Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hehehehe Vanesska wymiata , nie wpadlabym na to,zeby wody tak polac hehhehe, a spi rozciagnieta jak zaba 😁 u nas podobny schemat 😁
My juz po kapieli sto razy uslyszalam sylabe "pe" w wannie 😁 teraz spi. Ciekawe w jakiej pozycji bo wychodzac robila "muminka" czyli na boczku lezala i ogladala kwiatuszki z ochraniacza. Wyschlo wszystko i zalozylam spowrotem ,a ona chyba za nimi tesknila 🤪
Mialam szukac kaczuszek,a ogladam lalki pluszowe sliczne sa...

🤪 Nusia hehehhe 😁 😁 😁 😁
Wiecie coooo jak sie przestraszylam!! Przed kapiela poszlam sprawdzic jak Zuziek, i po kapieli poszlam i nachylam sie i nie slysze zeby oddychala! ruszam jej raczke ona leci, ruszam buzie ona nic ,myslalam,ze serce mi staje i glosno krzyknelam Zuzia,a ona tylko glowe na druga strone przekrecila....po prostu dziecko miala ta najtwardsza faze snu i wtedy oddechu nie slychac....ale co ja sie stracha najadlam.Nie ostatni raz napewno 😮 😁

• Mamusie
Nusia swietny pomysl z tym malowaniem 🙂Widac,ze Marylce sie podobalo.I ja tez na poczatku nie szczailam,ze Vaneska ma tam wode.Ale mi to trzeba wybaczyc.Jestem tak zmeczona,ze o wlasne nogi sie przewracam i w ogole nie mysle.Przed chwila wmawialam Piotrkowi,ze jutro jest czwartek..ale jak sie nie spi,to sie dni pierdola
Co do wizyty,to Jula uszka ma czyste,plucha i drogi oddechowe tez,wiec to zeby badz ewentualnie trzydniowka,bo jej sie temperatura tak utrzymuje.Mam dawac jej na zmiane co 3h paracetamol i nurofen.No i za 3 dni sie okaze.Jak minie i dostanie wysypke,to 3-dniowka,a jak nie to zeby,a na zeby on nic mi nie moze pomoc.Kazal poprosic kogos z rodziny,zeby raz,dwa razy w tygodniu przychodzil na noc do Julii,a ja wtedy mam odespac.Latwo powiedziec...co?siostre mam zaprosic?Wtedy dopiero bym niespala,a nikogo innego tu nie mam.Dobra,lece spac,bo pipka juz tez knurzy.Dobranoc.Aha Maja tez juz sie ikiedys tak poschizowalam

hej dziewczyny. u nas 2ostatnie noce masakra:/mały daje mi strasznie popalić,wszystko mnie boli, bo mały jak się obudzi w nocy to nie zaśnie sam po herbatce w łóżeczku tak jak to było kiedyś,tylko muszę go wziąć do nas poczekać aż dobrze zaśnie i go przeniesc do łóżeczka... 😞tylko jak to jest 23.30 to ja szybciej zssne niz on i budze sie po godzinie skopana i dopiero go przenosze.
jejciu Nusia super zabawę wymyśliłaś Marylce 🙂
no, a Vanesska świetnie i ja też nie zauważyłam tam na początku wody. 😜
Maja ja nie raz się tak wystraszyłam,więc to na pewno pierwszy, ale nie ostatni raz.
Monika dobrze,że to nie uszko i chyba najlepsze z tego wszystkiego by było,żeby to trzydniówka była, bo jeśli zęby to nie wiadomo ile to może jeszcze trwać.

• Mamusie
dziewczyny nadrobilam, ale wczoraj mialam ponad 38 temperatury i nie mialam sily juz pisac (zle znosze temperature).
sorki, jesli ktoras omine, ale napisze to, co zapamietalam od wczoraj w nocy. ☺️
Gosiu, skad ci przyszedl do glowy pomysl, zeby tam nalac wody? 🤪 nie wiem dlaczego dziewczyny mialy trudnosc w zauwazeniu, ze to woda 😁 w kazdym razie Vanesska miala radoche wielka 🤪
Maja, chrupkI Kaya dostawala gdzies kolo 4 mies. sa bezpieczne, dziecko sie nie zakrztusi, bo szybko sie rozpuszczaja. co mnie tylko zdziwiwlo, to fakt, ze ona go jadla na lezaco. nie ustawiasz jej w poz. pollezacej, np. w jakims foteliku?
Monia w takim razie miejmy nadzieje, ze to tzw. trzydniowka, co nie zmienia faktu, ze noce i tak masz przerabane 🙃
Nusia z Marylki rosnie malarka 🤪 pasuja jej te farby. pokazywalas jej co ma z nimi robic? pomagalas jej w tej zabawie?
u mnie za oknem snieg 😠 i ciagle pada 😠 nie lubie 😠 czuje ze mnie znowu goraczka lapie 😠

• Mamusie
Hey hey.Temperatura dalej jest,noc beznadziejna 😞Gosia dziekuje za chec pomocy :*:*A ja wlasnie mojej pani robie dorosle sniadanko-jajecznica na parze z maselkiem,do tego chlebek z maselkiem o pomidorek 🙂Maja wczoraj zapomnialam ci napisac,ze kaczuszki kupisz w Wilkinsonie za 2f.Jula uwielbia je..gryzc 😁 Kasiu zdrowka zycze:* U ciebie snieg,a u mnie deszcz leje.Matko,ja oszaleje..3 dzien w domu.Zostalo mi tylko wczorajsze pranie do poprasowania i co mam caly dzien robic??

Bry 🙂
Monia a probowalas Julii mleko dac. Bo ja wykrylam ze mala znowu chce mleko w nocy i dostanie butle i spi bez jeczenia.
Kasia na poczatku wsadzilam malej palec do farby ale ona go wziela prosto do buzi:P to wylalam farby na papier i pokazalam jej ze mozna to rozmazac i juz byla zabawa 😁
a farbki kupilam w wilkinsonie jakies non toxic dla dzieci

Czesc 🙂 u nas jeszcze snieg nie pada, dzis czekamy 🙂
Paczka doszla od rodzinki Zuzia ma zajebisty halasujacy pluszowy mlotek i pajaca 🙂mlotek kocha ,pajaca maltretuje 🙂
Kasiu ja jej dalam na lezaco bo wtedy ona sie na nim skupila, jakbym ja posadzila na lezaczku to wszystko jest ciekawe dookola tylko nie to co powinno :P Oczywiscie bede ja pozniej sadzac to byl pierwszy bezpieczny raz 🙂 A zupki itd jje na lezaczku ale z kolei butle pije tylko na lezaco, nawet jak ja mam na kolanach jak kiedys to nie ma bata, nie wypije bo sie wierci i chce siadac .To taki sposob 😉 my po 9tej wstalysmy!!!! 🙂 oczywiscie z przerwami ...
Mowisz Monia w Wilkinsonie to chyba dzis sie wybiore 🙂