazona - pewnie panga,
karp smazony,
karp w piwie -pierwszy raz bede robic 😉,
salatka warzywna,
grzyby suszone z patelni w mace,
i to chyba wsio...
po sledziach mam zgage,a Michal nie lubi, w sumie moze jeszcze kompocik zrobie..
jak jest taka pogoda to nie chce mi sie tych swiat jak pomysle ile jeszcze trzeba robic.....na szczescie Michal ma wolne 3 dni przed wigilia wiec mi pomoze.
U Was tez tak pada???? 😞 a u mnie jak zwykle pranie sie suszy 🙃 Szaleniec zasnal z wielkim wyrzutem .... a ja kawke od jakiegos czasu wrocilam do sypanej. i to Expresso!!

nic nie mowcie o chceniu bo mnie ta pogoda usypia. zrobilam malej obiadek na parze - rybke, ziemniaczka i fasolke szparagowa. i jak zwykle jak mama sie stara to corka ma to w dupie 😜 😁

najlepsze swieta jak bylismy mali i najpierw do jednej babci a potem do drugiej. i tam sie cale rodziny spotykaly i bylo wesolo. a jak moj tato zmarl to mama robila wszystko by uciec od swiat. a teraz przed chwila z nia rozmawialam na skypie i ze lzami w oczach powiedziala ze chcaialaby nas wszystkich przy stole na swieta miec wiec jej obiecalam ze w przyszlym roku na bank przylecimy

maja nie miksuje tylko widelcem pokroje na male kawaleczki bo ona z gruzieniem i zuciem nie ma problemu. albo nie jest jeszcze glodna albo jej nie smakuje bo nie ma soli 😜 bo najlepsze to sa obiady z mamy talerza, przyprawione itp 😁

• Mamusie
Nusia ja przed chwila na skypie gadalam z moja przyjaciolka i wspominalam jak co roku w swieta rodzice mnie i siostre na dwor wysylali,zeby sprawdzic,czy 1 gwiazdka juz jest i czy mozemy do stolu siadac,a oni w tym czasie prezenty pod choinke chowali i mowili nam,ze gwiazdor byl i go przegapilismy 😁 😁 I ten zapach pomaranczy i spiewanie koled 🙂Ehhh strasznie mi ich brakuje.Bez nich juz to nie to samo 😞Ale zrobie wszystko,zeby kiedys Julia z takim sentymentem swieta wspominala 🙂 🙂

• Mamusie
Maja co do glutenu to zaleca sie go wprowadzac stopniowo.Niby najpierw lyzeczke kaszki mannej,potem bodajze po miesiacu 2 i obesrwowac.Ale szczerze,ja czasem jej dalam kaszke,czasem chleb badz makaron i jakos tak wielkiej wagi do tego nie przywiazywalam.A obiadki najpierw miksowalam,a od 1,5 miesiaca dukam widelcem