Skocz do zawarto艣ci

jaki TERMOMETR wybra膰 | Forum dla mam

HONORATKA_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ci膮gle mam w膮tpliwo艣ci co do rodzaju termometru jaki jest najlepszy dla dziecka

Obecnie mam taki paskowy przyk艂adany do czo艂a kt贸rym mierze tylko kontrolnie temperatur臋 i taki elektroniczny pod pach臋 lub w pup臋 daj膮cy pomiar po ok 3 min
Wszystko 艂adnie pi臋knie ale jak tu 8miesi膮cznego brzd膮ca do tego chorego i marudnego przytrzyma膰 tak aby poprawnie zmierzy膰 temperatur臋. Pod pach膮 nie ma szans a w pupie ...
Po ostatniej 3dni贸wce moje dziecko spina艂o po艣ladki i napina艂o si臋 z ca艂ej si艂y przy ka偶dym 艣ci膮ganiu pieluchy. Taki mia艂a uraz od cz臋stego mierzenia. Bardzo nie lubi termometru w pupie (zreszt膮 kto by lubi艂 馃あ )

My艣l臋 o termometrze takim na podczerwie艅 przyk艂adanym do ucha lub czo艂a ale z tego co pami臋tam to nawet na porod贸wce nam je odradzali m贸wi膮c, 偶e nie daj膮 dok艂adnych wynik贸w lub daj膮 wyniki rozbie偶ne.
Najlepsze jest to 偶e taki termometr kosztuje 艣rednio 150z艂 a aptekarze nie maj膮 zielonego poj臋cia co sprzedaj膮. Przed chwil膮 jeden z nich powiedzia艂 mi 偶e na pomiar z tego na podczerwie艅 czeka si臋 3 minuty 馃槷 a na kartoniku jak w贸艂 by艂o napisane 1sek. 馃槧
Jak pytam czy wiedz膮 co艣 na temat sprzedawanego sprz臋tu kiwaj膮 g艂ow膮 偶e nie. I b膮d藕 tu m膮dra ...
A wy mamu艣ki jakie macie termometry i sposoby poprawnej kontroli temperatury cia艂a waszych maluch贸w. ?
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Ja mam elektroniczny na podczerwie艅 za 70z艂 bodaj偶e i wynik jest w ci膮gu 1sek. do czo艂a i ucha. Jak si臋 sprawdza ci臋偶ko powiedzie膰, nie robi臋 por贸wnania z innymi. No i ma rozbie偶no艣ci kilku stopniowe je艣li zmieniasz odleg艂o艣膰 lub miejsce. Je艣li trzymasz ci膮gle w tym samym miejscu to poka偶e za ka偶dym razem ten sam wynik. Na razie jestem "zadowolona".
Odno艣nik do komentarza

niunia ja mam dokladnie taki sam tylko powiedz mi jak go obslugiwac ,zeby np zmierzyc wode do kapania? albo temp.w pomieszczeniu? mam wcisnac uszko czy glowke?bo ja tylko mierze dziecku temp. nim nie wiem jak z reszta... 馃槷
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
MajaCh napisa艂(a):
niunia ja mam dokladnie taki sam tylko powiedz mi jak go obslugiwac ,zeby np zmierzyc wode do kapania? albo temp.w pomieszczeniu? mam wcisnac uszko czy glowke?bo ja tylko mierze dziecku temp. nim nie wiem jak z reszta... 馃槷

Musisz nacisn膮膰 dwa przyciski jednocze艣nie, a偶 pojawi si臋 napis food ;-)
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c p贸藕niej...
niunia26 napisa艂(a):
MajaCh napisa艂(a):

Musisz nacisn膮膰 dwa przyciski jednocze艣nie, a偶 pojawi si臋 napis food ;-)

Te偶 go mam 馃お
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • 3 lata p贸藕niej...
  • 6 miesi膮ce p贸藕niej...
  • 6 miesi膮ce p贸藕niej...
  • 1 miesi膮c p贸藕niej...
  • 3 miesi膮ce p贸藕niej...

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...